6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας

Δύο ιδιαίτεροι μονόλογοι, τρία θεατρικά έργα εμπνευσμένα από μυθιστορήματα και μία κωμωδία από το μακρινό μέλλον ανεβαίνουν στις σκηνές της Αθήνας αυτήν την εβδομάδα.

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας

Δύο ιδιαίτεροι μονόλογοι, τρία θεατρικά έργα εμπνευσμένα από μυθιστορήματα και μία κωμωδία από το μακρινό μέλλον ανεβαίνουν στις σκηνές της Αθήνας αυτήν την εβδομάδα.

«39 σκαλοπάτια»

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Εκατόν τριάντα ρόλοι για τέσσερις μόνο ηθοποιούς, 35 αλλαγές σκηνικού κι ένα κωμικό έργο που συνδυάζει τη γρήγορη δράση και το μυστήριο. Βασισμένα στην ομώνυμη ταινία του Χίτσκοκ και το κατασκοπικό μυθιστόρημα του Μπούκαν, τα «39 σκαλοπάτια» ανεβαίνουν με τους Κώστα Αποστολάκη, Ναταλία Δραγούμη, Φώτη Κέπελη και Σπύρο Σπαντίδα, στη σκηνοθεσία του τελευταίου (Λαμπέτη, από 16/1).

«Το ζευγάρι της χρονιάς»

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Στην Ελλάδα του 2020 μας διακτινίζει το έργο του Γιάννη Ξανθόπουλου. Η εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση διοργανώνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό για παντρεμένα ζευγάρια, με σκοπό την αναζωογόνηση του εκφυλισμένου θεσμού της οικογένειας. Ο Μάκης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) και η Λένα (Ιωάννα Πηλιχού) θα συμμετάσχουν. Μόνο που ο διαγωνισμός δεν είναι και τόσο αθώος… (Θέατρο Νέου Κόσμου, από 16/1)

«Το κορίτσι του λύκου»

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ένα μικρό κορίτσι στην αγκαλιά ενός λύκου. Έτσι ξεκινά η ιστορία της Λουσί που μεγαλώνει στο τσίρκο, περνάει την εφηβεία της ως οικότροφος, γνωρίζει τη συζυγική ανία αλλά και τον έρωτα. Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν «La folle allure», η Ειρήνη Φαναριώτη μας συστήνει με το σόλο της αυτό το κορίτσι (Θέατρο Νέου Κόσμου, από 16/1).

«Ντετέκτιβ»

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Ένα διήγημα από τη συλλογή «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή είναι ο «Ντετέκτιβ» που μεταφέρεται στη σκηνή από τον Μάνο Στεφανάκη με τις ηθοποιούς Γιούλη Καρναχωρίτη και Ιφιγένεια Μακρή να ζωντανεύουν την ιστορία ενός λάτρη αστυνομικών μυθιστορημάτων, ο οποίος βουλιάζει στην απραξία μέχρι που ένας μυστηριώδης θάνατος τον συγκλονίζει (Skrow, από 18/1).

«Ζωή χαρισάμενη»

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 5

Ο βετεράνος σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος επιστρέφει ύστερα από τέσσερα χρόνια με ένα δικό του μονόλογο, ερμηνευμένο από την Αγγελική Λεμονή, κι εμπνευσμένο από τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και τη «Μάνα Κουράγιο» όσο και από τη βιογραφία της Σπεράντζας Βρανά. Ηρωίδα του είναι μια αγράμματη παραδουλεύτρα με τρία εξώγαμα παιδιά, η οποία πέρασε τη ζωή της σε μια Ελλάδα ταλαιπωρημένη από  δικτατορίες, πολέμους και εμφύλιες συγκρούσεις (Προσκήνιο, από 10/1).

«Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας»

6 ξεχωριστές πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 6

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου κωμικού μονολόγου του Γιώργου Ηλιόπουλου που ανεβαίνει με τον ίδιο ως άνθρωπο που κατέχει την πιο επαναστατική μέθοδο… αυτοκαταστροφής. Σκηνοθετεί η Βασιλική Ανδρίτσου (Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης», από 16/1).

Περισσότερες πληροφορίες

Τα 39 σκαλοπάτια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 115 '

Οι 4 πρωταγωνιστές αυτοσχεδιάζουν και μοιράζονται 130 ρόλους σε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με πολύ γέλιο.

Το ζευγάρι της χρονιάς (Tο ξόρκι ενός εφιάλτη)

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα αντρόγυνο συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό προσδοκώντας το πολυπόθητο χρηματικό έπαθλο των «εκατό μισθών δημοσίου υπαλλήλου». Μόνο που ο διαγωνισμός δεν είναι και τόσο αθώος

Το κορίτσι του λύκου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η ιστορία της Λουσί, η οποία μεγαλώνει στο τσίρκο, σε ένα έργο-ωδή στην ελευθερία που η ίδια η ηρωίδα κυνηγά

Ζωή... χαρισάμενη

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Μια αγράμματη γυναίκα βρέθηκε στο περιθώριο της ζωής και μέσα από την αφήγησή της μαθαίνουμε για την πορεία της και για τα όσα στιγμάτισαν την ίδια και την εποχή στην οποία έζησε.

Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας εξίσου χιουμοριστικός και συγκινητικός μονόλογος που σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα.

Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Εμίλ και η παρέα του, σύμβολα αθωότητας και ανυπότακτης παιδικής δύναμης, σε μία τρυφερή και συνάμα ξεκαρδιστική ιστορία καταδίωξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.