«Mamma mia» αλά ελληνικά

Το διάσημο μιούζικαλ «Mamma mia», μια ρομαντική ιστορία βασισμένη στα τραγούδια των ABBA, ζωντανεύει στη σκηνή του Ακροπόλ με πρωταγωνιστές τη Δέσποινα Βανδή και τον Άκη Σακελλαρίου.

«Mamma mia» αλά ελληνικά

Το διάσημο μιούζικαλ «Mamma mia», μια ρομαντική ιστορία βασισμένη στα τραγούδια των ABBA, ζωντανεύει στη σκηνή του Ακροπόλ (από 8/12), σε μια ελληνική παραγωγή με πρωταγωνιστές τη Δέσποινα Βανδή και τον Άκη Σακελλαρίου.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι...

«Mamma mia» αλά ελληνικά - εικόνα 1

1.Το «Mamma mia» είναι ένα από τα μακροβιότερα σόου στην ιστορία του Μπροντ­γουέι, διαδραματίζεται παραμονές του γάμου της Σόφι σε ένα ελληνικό νησί και η πλοκή του χτίζεται πάνω στη μουσική των ABBA.

2.Η Μέριλ Στριπ έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό τον ρόλο της Ντόνα στην ταινία που σκηνοθέτησε η Φιλίντα Λόιντ (2008) και απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και γυναικείας ερμηνείας.

3.Στην ταινία έκλεψε καρδιές ο Πιρς Μπρόσναν ως ο άγνωστος μπαμπάς τον οποίο θέλει να γνωρίσει λίγο πριν από το γάμο της η Σόφι, η κόρη της Ντόνα.

Στην ελληνική παραγωγή

«Mamma mia» αλά ελληνικά - εικόνα 2

Δέσποινα Βανδή
Το θεατρικό σανίδι κέρδισε και τη Δέσποινα Βανδή. Έχει να αναμετρηθεί με τον ρόλο της αλέγρας Ντόνα, την οποία έχουν ερμηνεύσει πολλές πρωταγωνίστριες, με προεξάρχουσα τη Μέριλ Στριπ στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου.

«Mamma mia» αλά ελληνικά - εικόνα 3

Άκης Σακελλαρίου
Είναι εξαιρετικός ηθοποιός και από τους λίγους της γενιάς του που έχουν άνεση στο τραγούδι και στο χορό. Γνωρίζει άψογα τους κώδικες του μιούζικαλ και στη συγκεκριμένη παραγωγή ερμηνεύει τον ρόλο του πατέρα.

«Mamma mia» αλά ελληνικά - εικόνα 4

Η παράσταση
Η Θέμις Μαρσέλλου είναι η σκηνοθέτις που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον μας για το μιούζικαλ «για θεατές από 8 έως 88 ετών». Τώρα ενορχηστρώνει μια υπερπαραγωγή με live ορχήστρα κι έναν λαμπερό θίασο (Αλ. Μπουρδούμης, Μπ. Μαγγίρα, Αργ. Αγγέλου, Demy κ.ά.).

Περισσότερες πληροφορίες

Mamma mia!

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 140 '

Ρομαντική κομεντί με ενδιαφέρουσα πλοκή και τα συναισθήματα να συμπορεύονται με τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.