Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής

Ο χορός των θεατρικών επαναλήψεων καλά κρατεί και η αλήθεια είναι ότι στο ερώτημα «τι να δω;» οι παραστάσεις αυτές προτείνονται ως μια safe επιλογή σε μια σεζόν που ξεκινάει δυναμικά.

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής

Ο χορός των θεατρικών επαναλήψεων καλά κρατεί και η αλήθεια είναι ότι στο ερώτημα «τι να δω;» οι παραστάσεις αυτές προτείνονται ως μια safe επιλογή σε μια σεζόν που ξεκινάει δυναμικά.

«Δείπνο ηλίθιων»

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής - εικόνα 1

Η υπέροχη παρέα του Σπύρου Παπαδόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο Κάππα ανανεωμένη με καινούργιους συνδαιτυμόνες. Οι νέοι καλεσμένοι είναι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και ο Χρήστος Σπανός. Η κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Φρανσίς Βεμπέρ ευτύχησε σε ένα απολαυστικό ανέβασμα χάρη (και) στη δυνατή χημεία του διδύμου Ππαδόπουλος - Δαδακαρίδης. (Θέατρο Κάππα, από 5/10)

«Νίκη»

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής - εικόνα 2

Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιά­δες αναγνώστες και κατάφερε να συγκινήσει με την αλήθεια του προσωπικού βιώματος του συγγραφέα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική Ιστορία, ανέβηκε πέρυσι από τον Σταμάτη Φασουλή σε μια παράσταση-υπερπαραγωγή με έναν θίασο αξιώσεων. (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από 12/10)

«Relax... Mynotis»

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής - εικόνα 3

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου έγραψε, σκηνοθέτησε και συμπρωταγωνίστησε πέρυσι με τον Γιάννο Περλέγκα στο «Relax... Mynotis», μια ιδιοφυή αλληγορική σύνθεση με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξη Μινωτή, που ξετυλίγεται μπροστά σου και δεν θες να χάσεις ατάκα, ενώ παράλληλα παρακολουθείς ένα δυναμικό πινγκ πονγκ υποκριτικής μαεστρίας. (Θέατρο Τέχνης-Φρυνίχου, από 6/10)

«Η δύναμη του σκότους»

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής - εικόνα 4

Η Ελ. Σκότη και ο Γ. Χατζηνικολάου σκηνοθετούν ένα από τα σπάνια θεατρικά έργα του Τολστόι, τη «Δύναμη του σκότους», και με μια ευφυή ανάγνωση συστήνουν στο κοινό ένα άγνωστο στους περισσότερους θεατρικό έργο. Το team των ηθοποιών συγχρονίζεται με επιτυχία, παραδίνοντας στην πλατεία μια παράσταση υψηλών αισθητικών προδιαγραφών. (Σύγχρονο Θέατρο, από 7/10)

«Το έξυπνο πουλί»

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής - εικόνα 5

To έργο που διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν με έμπνευση ο Μάνος Βαβαδάκης και ο Γιώργος Κατσής επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος! Ετοιμαστείτε και πάλι για γέλιο μέχρι δακρύων από μια ομάδα αποφοίτων της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κάποιοι από τους αυριανούς πρωταγωνιστές. (Tempus Verum-­ Εν Αθήναις, από 6/10)

«Η ωραία του Πέραν»

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής - εικόνα 6

Το ερωτικό ρομάντζο του Δημήτριου Παπαδόπουλου «Η ωραία του Πέραν» γράφτηκε το 1920 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Θεοδώρα Καπράλου κατάφεραν να φέρουν την ιστορία στο σήμερα και να μας πείσουν ότι ένας ανεκπλήρωτος, μοιραίος έρωτας, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, θα συγκινεί πάντα κάποιους από εμάς. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 9/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Relax… Mynotis

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Ένας μεγάλος –σε ηλικία και αξία– ηθοποιός υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν νεαρό βοηθό συμβολαιογράφου. Μόνο που η υπαγόρευση εξελίσσεται σε ένα σατιρικό ταξίδι στο νεοελληνικό χωροχρόνο

Η Ωραία του Πέραν

  • Ρομαντικό Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Ο μοιραίος έρωτας δύο νέων έρχεται από τα στενά του Βοσπόρου, σε μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ερωτικό ρομάντσο του 1920

Η δύναμη του σκότους

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 130 '

Σε αυτό το κοινωνικό δράμα, ο Τολστόι μας οδηγεί στα δικά του συμπεράσματα για τα σκοτεινά και τα δυσβάσταχτα που διέπουν την ανθρώπινη φύση.

Νίκη

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 170 '

Ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα, από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι το 2008.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.