5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν

Παραστάσεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, όλες τους όμως καταφέραν και κέντρισαν την προσοχή μας. Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και αξίζουν...

5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν

«Παράξενο ζευγάρι»

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νιλ Σάιμον ανεβαίνει στο Θέατρο Ζίνα (από 10/11), σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Στη σκηνή απολαμβάνουμε τον ίδιο τον σκηνοθέτη μαζί με τον ανατρεπτικό Γιάννη Ζουγανέλη σε ένα κωμικό ντουέτο που θα συζητηθεί. Τον θίασο συμπληρώνει μια δυνατή ομάδα ηθοποιών.

«Hair»

5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 1

Το διάσημο tribal rock μιούζικαλ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάνει πρεμιέρα στις 15/11 στο Θέατρο Χώρα, ενώ παρουσιάζεται ταυτόχρονα και στο Λονδίνο. Ανάμεσα στους νέους ηθοποιούς και τραγουδιστές που πρωταγωνιστούν είναι οι Αιμιλιανός Σταματάκης, Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής και Άρης Πλασκασοβίτης, με τον Δημήτρη Μαλισσόβα να σκηνοθετεί.

«Μια πορνογραφική σχέση»

5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 2

Η Χ. Δενδρινού και ο Β. Παπαδάκης ζουν στο Από Μηχανής Θέατρο (από 15/11) «Μια πορνογραφική σχέση», έργο που έγινε γνωστό από την ταινία του Φ. Φοντέιν. Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, μέσω αγγελίας, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μια σαρκική σχέση. Όμως η μία συνάντηση διαδέχεται την άλλη...

«Άννα Φράνκ - Το ημερολόγιο»

5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 3

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» σκηνοθετεί η Β. Παναγοπούλου στο Χυτήριο. Την έφηβη Γερμανοεβραία υποδύεται η Κωνσταντίνα Δαούτη. Παίζουν οι Αλ. Εσκενάζη, Φ. Γέμτου, Γ. Μπουραζάνας, Δ. Μάριζας κ.ά.

«Περί εκτός ορίων Έρωτος»

5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 4

Η ομάδα Ro.cooperativa παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο (από 9/11) μια σκηνική σύνθεση σε σκηνοθεσία του Μάνου Παπαδά. Τρεις γυναίκες κι ένας άντρας αφηγούνται την ιστορία τους, που έχει σχέση με τον έρωτα και είναι αφιερωμένη σε αυτούς που ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και μεταπήδησαν στη σφαίρα της παραφροσύνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Άννα Φρανκ - Το ημερολόγιο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Έργο-ντοκουμέντο βραβευμένο με Πούλιτζερ (1956), που βασίζεται στο ημερολόγιο που κρατούσε η έφηβη Γερμανοεβραία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Hair

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα του έργου μπλέκονται με ατάκες από πρωτότυπα έργα του Σαίξπηρ στο κατεξοχήν μιούζικαλ της χίπικης κουλτούρας.

Μια πορνογραφική σχέση

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας άντρας και μια γυναίκα επιχειρούν να ανασυνθέσουν την ιστορία τους μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και τελικά έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα

Περί εκτός ορίων έρωτος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Μια κωμικοτραγική παράσταση αφιερωμένη σε αυτούς που ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και μεταπήδησαν στη σφαίρα της παραφροσύνης.

Παράξενο ζευγάρι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που όμως έχουν κάτι κοινό να μοιραστούν, την εμπειρία ενός ναυαγισμένου γάμου, αποφασίζουν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.