«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας

Βραβευμένος με Πούλιτζερ, ο θεατρικός «Αύγουστος» του Τρέισι Λετς έγινε γνωστός από την κινηματογραφική μεταφορά του και τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς. Ελάτε να γνωρίσουμε τους Έλληνες πρωταγωνιστές της παράστασης που ανεβαίνει στο «Δημήτρης Χορν» από 15/12.

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας

Βραβευμένος με Πούλιτζερ, ο θεατρικός «Αύγουστος» του Τρέισι Λετς έγινε γνωστός από την κινηματογραφική μεταφορά του και τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς. Ελάτε να γνωρίσουμε τους Έλληνες πρωταγωνιστές της παράστασης που ανεβαίνει στο «Δημήτρης Χορν» από 15/12.

Ο σκηνοθέτης

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξέρει να παίζει με την ακρίβεια και το καυστικό χιούμορ. Μετά τον «Θεό της σφαγής» (1ο βραβείο σκηνοθεσίας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2016 του «α»), το «Για όνομα» και τη «Δεύτερη φωνή», μας παραδίδει φέτος την τέταρτη σκηνοθεσία του με ένα καστ αξιώσεων.

Βάιολετ

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας - εικόνα 2

Η Θέμις Μπαζάκα ερμηνεύει τη μητέρα του έργου, μια μανιο­καταθλιπτική 65άρα με καρκίνο του στόματος, που μετά την εξαφάνιση του άντρα της ειδοποιεί κόρες, συγγενείς και φίλους να επιστρέψουν στην Οκλαχόμα. Η συνάντηση όλων αυτών των ετερόκλητων ανθρώπων στο πατρικό σπίτι είναι ένας δυναμίτης που δεν αργεί να εκραγεί.

Κάρεν

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας - εικόνα 3

Η Μαρίνα Ασλάνογλου βάζει το δικό της ταμπεραμέντο στον ρόλο που ερμήνευσε στην ταινία η Τζουλιέτ Λιούις, στη συναισθηματικά ασταθή μικρή κόρη, η οποία καταφθάνει στο πατρικό της με τον νέο της σύντροφο, που δεν διστάζει να φλερτάρει την κόρη της αδερφής της Μπάρμπαρα.

Μπάρμπαρα

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας - εικόνα 4

Παίζοντας την Μπάρμπαρα στην ταινία του Τζον Γουέλς, η Τζούλια Ρόμπερτς κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα β΄ ερμηνείας. Εδώ τον απαιτητικό ρόλο της μεγαλύτερης κόρης, που λόγω της δυναμικότητάς της έχει μια έντονη, συγκρουσιακή σχέση με τη μητέρα της, κρατά η Μαρία Πρωτόπαπα.

Άιβι

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας - εικόνα 5

Είναι η μεσαία κόρη, ήπιων τόνων και ολίγον θύμα, που όταν πήρε την απόφαση να μείνει στην Οκλαχόμα, κοντά στους γονείς της, δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο θα επηρεαζόταν η προσωπική της ζωή. Η Βίκυ Βολιώτη ερμηνεύει τον ρόλο που κρατούσε στην ταινία η Τζούλιαν Νίκολσον.

Μπέβερλι Γουέστον

«Αύγουστος»: τα 6 πρόσωπα μιας οικογένειας - εικόνα 6

Ο Μάνος Βακούσης ερμηνεύει τον σύζυγο της Βάιολετ και πατέρα τριών θυγατέρων. Γνωστός ποιητής αλλά και αλκοολικός, μια αυγου­στιάτικη νύχτα εξαφανίζεται φέρνοντας όλο το σόι αντιμέτωπο με τη ζωή και τα πάθη του.

Περισσότερες πληροφορίες

Αύγουστος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 150 '

Οι τρεις κόρες της οικογένειας Γουέστον συγκεντρώνονται στο σπίτι των γονιών τους στο Όσατζ της Οκλαχόμα, αναζητώντας μαζί με τους κοντινούς συγγενείς τον πατέρα τους, ο οποίος έχει να δώσει σημάδια ζωής για μέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.