Τέσσερις νέες πρεμιέρες

Η πραγματικότητα άλλοτε είναι σκληρή μαζί μας κι άλλοτε μας κάνει να γελάμε. Στα τέσσερα έργα που κάνουν πρεμιέρα οι διαθέσεις εναλλάσσονται…

Τέσσερις νέες πρεμιέρες

«Ο Επιθεωρητής Έρχεται»

Ένας αστυνομικός επιθεωρητής καλείται να διαλευκάνει ένα έγκλημα σε μια κλειστή κοινωνία και να διδάξει το νόημα της κοινωνικής ευθύνης. Tο έργο του Τζον Πρίσλεϊ, σε σκηνοθεσία Γ. Φρατζεσκάκη (με τους Κ. Ζαχάρωφ, Οδ. Σταμούλη, Αν. Παπαθανασίου κ.ά.), ανεβαίνει στο Eliart σε avant premiere για τους αναγνώστες του www.athinorama.gr στις 7/12.

«Η αληθινή ιστορία της Αϊντας και του Ρανταμές

Τέσσερις νέες πρεμιέρες - εικόνα 1

«Η όπερα “Αϊντα” του Βέρντι μας είπε μια ψεύτικη ιστορία. Ήρθε η ώρα να μάθουμε την αληθινή». Κάπως έτσι μας συστήνει ο Θ. Τριαρίδης το έργο του, που έχει στον πυρήνα του μια ιστορία αγάπης. Θα το δούμε στο Θησείον, σε σκηνοθεσία Ιάκ. Μυλωνά, με τον ίδιο και τους Αντ. Σταυροπούλου, Π. Κούλη, Μ. Παντελάκη. (Από 9/12)

«Σπίτι στη Λίμνη»

Τέσσερις νέες πρεμιέρες - εικόνα 2

Το αφιέρωμα στο σύγχρονο αυστραλιανό θέατρο συνεχίζεται στο Αγγέλων Βήμα με το έργο του Αϊντάν Φενεσί. Η Κερασία Σαμαρά σκηνοθετεί κι μαζί με τον Αντώνη Φραγκάκη ερμηνεύουν δύο ανθρώπινα πλάσματα τα οποία ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, στο ένστικτο και στη λογική. (Από 8/12)

«Εξόριστοι εις τας Αθήνα

Τέσσερις νέες πρεμιέρες - εικόνα 3

Κείμενα και διηγήματα Ελλήνων πεζογράφων της γενιάς του ’20 αποτελούν τον καμβά της παράστασης. Η σύνθεση του κειμένου και η δραματουργική επεξεργασία έγινε από τον σκηνοθέτη Ορ. Τάτση και τους ηθοποιούς της παράστασης Ν. Στυλιανού και Στ. Κόκκορη. (Rabbithole, από 7/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Εξόριστοι εις τας Αθήνας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αρκάδιου Λευκού «Κρίσις», η παράσταση αποτυπώνει το υπαρξιακό και βιοποριστικό αδιέξοδο ενός ζευγαριού στον Μεσοπόλεμο.

Σπίτι στη λίμνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο ανθρώπινα πλάσματα ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, ανάμεσα στο ένστικτο και στη λογική.

Η αληθινή ιστορία της Αΐντας και του Ρανταμές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Ένας καταραμένος έρωτας που βασανίζεται από ίντριγκες και δολοπλοκίες, σε ένα έργο που αποτελεί «αντεστραμμένη εκδοχή της διάσημης όπερας “Αΐντα” του Βέρντι»

Ο επιθεωρητής έρχεται

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Ένας αστυνομικός επιθεωρητής καλείται, σε μια κλειστή κοινωνία του 1912, να διαλευκάνει ένα έγκλημα και να στηλιτεύσει την ανευθυνότητα των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.