5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση!

'Εξι ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με σπουδαίους ρόλους. Παραστάσεις τελείως δαφορετικές μεταξύ τους, που καλύπτουν όλα τα γούστα, εισβάλλουν στη θεατρική αρένα και είναι πανέτοιμες να κερδίσουν το κοινό. Θα τα καταφέρουν;

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση!

Τάσος Χαλκιάς

Τον Μιχάλη Ζαμπέτα, πατέρα του σπουδαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού, θα υποδυθεί ο Τ. Χαλκιάς στην παράσταση «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα» του Π. Ζούλια. Ο Μιχάλης, κουρέας στο επάγγελμα, ήταν εκείνος που δίδαξε τις πρώτες πενιές στον γιο του. Έτσι το 1932, σε ηλικία μόλις 7 ετών, ο μικρός Γιώργος, κερδίζει το πρώτο του βραβείο, ως μαθητής της α’ δημοτικού, παίζοντας το πρώτο του τραγούδι σε σχολικό διαγωνισμό.Ο Μιχάλης ήταν παντρεμένος με την Μαρίκα Μωραΐτη, ανηψιά γνωστού βαρύτονου της εποχής.Το 1940 η οικογένεια Ζαμπέτα μετακόμισε στο Αιγάλεω. (Αλίκη, από 18/10)

Γιάννης Μπέζος

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 1
Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στους «Γαμπρούς της Ευτυχίας»

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου - Βασιλειάδη είναι το νέο σκηνοθετικό στοίχημα του Γιάννη Μπέζου, οποίος, ως γνωστόν, έχει μεγάλη αδυναμία στις ελληνικές κωμωδίες. Ο ίδιος θα υποδυθεί και τον Βαγγέλη, αδερφό της Ευτυχίας, που στην ταινία του 1962 ερμήνευσε ο Βασίλης Αυλωνίτης.Στην παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ηθοποιό να ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή τραγούδια που έχει συνθέσει ειδικά γι' αυτή τη δουλειά ο Φοίβος Δεληβοριάς.
(Προσκήνιο, από 18/10)

Νικήτας Τσακίρογλου

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 2
Ο Νικήτας Τσακίρογλου θα είναι ο Μπιγκ Ντάντι

Αντιμέτωπος με άλλον έναν ρόλο-πρόκληση, ο Ν. Τσακίρογλου είναι ο Μπιγκ Ντάντι, ο πατέρας-αφέντης, ένας Αμερικάνος κεφαλαιοκράτης, ένας αγροίκος γαιοκτήμονας του Νότου. Στο κλασικό αριστούργημα του Τ. Ουίλιαμς «Λυσσασμένη Γάτα» διά χειρός Ν. Χανιωτάκη.
(Θησείον, από 18/10)

Πέτρος Φιλιππίδης - Παύλος Χαϊκάλης

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 3
Επαναλαμβάνουν την παράσταση μια δεκαετία μετά.

Το εκρηκτικό κωμικό δίδυμο επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια στη θεατρική του επιτυχία «Ψέμα στο Ψέμα». Οι δυο τους υποδύονται μοναδικά τους γκαφατζήδες αστυνομικούς στην κωμωδία του Άντ. Νίλσον, που απογειώνεται χάρη στο κωμικό ταμπεραμέντο, στην πείρα και τη σκηνική τους χημεία.
(Μουσούρη, από 12/10)

Γρηγόρης Βαλτινός

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 4
Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Αλέξης Ζορμπάς

Στο μιούζικαλ, ένα είδος που αγαπά πολύ αλλά και του ταιριάζει γάντι, επιστρέφει ο Γρηγόρης Βαλτινός με τον «Αλέξη Ζορμπά». Μετά την καλοκαιρινή της περιοδεία, η παράσταση με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή και την αυθεντική μουσική του Μίκης Θεοδωράκη ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο.
(Από 12/10)*

*Η πρεμιέρα ακυρώθηκε τελεύταία στιγμή λόγω ξαφνικής ασθένειας του κ. Βαλτινού και θα μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψέμα στο ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Π. Φιλιππίδης και ο Π. Χαϊκάλης επιστρέφουν σε μια παλιότερη επιτυχία τους και, εμπλέκονται ως αστυνομικοί, σε μια απίστευτη παρεξήγηση.

Λυσσασμένη γάτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 115 '

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ο έρωτας και οι συγκρούσεις σε μια πλούσια αγροικία του αμερικανικού Νότου.

Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 110 '

Παράσταση-φόρος τιμής στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα, σε μια παράσταση που ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του.

Ψέμα στο Ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Π. Φιλιππίδης και ο Π. Χαϊκάλης επιστρέφουν σε μια παλιότερη επιτυχία τους και ως αστυνομικοί εμπλέκονται σε μια απίστευτη παρεξήγηση

Αλέξης Ζορμπάς

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά ζωντανεύει μέσα από τη διασκευή των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα.

Οι γαμπροί της Ευτυχίας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Αρραβωνιάσματα, παρεξηγήσεις, κληρονομιές και μια νύφη στα αζήτητα, σε μια κλασική κωμωδία που αγαπήθηκε στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη με πρωταγωνιστές τους Αυλωνίτη - Βασιλειάδου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.