Τολστόι με Λιγνάδη-Νανούρη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο Αφέντης και ο Γιώργος Νανούρης ο Δούλος, στο στοχαστικό διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και Δούλος» που μεταφέρεται στο θέατρο από 20/2.

Τολστόι με Λιγνάδη-Νανούρη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο Αφέντης και ο Γιώργος Νανούρης ο Δούλος, στο στοχαστικό διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και Δούλος» που μεταφέρεται στο θέατρο από 20/2. Μπορεί οι παραστάσεις της «Κατερίνας» να αναβλήθηκαν στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, όμως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης και ο ατμοσφαιρικός τροβαδούρος Λόλεκ συνεχίζουν τη συνεργασία τους με το δραματοποιημένο διήγημα «Αφέντης και Δούλος». Στη Ρωσία του 1870 ένας Αφέντης και ο Δούλος του δοκιμάζουν τις αντοχές τους μέσα στην παγωμένη νύχτα. Η απρόσμενη κατάληξή της θα αλλάξει τις ζωές τους. Η ιστορία είναι φαινομενικά απλοϊκή, όμως ο Τολστόι επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ύπαρξη με μια στοχαστικότητα που σε αφήνει άφωνο και σε παίρνει από το χέρι σε μια αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες

Αφέντης και Δούλος

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 70 '

Μια παραβολή για την ανθρώπινη φύση και την αναγέννηση των ανθρώπων οι οποίοι, παρότι ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις, αντιλαμβάνονται την κοινωνική αδικία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.