Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη

Μπουλβάρ, αστυνομικά, θρίλερ και φάρσες... Η Κάτια Δανδουλάκη έχει παίξει στο θέατρο σχεδόν τα πάντα, με τις μεταμορφώσεις να αποτελούν το δυνατό της χαρτί. Φέτος θα τη δούμε στην κωμωδία «Έξυπνα, μικρά ψέματα» του Τζο ντι Πιέτρο, στο ρόλο μιας κλασικής δυναμικής συζύγου και μητέρας.

Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη

Μπουλβάρ, αστυνομικά, θρίλερ και φάρσες... Η Κάτια Δανδουλάκη έχει παίξει στο θέατρο σχεδόν τα πάντα, με τις μεταμορφώσεις να αποτελούν το δυνατό της χαρτί. Φέτος θα τη δούμε στην κωμωδία «Έξυπνα, μικρά ψέματα» του Τζο ντι Πιέτρο, στο ρόλο μιας κλασικής δυναμικής συζύγου και μητέρας.

Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη - εικόνα 1

Απλή, αυθεντική και γοητευτική, μεταμορφώνεται σε μοιραία ντίβα αλλά και σε τρελό αρλεκίνο, κάποτε ενσαρκώνει δραματικές ηρωίδες και άλλοτε αστείες σουμπρέτες, έτσι όπως μεταπηδά με άνεση από το δράμα στην κωμωδία. Και τι δεν έχει παίξει: από τις κωμωδίες «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Μολιέρου, «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ - Τζόζεφ Μπολόνια, τον ποτισμένο με μαύρο χιούμορ «Θεό της σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά και το χαριτωμένο ρωσικό ιλαρόδραμα του Έντβαρντ Ρατζίνσκι «Παιχνίδι των θεών» μέχρι τον σπαρακτικό «Τζόρνταν» της Άννα Ρέινολντς και το αστυνομικό «Μάρτυρας Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι. Παρά τις συνεχείς μεταμορφώσεις της πάντως, η ίδια δηλώνει, αποκαλύπτοντας στοιχεία για τον εαυτό της, άνθρωπος της διάρκειας και παρομοιάζει αυτήν της την ανάγκη με την ανάγκη των ερωτευμένων για μια «αγάπη για πάντα».

Τι κάνει φέτος Μετά την περσινή συνάντησή της με τον Τενεσί Ουίλιαμς στο δραματικό «Γλυκό πουλί της νιότης», καταπιάνεται με την κωμωδία και ανεβάζει τα «Έξυπνα, μικρά ψέματα» του Τζο ντι Πιέτρο, μια σπιρτόζικη, τρυφερή κομεντί του 2013 με θέμα την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις νεότερων και μεγαλύτερων ζευγαριών.

Ο συγγραφέας Πολυγραφότατος ο Ντι Πιέτρο, είναι περισσότερο γνωστός για το βραβευμένο με Tony Award μιούζικαλ «Μέμφις», ενώ έργα του παίζονται επί σειρά ετών σε θεατρικές σκηνές στο Μπρόντγουγεϊ.

Με ποιους συνεργάζεται Για τη νέα της παράσταση ανέθεσε στον Πέτρο Φιλιππίδη και στον γιο του Δημήτρη να κάνουν τη μετάφραση του έργου του Τζο Ντι Πιέτρο, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη - εικόνα 2

Η υπόθεση Στους ρόλους μιας πολύ δυναμικής μαμάς κι ενός γλυκύτατου πατέρα, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Γιώργος Παρτσαλάκης ανακαλύπτουν ότι ο σχετικά νιόπαντρος γιος τους και προσφάτως μπαμπάς (Αλμπέρτο Φάις) έχει ερωτευτεί την προσωπική του γυμνάστρια και είναι αποφασισμένος να τινάξει το γάμο του στον αέρα. Οι γονείς του αναλαμβάνουν δράση και καλούν τoν γιο τους μαζί με τη σύζυγό του (Δανάη Σκιάδη) στο σπίτι για δείπνο. Στη συνάντησή τους όλα ανατρέπονται και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Οι θυσίες που γίνονται στο όνομα της αγάπης είναι αυτές που ανοίγουν το δρόμο προς την ευτυχία. Αυτό είναι το μήνυμα της παράστασης, που δεν περιορίζεται σε ένα πολύχρωμο περιτύλιγμα άνευ περιεχομένου.

Τι λέει η ίδια για την ηρωίδα που υποδύεται « Η Άλις είναι η κλασική δυναμική σύζυγος και μητέρα. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει την ισορροπία της οικογένειας. Είναι ανοιχτόμυαλη, αφήνει την απαραίτητη ελευθερία στον άντρα και τον γιο της, αλλά ξέρει και πώς να μαζεύει τα χαλινάρια όταν χρειαστεί. Αυτό που μου προκαλεί προσωπικά –ως ηθοποιού και ως γυναίκας– εξαιρετικό ενδιαφέρον για να ερμηνεύσω τον ρόλο αλλά και για να αγαπήσω τον χαρακτήρα της είναι να μπω στην ψυχή της και να καταλάβω το μεγάλο της "μυστικό". Αυτό, φυσικά, είναι και το κλειδί του έργου, το οποίο το κάνει τόσο σύγχρονο και τόσο παντοτινό».

Η παράσταση «Έξυπνα, μικρά ψέματα» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» απόψε Πέμπτη 2/11.

Περισσότερες πληροφορίες

Έξυπνα, μικρά ψέματα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια τρυφερή κωμωδία με θέμα την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις νεότερων και μεγαλύτερων ζευγαριών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.