Ιωάννα Παππά: Από τον Βιζυηνό στον Σαίξπηρ

Σύντομα, η Ιωάννα Παππά θ’ αφήσει πίσω της τον αυτοβιογραφικό Βιζυηνό για να συναντήσει τον αινιγματικό Άμλετ.

Ιωάννα Παππά: Από τον Βιζυηνό στον Σαίξπηρ

Η συνεργασία της Ιωάννας Παππά με τον Δήμο Αβδελιώδη στο σπουδαίο και διαχρονικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» ολοκληρώνεται με τις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (6/9), στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (10/9), στο Κηποθέατρο Παπάγου (11/9), στο Θέατρο Πέτρας (13/9), στο Άλσος Νέας Σμύρνης (17/9) και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Αχαρνών (19/9). Παράλληλα θα ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το ρόλο της Οφηλίας κι από το σύμπαν του βασανισμένου Γεωργίου Βιζυηνού θα περάσει σ’ εκείνο του αινιγματικού Άμλετ. Ο Λεβάν Τσουλάτζε έρχεται στην Αθήνα 25/8 κι όπως μαθαίνουμε θα ξεκινήσουν αμέσως οι πρόβες στο θέατρο Άνεσις. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία της Ιωάννας Παππά με τον Γεωγιανό σκηνοθέτη σταθερό συνεργάτη του Τάσου Ιορδανίδη τα τελευταία χρόνια. Ο πλέον βραβευμένος και από το ελληνικό κοινό σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili Theatre της Γεωργίας, από τις 5 Οκτωβρίου θα μας μεταφέρει στην Ελσινόρη της Δανίας έχοντας συνοδοιπόρους του τον Τάσο Ιορδανίδη στο ρόλο του πρίγκιπα της Δανίας Αμλετ, τον Άρη Λεμπεσόπουλο στο ρόλο του Βασιλιά της Δανίας Κλαύδιου, την Πέμη Ζούνη ως Βασίλισσα της Δανίας Γερτρούδη, την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της τραγικής Οφηλίας και το Θοδωρή Κατσαφάδο στο ρόλο του Πολώνιου, Συμβούλου του Βασιλιά. Οι προπωλήσεις έχουν ξεκινήσει από το www.viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 70 '

Ποίηση και ρεαλισμός, ιερότητα και στοχασμός, σε μια παράσταση που αναβιώνει το «ταξείδιον» του δεκάχρονου Βιζυηνού στην Πόλη για να γίνει παραγιός ενός τυραννικού ράφτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.