80 παραστάσεις αμέσως μετά το Πάσχα; Ναι, η σεζόν δεν τέλειωσε την Κυριακή των Βαίων!

Πολλά θέατρα έριξαν αυλαία την περασμένη Κυριακή, 9/4. Άλλα τόσα συνεχίζουν όμως τις παραστάσεις τους αμέσως μετά το Πάσχα.

80 παραστάσεις αμέσως μετά το Πάσχα; Ναι, η σεζόν δεν τέλειωσε την Κυριακή των Βαίων!

Πολλά θέατρα έριξαν αυλαία την περασμένη Κυριακή, 9/4. Άλλα τόσα συνεχίζουν όμως τις παραστάσεις τους αμέσως μετά το Πάσχα.

80 παραστάσεις αμέσως μετά το Πάσχα; Ναι, η σεζόν δεν τέλειωσε την Κυριακή των Βαίων! - εικόνα 1

Τι κι αν η Κυριακή των Βαΐων σηματοδοτεί, εδώ και δεκαετίες, την επίσημη «αυλαία» της σεζόν; Η πληθωρικότητα του ελληνικού θεάτρου έχει καταργήσει τέτοιες …επισημότητες! Περίπου 80 παραστάσεις συνεχίζονται αμέσως μετά το Πάσχα: από το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Mamma mia» (προσοχή: μόνο μέχρι τις 30/4) μέχρι τη δυσοίωνα εμβληματική «Πλατεία Ηρώων» και από τις τρίωρες διασκευές-υπερπαραγωγές της «Νίκης» και των «Ακυβέρνητων Πολιτειών» μέχρι τις πνευματώδεις κωμωδίες «Δείπνο ηλιθίων», «Πέτρες στις τσέπες του» και «Ω... θεέ μου!».

Ανατρέξτε στον απόλυτα ενημερωμένο Οδηγό θεάτρου του «α» και θα έχετε μια πλήρη εικόνα των παραστάσεων που παρατείνονται –ορισμένες εξ αυτών μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όπως λ.χ. συμβαίνει με τις τρεις επιτυχημένες παραγωγές του θεάτρου Πορεία «Η Μεγάλη Χίμαιρα» (μέχρι 11/6), «Οι τρειςευτυχισμένοι» (μέχρι 11/6) και «Τρεις αδερφές» (μέχρι 6/6)

Όπως θα διαπιστώσετε, αρκετές από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις της τελευταίας σεζόν επαναλαμβάνονται: από το «Έγκλημα και τιμωρία» του θεάτρου Άνεσις μέχρι το «The curing room» του Vault και από τη «Δύναμη του σκότους» στο Σύγχρονο θέατρο μέχρι το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Θέατρου Τέχνης.

Επίσης, μια σειρά από πολλά υποσχόμενες πρεμιέρες –για παράδειγμα, οι νέες δουλειές των Καραθάνου, Κιτσοπούλου και Παπαϊωάννου- κάνουν την Άνοιξη μας εξαιρετικά ανθηρή θεατρικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Το ερωτικό μελόδραμα της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ συνεχίζει για τρίτη σεζόν, σε μια επική πλέον παράσταση που μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση του βιβλίου.

Η δύναμη του σκότους

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 130 '

Σε αυτό το κοινωνικό δράμα, ο Τολστόι μας οδηγεί στα δικά του συμπεράσματα για τα σκοτεινά και τα δυσβάσταχτα που διέπουν την ανθρώπινη φύση.

Νίκη

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 170 '

Ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα, από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι το 2008.

Ω... θεέ μου!

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια κωμωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα αλλά και τα θεατρικά δεδομένα

Τρεις αδερφές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 180 '

Δεκαπέντε ηθοποιοί δίνουν προσωπικό ρεσιτάλ και η σκηνοθεσία αποκαλύπτει την ιλαροτραγική μοντερνικότητα του έργου και μαζί μια απρόβλεπτη... ελληνικότητα.

Ακυβέρνητες πολιτείες - Η Λέσχη

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 160 '

Ένα διετές εγχείρημα, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο, μεταφέρει για πρώτη φορά στη σκηνή το εμβληματικό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας

Mamma mia!

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 140 '

Ρομαντική κομεντί με ενδιαφέρουσα πλοκή και τα συναισθήματα να συμπορεύονται με τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA.

The Curing Room

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, μιλά για τα αποτρόπαια εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων απέναντι σε μια διμοιρία Σοβιετικών στρατιωτών στην Πολωνία το 1944

Δείπνο ηλιθίων

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας κακομοίρης γκαφατζής εισβάλλει στο οργανωμένο σύμπαν ενός μεγαλοεκδότη και το διαλύει σε μια στιγμή.

Οι τρεις ευτυχισμένοι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 135 '

Μετρ στο είδος του, ο Λαμπίς στήνει μια αδυσώπητη φάρσα στους ήρωές του για να αποδείξει ότι η μοιχεία μπορεί να προκαλέσει γέλιο.

Πέτρες στις τσέπες του

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Δύο Βορειοϊρλανδοί κομπάρσοι αναζητούν μερίδιο από τη λάμψη των σταρ. Έτσι ανεβάζουν το δικό τους έργο, την αφήγηση της εμπειρίας τους ως κομπάρσων σε μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή που γυρίστηκε στα μέρη τους.

Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο-ορόσημο του σουρεαλιστικού κινήματος, με ήρωα έναν υπερανεπτυγμένο εννιάχρονο που ζει τα πάντα μια νύχτα, παρουσιάζεται με τη μορφή μουσικού έργου.

Πλατεία Ηρώων

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 140 '

Οι αντιθέσεις της Αυστρίας προκαλούν ερωτήματα στον Αυστριακό συγγραφέα, ο οποίος καυτηριάζει την πατρίδα του, το θέατρο, τη μουσική, τους θεσμούς, τις συζυγικές σχέσεις και την πολιτική ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.