Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017

Ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, DJ sets, τηλεοπτικές πρεμιέρες... Χαρτογραφούμε τα must see του 2017 σε ένα χορταστικό preview.

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017

Από τα υποψήφια χολιγουντιανά blockbuster μέχρι τις σινεφίλ εκπλήξεις κι από τις νέες ιντριγκαδόρικες παραστάσεις γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών μέχρι το πλούσιο σε μουσικές για κάθε στιλ line up της νέας συναυλιακής σεζόν κι από το μεγάλο εικαστικό αφιέρωμα στη δεκαετία του ’80 και τη φιλοξενία της κορυφαίας διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης της Documenta μέχρι τους εκλεκτούς guest DJs και τις πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές πρεμιέρες, χαρτογραφούμε τα must see του 2017 σε ένα χορταστικό preview.

Ολοταχώς στις αίθουσες!

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 1
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και ο πρώτος διδάξας Χάρισον Φορντ συναντιούνται στο «Blade Runner 2049»

Χρονιά γεμάτη μεγάλες κινηματογραφικές υποσχέσεις είναι αυτή που μόλις μπήκε, με τα σινεφίλ μας αντανακλαστικά να έχουν πιάσει ήδη κόκκινο. Και αν συμφωνήσουμε ότι τα τρέιλερ είναι η σοβαρότερη ένδειξη στην κατηγορία των «προσεχώς», τότε η «Δουνκέρκη» (24/7) έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις. Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιτέλους αφήνει τις sci-fi σπαζοκεφαλίες για να αφηγηθεί μια αληθινή πολεμική ιστορία με φόντο το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία έχει για πρωταγωνιστές της τους Τομ Χάρντι, Κίλιαν Μέρφι και Μαρκ Ράιλανς. Ελπίζουμε να μη εμφανιστούν από το πουθενά τίποτα παράλληλα ναζιστικά σύμπαντα... Το Χόλιγουντ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να ανασταίνει κινηματογραφικούς θρύλους.

Έτσι είναι η σειρά του «Blade Runner» να «ξανατρέξει» στην οθόνη ως «Blade Runner 2049» (5/10) στη σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ («Arrival»), ενώ ο υποψήφιος για 13 Όσκαρ Ρότζερ Ντίκινς («Skyfall») φωτογραφίζει το φουτουριστικό σκηνικό. Η σειρά «Star Wars» έχει ξαναπάρει για τα καλά μπρος, με το «Star Wars Episode VIII» (14/12) να πιάνει το σεναριακό νήμα από εκεί που το άφησε το «Η Δύναμη Ξυπνάει» και τον Ράιαν Τζόνσον («Looper») να παίρνει τη σκηνοθετική σκυτάλη από τον σπεσιαλίστα του sci-fi Τζέι Τζέι Έιμπραμς. Σε φαν υπερηρωικούς ρυθμούς θα χορέψουν και πάλι οι «Φύλακες του Γαλαξία» στο «Vol.2» (4/5), ενώ το «T2 Trainspoting» επαναφέρει τον Ντάνι Μπόιλ και το ορίτζιναλ καστ του μύθου των ’90s σε ένα σκοτσέζικο χιουμοριστικό παραλήρημα... Choose life again!

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 2

Ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Άσε το Κακό να Μπει» Τόμας Άλφρεντσον υπογράφει το θρίλερ «Snowman» (12/10), με τον Μάικλ Φασμπέντερ να αναζητά μιαν εξαφανισμένη νεαρή κοπέλα. Το 2017 θα έχει βέβαια μπόλικο σασπένς στην οθόνη. Ακόμη και πάνω στις ράγες… Ο Κένεθ Μπράνα διασκευάζει εκ νέου το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (23/11) της Αγκάθα Κρίστι σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας ως Ηρακλής Πουαρό. Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Μισέλ Φάιφερ και Ντέιζι Ρίντλεϊ είναι μόνο μερικοί από τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες του στο τρένο. Star express με λίγα λόγια. Μέσα στη χρονιά, το «παρών» δίνει και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Κέρτζερ «Η Απαγωγή του Εντγκάρντο Μορτάρα». Τα νέα από το κινηματογραφικό μέτωπο των μεγάλων Ευρωπαίων auteurs είναι επίσης ενθαρρυντικά. Ο Μίκαελ Χάνεκε παρουσιάζει το αιχμηρό κοινωνικά δράμα του «Happy End» που έχει ως θέμα το προσφυγικό, ενώ ο Ρομάν Πολάνσκι στα 83 του χρόνια αφηγείται άλλη μια ιστορία καταραμένου συγγραφέα με το γαλλόφωνο «Based on a True Story». Ραντεβού στις αίθουσες λοιπόν…

Θεατρικό top-10

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 3
Μια κωμωδία για την απιστία, τους «ΤρειςΕυτυχισμένους» του Ευγένιου Λαμπίς, ανεβάζει ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Θέατρο Πορεία.

Περισσότερες από εκατό παραστάσεις θα κάνουν πρεμιέρα στην Αθήνα τους πρώτους μήνες του 2017, ενώ ήδη παίζονται περισσότερες από διακόσιες. Από το πληθωρικό αυτό «σκηνικό» ξεχωρίζουμε δέκα υποψήφια φαβορί. Στο Εθνικό Θέατρο, ένας σκηνοθέτης-εγγυητής του καλού αστικού θεάτρου, ο Αντώνης Αντύπας, ανεβάζει το «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» του Ευγένιου Ο’Νιλ (από 19/1), με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου. Σε εντελώς άλλη ατμόσφαιρα, το «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 19/1) θέλει τους Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου, ως κωμικοτραγικούς κομπάρσους, να στήνουν μια low budget υπερπαραγωγή.

Κωμωδία και δη για την απιστία ανεβάζει, όμως, και ο Γιάννης Χουβαρδάς, τους «ΤρειςΕυτυχισμένους» του Ευγένιου Λαμπίς (Πορεία, από 21/1), με ένα all-star cast (Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Λούλης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Λαέρτης Μαλκότσης, Λένα Παπαληγούρα, Άγγελος Παπαδημητρίου). Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και Τάνια Τσανακλίδου: η γνωστή ερμηνεύτρια πρωταγωνιστεί στο αντιρατσιστικό έργο του «Ο φόβος τρώει τα σωθικά» στη σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα (Θέατρο Τέχνης, από 21/1).

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 4
Το bestseller μυθιστόρημα του Χρήστου Α. Χωμενίδη «Νίκη» γίνεται παράσταση από τον Σταμάτη Φασουλή με έναν 24μελή θίασο κορυφής.

Κατάδυση στο σύμπαν του πιο μυθικού καρδιοκατακτητή θα είναι ο –κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό– «Δον Ζουάν» (Στέγη, από τις 25/1), με τον βραβευμένο ηθοποιό Χάρη Φραγκούλη στον ομώνυμο ρόλο. Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος και Ορφέας Αυγουστίδης μεταμορφώνονται σε μπατίρηδες, αθυρόστομους και καιροσκόπους διαρρήκτες, με τον πρώτο να τους σκηνοθετεί στον «Αμερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ (Μουσούρη, από 25/1). «Καλιγούλας»: το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμί διαδέχεται τον σαιξπηρικό «Άμλετ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και την Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν στη σκηνοθεσία (από 3/2).

Με έναν εξαιρετικό θίασο –Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Σκουλά, Χρήστο Στέργιογλου κ.ά.– ανεβαίνει από τον πάντα ιδιαίτερο Δημήτρη Καραντζά το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ, η «Πλατεία Ηρώων», έργο-κόλαφος για το ναζισμό (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», από 3/2). Το best-seller μυθιστόρημα του Χρήστου Α. Χωμενίδη «Νίκη», το οποίο αφηγείται την ιστορία της μητέρας του συγγραφέα και, μαζί, της νεότερης Ελλάδας, γίνεται παράσταση από τον Σταμάτη Φασουλή με έναν 24μελή θίασο κορυφής: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γωγώ Μπρέμπου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου κ.ά. (Θέατρον, από τις 10/2). Αρχές Φεβρουαρίου αναμένουμε και τη νέα παραγωγή της ομάδας Νάμα, ένα άγνωστο έργο του Λέον Τολστόι, τη «Δύναμη του Σκότους», με την Πέγκυ Τρικαλιώτη επικεφαλής ενός δεκαμελούς θιάσου (Σύγχρονο θέατρο).

Music line-up

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 5
Oι Depeche Mode είναι ένα από τα μουσικά top για τον Μάιο

Ήδη πολλά ονόματα έχουν ανακοινωθεί και γεμίζουν το μουσικό ημερολόγιο για το πρώτο μισό του 2017. Αν πάμε κατευθείαν στον Ιούλιο, θα συναντήσουμε τις πρώτες μετακλήσεις του φετινού Rockwave που δεν είναι άλλες από τους Placebo και τους Evanescence τις δυο πρώτες μέρες του μήνα, ενώ τον Μάιο οι Depeche Mode αποτελούν ένα από τα αναμφισβήτητα top της χρονιάς.

Πολύ πιο κοντά μας, στις 4/2, η γνωστή μας ντίβα, η πάντα γοητευτική Ute Lemper, έρχεται για μια ακόμα φορά με αυτό που ξέρει πολύ καλά: τον μπρεχτικό κόσμο του κλασικού cabaret. Μία ημέρα μετά, από διαφορετικό αλλά εξίσου γοητευτικό κόσμο, έρχεται η Tarja. Το εξαιρετικό γυναικείο «καρέ» συμπληρώνουν η πάντα υπέροχη jazz τραγουδίστρια Lizz Wright, που έρχεται 10/2, και η Μαροκινή Hindi Zahra με την ιδιαίτερη world pop τραγουδοποιία της οποίας έχουμε ραντεβού τον Μάρτιο.

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 6
Η Ute Lemper αναβιώνει τον μπρεχτικό κόσμο του cabaret στις 4/2 στο Παλλάς

Πολλά τα rock ονόματα που θα μας έρθουν σύντομα: από το psychobilly των Meteors (4/2) μέχρι το industrial (plus) των EinsurzendeNeubauten που έρχονται (11/2) για να κάνουν ένα survey στην καλλιτεχνική τους πορεία παίζοντας τα greatest hits τους! Ή από τους κελτο-punk Dropkick Murphys (11/2) έως τους εναλλακτικούς Blonde Redhead (19/3). Και η γκάμα ανοίγει ακόμα πιο πολύ: από τον «κλασικό» Nick Waterhouse (25/2) πηγαίνει στους μονίμως πειραματιστές Swans. Το γκρουπ του Michael Gira έρχεται ξανά (3/3) μαζί με το άλμπουμ του, «The Glowing Man», ένα από τα καλύτερα του 2016.

Το σημαντικό με τον ευρύτερο rock χώρο είναι ότι μπορούμε να κινηθούμε από το χορευτικό trip hop / hip hop του Γάλλου μετρ Wax Taylor (18/3) στον σκληροπυρηνικό κλασικισμό των Apocalyptica (7/4), περνώντας ενδιάμεσα από πολλές φάσεις όπως το indie των Black Heart Procession (31/3) και το κατάμαυρο μέταλλο των Mayhem (13/4). Από την άποψη της ποικιλίας δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο!

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 7
To jazz icon Roisin Murphy έρχεται τον Μάρτιο στο «Gazi Music Hall»

Προσεγγίζοντας τον jazz χώρο, ο ταλαντούχος τρομπετίστας Jeremy Pelt έρχεται άμεσα (3/4) έχοντας μαζί του τον βετεράνο ντράμερ Louis Hayes. Οι πραγματικοί jazz masters όμως είναι δύο κιθαρίστες: ο John Scofield (11/3) και ο Bill Frisel (25/3). Διαφορετικοί στιλιστικά μεταξύ τους αλλά αμφότεροι κορυφαίοι. Επίσης, ο σαξοφωνίστας Kenny Garrett (18/3) αποτελεί μια δεδομένη εγγύηση στο modern mainstream ενώ ο Mario Biondi (17/2) είναι αυτός που μας κερδίζει από τη soul/r&b πλευρά.

Για το τέλος, επανερχόμαστε στη γυναικεία παρουσία σημειώνοντας την καλλιτεχνική ευρύτητα που φέρει στη μουσική της η Roisin Murphy (25/3) –κάτι που μπορεί να είναι και must see–, ενώ από την πλευρά του κλασικού blues το όνομα είναι ένα: Zora Young και είναι άμεσο (27-3/1).

H (εικαστική) χρονιά της Αθήνας

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 8
Επετειακή έκθεση για το 10o Βραβείο ΔΕΣΤΕ θα δούμε τον Απρίλιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η φιλοξενία, εξ ημισείας με το Κάσελ της Γερμανίας, της κορυφαίας διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης documenta14 (8/4-16/7) αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο γεγονός της σεζόν και έναν από τους βασικούς λόγους που η Αθήνα είναι ένας από τους 52 προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείς φέτος σύμφωνα με τους «New York Times». Παράλληλα με την documenta, οι χώροι φιλοξενίας της οποίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί αλλά περιλαμβάνουν μουσεία και ιδρύματα, περιμένουμε έντονη εκθεσιακή δραστηριότητα. Η έκθεση του 10ου βραβείου ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (6/4-17/9) θα έχει επετειακή χροιά, με τους 9 νικητές των μέχρι τώρα διοργανώσεων να παρουσιάζουν νέα έργα χωρίς να διεκδικούν βραβείο.

Το εκθεσιακό «ζέσταμα» της σεζόν γίνεται με το μεγάλο αφιέρωμα στη δεκαετία του ’80 με τίτλο «GR80S», μια σύμπραξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, θα ανασυσταθούν σε 13 περίπτερα στο Γκάζι, ενώ η Στέγη θα φιλοξενήσει μια έκθεση φωτογραφίας. Στη νοσταλγία ποντάρει και το αφιέρωμα «Αγαπημένη Θεία Λένα: Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά» (19/1-12/3 στο Μουσείο Μπενάκη) με φωτογραφίες από την καθημερινότητά της αλλά και από τις διάσημες ραδιοφωνικές της εκπομπές και το ομώνυμο ντοκιμαντέρ της εγγονής της, Μαρίας Ηλιού.

Party forward

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 9
Οι φίλοι της techno δίνουν ραντεβού με τον Adam Beyer στις 8/4

Ενδιαφέρουσες νύχτες έρχονται για τους φίλους της techno, η οποία έχει επισημοποιηθεί ως μουσική επιλογή στα μεγάλα club events. Το Blend συνεχίζει στα δύο επόμενα μεγάλα parties τη λογική του double bill, προσκαλώντας στο πρώτο τον Adam Beyer, ένα από τα πιο βαρύνοντα ονόματα της σκηνής χάρη στο label Drumcode, και τον Joseph Capriati (8/4), ενώ στο δεύτερο τον Dubfire και τη Nicole Moudaber (6/5 στην «Ιερά Οδό»).

Οι πάντα συνεπείς και αξιόπιστοι Pan-Pot κάνουν την τακτική αθηναϊκή επίσκεψή τους στο party της Playground στο «Monastiraki Center» (26/2), ενώ το «Six D.O.G.S.» στεγάζει τον guest της Analogue, Oscar Mulero (3/2) και τον βετεράνο Oliver Huntemann, που φέρνει η SEDS (10/2). Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα και για το FASMA Festival, την boutique διοργάνωση σε διάφορα σημεία της πόλης που αντιμετωπίζει σφαιρικά την ηλεκτρονική μουσική ως συστατικό της urban κουλτούρας (4-7/5).

Ζάπινγκ στο 2017

Τα events που δεν θα χάσουμε το 2017 - εικόνα 10
Ο 5oς κύκλος του «The House of Cards» ξεκινά τον Απρίλιο στο COSMOTE TV

Οι σειρές που έρχονται στις συνδρομητικές πλατφόρμες είναι η καθεμιά για διαφορετικό λόγο ελκυστικές. Έχουν, για παράδειγμα, αστραφτερές πρωταγωνίστριες: όπως το «Doubt» (από 16/2, COSMOTE TV), ένα δικαστικό δράμα με την Κάθριν Χάιγκλ, αλλά και την πρώτη διεμφυλική ηθοποιό Λαβέρν Κοξ να ερμηνεύει έναν τρανς χαρακτήρα σε αμερικανικό ελεύθερο δίκτυο^ και το «Big Little Lies» του HBO (από 19/2, Novacinema4HD) με τη Νικόλ Κίντμαν και τη Ρις Γουίδερσπουν να κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό.

Το κινηματογραφικό θριλεροειδές franchise του Λι Μπεσόν «Taken» παίρνει παράταση ζωής με μια σειρά που λειτουργεί ως πρίκουελ χωρίς όμως τον Λίαμ Νίσον (από 28/2, COSMOTE TV). Μια από τις πιο αγαπημένες σειρές του ελληνικού κοινού, το «House of Cards», επιστρέφει με τον πέμπτο κύκλο του τον Απρίλιο (COSMOTE TV) και ενώ πραγματικός πρόεδρος της Αμερικής είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που περιμένουμε να επηρεάσει την πλοκή.

Περισσότερες πληροφορίες

Depeche Mode

  • Rock-pop-folk

Έρχονται και πάλι στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, όπου θα παρουσιάσουν και το νέο τους άλμπουμ «Spirit», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Dropkick Murphys

  • Rock-pop-folk

Το ανεβαστικό Celtic punk τους, με γκάιντα και σκληρές κιθάρες, σε ένα βοστονέζικο υβρίδιο που λατρεύει το ελληνικό κοινό

Οι τρεις ευτυχισμένοι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 135 '

Μετρ στο είδος του, ο Λαμπίς στήνει μια αδυσώπητη φάρσα στους ήρωές του για να αποδείξει ότι η μοιχεία μπορεί να προκαλέσει γέλιο.

Αμερικάνικος βούβαλος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Τρεις μπατίρηδες οργανώνουν μια διάρρηξη για να κλέψουν παλιά αμερικάνικα τάλιρα συλλεκτικής αξίας. Η ληστεία δεν θα γίνει, οι ίδιοι όμως θα φαγωθούν μεταξύ τους.

Ο φόβος τρώει τα σωθικά

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα κοινωνικό μελόδραμα γεμάτο ανθρωπιά για τη σχέση μιας τσακισμένης από τη ζωή χήρας, η οποία ερωτεύεται έναν Μαροκινό εργάτη

Πέτρες στις τσέπες του

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Δύο Βορειοϊρλανδοί κομπάρσοι αναζητούν μερίδιο από τη λάμψη των σταρ. Έτσι ανεβάζουν το δικό τους έργο, την αφήγηση της εμπειρίας τους ως κομπάρσων σε μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή που γυρίστηκε στα μέρη τους.

Πόθοι κάτω από τις λεύκες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο δεσποτικός πατέρας, η τρίτη σύζυγός του και ο μικρότερος γιος του από το δεύτερο γάμο συμβιώνουν υποχρεωτικά στη φάρμα του πρώτου, με δραματικές συνέπειες για όλους στο κορυφαίο αυτό δράμα του αμερικανικού ρεαλισμού

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 180 '

Ένας ήρωας-μύθος κι ένα έργο-αίνιγμα που θίγει μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης γύρω από την επιθυμία, το φόβο και την ελευθερία.

Καλιγούλας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο ξαφνικός θάνατος της αδερφής του Γάιου Καίσαρα Καλιγούλα γίνεται η αφορμή για τη συνειδητοποίηση του παραλόγου της ύπαρξης και η αιτία που τον μεταμορφώνει σε αιμοσταγή δολοφόνο.

Πλατεία Ηρώων

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 140 '

Οι αντιθέσεις της Αυστρίας προκαλούν ερωτήματα στον Αυστριακό συγγραφέα, ο οποίος καυτηριάζει την πατρίδα του, το θέατρο, τη μουσική, τους θεσμούς, τις συζυγικές σχέσεις και την πολιτική ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.