7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή

Πολλοί τραγουδιστές τα τελευταία χρόνια αφήνουν τις μεγάλες πίστες για χάρη των θεατρικών σκηνών. Ποιούς θα δούμε φέτος σε ρόλους ηθοποιών;

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή

Πολλοί τραγουδιστές τα τελευταία χρόνια αφήνουν τις μεγάλες πίστες και τα υψηλά κασέ για χάρη των θεατρικών σκηνών. Κάποιοι από αυτούς φλερτάρουν χρόνια μαζί τους, ενώ άλλοι δοκιμάζονται φέτος για πρώτη φορά.

Η Χαρούλα Αλεξίου στον κόσμο του Νίκου Καραθάνου

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή - εικόνα 1

Όλοι έχουμε συγκινηθεί με την υπέροχη φωνή της, όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει τα τραγούδια της. Ελάχιστοι όμως γνώριζαν ότι σε νεαρή ηλικία είχε γραφτεί στη Σχολή Κατσέλη για να σπουδάσει υποκριτική. Ωστόσο την κέρδισε το τραγούδι, όπως η ίδια μας αποκάλυψε πέρυσι στο βαθιά συγκινητικό και αυτοβιογραφικό της «Χειρόγραφο» στη σκηνή του Θεάτρου Κατερίνα Βασιλάκου, που σκηνοθέτησε ο Γιώργο Νανούρης.
Τότε πήραμε μια πρώτη γεύση από το υποκριτικό της ταλέντο, κάτι που φυσικά απολαμβάνουμε κάθε φορά που τη βλέπουμε και στο stage. Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής παράστασης, που περιόδευσε μάλιστα και στο εξωτερικό, φέτος θα τη δούμε στην «Οπερέττα» του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Rex, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, σε έναν αμιγώς θεατρικό ρόλο, αφού δεν θα είναι η Χαρούλα που όλοι ξέρουμε αλλά μια ηρωίδα του Γκομπρόβιτς πάνω στα βουνά του καραθανικού σύμπαντος.

Πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου 2017 Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Η Κατερίνα Κούκα στο ρόλο της Σοφίας Βέμπο

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή - εικόνα 2

Η λαϊκή ερμηνεύτρια δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε θεατρική παράσταση, κάτι που τα τελευταία χρόνια κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Φέτος συμμετέχει στην παράσταση «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1955) ‒την ταινία-σταθμό του ελληνικού κινηματογράφου που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια»‒, που μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο. Θα υποδυθεί το ρόλο της ιδιοκτήτριας του κέντρου, τον οποίο στην ταινία ερμήνευσε η αλησμόνητη Σοφία Βέμπο.
Στη σκηνή θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα που θα διευθύνει ο Νίκος Πλατύραχος, ο οποίος θα παίζει παράλληλα το ρόλο του πιανίστα Πίπη, και θα απολαύσουμε τη μοναδική μουσική και τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Θα ακούσουμε λοιπόν ζωντανά αγαπημένα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγομουρμουρίσει, όπως το «Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι», «Εφτά τραγούδια θα σου πω», «Ο μήνας έχει δεκατρείς», «Το φεγγάρι είναι κόκκινο» καθώς και κάποιες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη.

Πρεμιέρα 18 Νοεμβρίου Θέατρο Βέμπο

Ο Γιάννης Πλούταρχος για πρώτη φορά σε θεατρικό σανίδι

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή - εικόνα 3

Από τη γοητεία της θεατρικής σκηνής φαίνεται να μαγεύτηκε και ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος τελικά αποδέχτηκε την πρόταση του παραγωγού και σκηνοθέτη Γιώργου Βάλαρη να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Γοργόνες και Μάγκες» που θα ανέβει 49 χρόνια μετά την πρώτη του κινηματογραφική προβολή στο ανανεωμένο Θέατρο Broadway. Ο τραγουδιστής θα ερμηνεύσει ζωντανά τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου (δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τον θεωρούν συνεχιστή του). Έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τόσο από τον τραγουδιστή, όσο και από τους υπόλοιπους ηθοποιούς, αγαπημένες επιτυχίες, όπως «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά.

Πρεμιέρα 15 Νοεμβρίου Θέατρο Broadway

Mamma mia ξανά η Δέσποινα Βανδή

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή - εικόνα 4

Η Δέσποινα Βανδή αποδέχτηκε τον περασμένο χειμώνα την πρό(σ)κληση να πρωταγωνιστήσει στο πασίγνωστο μιούζικαλ «Mamma mia!» των Μπένι Άντερσον - Μπιόρν Ούλβεους, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, το οποίο επέστρεψε στο Ακροπόλ ύστερα από έναν κύκλο sold out παραστάσεων.Η γνωστή τραγουδίστρια δείχνει να απολαμβάνει τον ρόλο της ως ηθοποιός και μάλιστα έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.Ένα καλά κρυμμένο μυστικό που φανερώνεται, τρεις έρωτες του παρελθόντος που επιστρέφουν και μια νεαρή κοπέλα που αναζητά τον αληθινό της μπαμπά, καθώς μαθαίνει το χίπικο παρελθόν της μαμάς της, σε μια απλή αλλά γλυκιά ιστορία, που εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί, με το ρυθμό να ξεσηκώνει τους θεατές από την πρώτη νότα των ABBA.

Θέατρο Ακροπόλ

Ο Ίαν Στρατής από τον «Μολυβένιο Στρατιώτη» στα Παιδιά των Λουλουδιών

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή - εικόνα 5

Η Μαριάννα Τόλη παρουσιάζει τον «Μολυβένιο Στρατιώτη», το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή, δραματοποίηση και σκηνοθεσία που φέρουν τη δική της υπογραφή. Η διασκευή της μάλιστα βραβεύτηκε ως η καλύτερη διασκευή Παιδικού Θεατρικού Έργου από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας τον Νοέμβριο του 2012. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο φιναλίστ του X-Factror Ίαν Στρατής. To love story μεταξύ του Στρατιώτη και της Μπαλαρίνας φαίνεται πως άγγιξε τους μικρούς μας φίλους, που από την πρώτη συνάντηση των δύο εραστών αντιδρούσαν φωνάζοντας από την πλατεία «Φίλα τη, Φίλα τη!».
Ο Ίαν Στρατής και η Άννα Φιλιππάκη έδεσαν εξαιρετικά στη σκηνή και εντυπωσίασαν τα παιδιά με τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες. Ο νεαρός τραγουδιστής αυτή την περίοδο κάνει παράλληλα πρόβες και για το μιούζικαλ «HAIR» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Χώρα. Το διάσημο ροκ μιούζικαλ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γιορτάζοντας την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη παράστασή του. Το «HAIR» μιλά για την ιστορία της «φυλής», μιας ομάδας πολιτικά ενεργών χίπηδων της εποχής του «Υδροχόου», δηλαδή της έλευσης ενός καλύτερου μέλλοντος για την ανθρωπότητα, όπως εκφράστηκε μέσα από τους στίχους του «Aquarious», που ήταν το γνωστότερο τραγούδι του μιούζικαλ. Η τολμηρή παραγωγή (οι ηθοποιοί σε πολλές σκηνές εμφανίζονταν στο σανίδι ολόγυμνοι) προκάλεσε ντόρο στη Νέα Υόρκη όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το 1967 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πολυάριθμες παραστάσεις σε Αμερική και Ευρώπη κερδίζοντας βραβεία Grammy και Tony.

Πρεμιέρα 15 Νοεμβρίου Θέατρο Χώρα

Η Τάμτα σε ρυθμούς «Cabaret»

Η Τάμτα είναι γνωστή για τις μεταμορφώσεις της στη σκηνή και στη ζωή. Της αρέσει να πειραματίζεται με το στιλ της και είναι από τις λίγες ποπ τραγουδίστριες στην Ελλάδα που εύκολα τη χαρακτηρίζει κανείς ως το απόλυτο fashion icon. Δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται την πίστα για χάρη της θεατρικής σκηνής. Από το Φεβρουάριο θα τη δούμε στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς ως Σάλλυ Μπόουλς στο θρυλικό μιούζικαλ «Cabaret», που θα σκηνοθετήσει ο Σωτήρης Χατζάκης, να λικνίζεται στις μπάρες και να τραγουδά αισθησιακά στα υπόγεια καμπαρέ του Βερολίνου της δεκαετίας του ’30.

Πρεμιέρα Αρχές Φεβρουαρίου Θέατρο Παλλάς

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και το «Χρυσό Αρισμαρί»

7 Ερμηνευτές από τις πίστες στη… σκηνή - εικόνα 6
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κέλλυ Σταμουλάκη και Μαυρίκιος Μαυρικίου από τη φωτογράφιση για το «Χρυσό Αρισμαρί»

Για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου τα talent shows ήταν μόνο το έναυσμα για τη μετέπειτα καριέρα του. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται συνεχώς με τον Μίμη Πλέσσα και ο τελευταίος έχει μόνο τα καλύτερα να πει για τον νεαρό συνάδελφό του. Ο συνθέτης και ερμηνευτής όμως φαίνεται να γοητεύεται ιδιαίτερα και από τη θεατρική σκηνή, και κυρίως από τις ιστορίες που γράφει η συνεργάτις του, η Κέλλυ Σταμουλάκη. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν δεν απουσιάζει από τις παραγωγές της. Φέτος τον απολαμβάνουμε στη σκηνή του Θεάτρου Ήβη, στο «Χρυσό Αρισμαρί», όπου μαζί με το 15μελή θίασο ενορχηστρώνει και παίζει ζωντανά τις μουσικές που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ σε κάθε ευκαιρία συμμετέχει ενεργά και στη δράση.

Θέατρο Ήβη

Περισσότερες πληροφορίες

Το χρυσό αρισμαρί

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 95 '

Η διαδραστική παράσταση αναδεικνύει την ανιδιοτέλεια ως ύψιστη αρετή, δίνοντας νόημα στην αγάπη, στη φιλία και στη σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών

Στέλλα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η Αν. Χρυσομάλη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας του Μ. Κακογιάννη, που βασίστηκε στο άπαιχτο θεατρικό έργο του Ιάκ. Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια»

Ο μολυβένιος στρατιώτης

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Η συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας παίρνει νέες διαστάσεις στη μουσικοθεατρική της διασκευή που έχει εμπλουτιστεί με 3D animation

Γοργόνες και μάγκες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Με μια μεγάλη πρωταγωνιστική ομάδα και τον Γ. Πλούταρχο να ερμηνεύει ζωντανά τα τραγούδια του Μ. Πλέσσα, αποκτά θεατρική μορφή μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές των ’60s

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.