5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11

Ο Γιώργος Κοτανίδης μεταμορφώνεται στον Νίκο Ζαχαριάδη, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε πρόσφυγα του 1922, η Όλια Λαζαρίδου στην μπεκετική Γουίνι, ο Γιώργος Κιμούλης σε δαιμόνιο εραστή και... Δείτε ακόμη ποιοι ηθοποιοί ηγούνται των προσεχών πρεμιερών.

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11

Ο Γιώργος Κοτανίδης μεταμορφώνεται στον Νίκο Ζαχαριάδη, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε πρόσφυγα του 1922, η Όλια Λαζαρίδου στην μπεκετική Γουίνι, ο Γιώργος Κιμούλης σε δαιμόνιο εραστή και... Δείτε ακόμη ποιοι ηθοποιοί ηγούνται των προσεχών πρεμιερών.

Όλια Λαζαρίδου

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11 - εικόνα 1

Διαθέτει την ελαφράδα και τη σοβαρότητα που ταιριάζουν στη Γουίνι, τη –θαμμένη στο λόφο– ηρωίδα των «Ευτυχισμένων Ημερών» του Μπέκετ, που ανεβάζει η νέα και πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου, φωτίζοντας το εμβληματικό έργο σαν μια υπαρξιακή φούγκα του ’60. Σκηνικά-κοστούμια: Άγγελος Μέντης. («Bios», από 18/11)

Δέσποινα Μπεμπεδέλη

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11 - εικόνα 2

«Φιλιώ Χαϊδέμενου»: παράσταση­-φόρος τιμής στην επιζήσασα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ο Βασίλης Ευταξόπουλος σκηνοθετεί την κορυφαία ηθοποιό κι εκείνη ζωντανεύει την ιστορία της και την Ιστορία μας συνοδεία των τραγουδιών που ερμηνεύουν ζωντανά οι Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά κ.ά. (Βεάκη, από 23/11)

Μιχάλης Συριόπουλος

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11 - εικόνα 3

Καλλιτεχνικός διευθυντής γνωστής δραματικής σχολής και ανερχόμενος ηθοποιός, επιλέχτηκε από τον Θωμά Μοσχόπουλο για τον ρόλο του Γιόζεφ Κ. στην παράσταση «Η Δίκη του Κ.», μια ελεύθερη διασκευή του προφητικού μυθιστορήματος «Η Δίκη», με έναν δεκαμελή θίασο να δίνει σάρκα και οστά στο μαύρο χιούμορ του Φραντς Κάφκα. (Πόρτα, από 18/11)

Γιώργος Κοτανίδης

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11 - εικόνα 4

Έφτασε μέχρι το Σουργκούτ της Σιβηρίας, τόπο εξορίας του Νίκου Ζαχαριάδη, για να γράψει το έργο «Ομπίντα» και να μπορέσει να ενσαρκώσει τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ λίγες ώρες πριν από την αυτοκτονία του, σε μια παράσταση που θα συζητηθεί. (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 21/11)

Κώστας Κορωναίος

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11 - εικόνα 5

«Καλύτερα ροζ γουρουνάκι παρά σκατί ανθρωπάκι», θα τον ακούσουμε να μονολογεί ως «Κατάθλας». Ποιος θα μπορούσε να είχε γράψει μονόλογο με τέτοιον τίτλο και ήρωα έναν αιρετικό καταθλιπτικό; Μόνο η –πάντα σαρκαστική– Λένα Κιτσόπουλου. Ο Μιχάλης Γιγιντής σκηνοθετεί. (Skrow, από 22/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Επικίνδυνες σχέσεις

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Η ιστορία δύο διεφθαρμένων εραστών, από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Λακλό (1782), μεταφέρει στη σκηνή τη ματαιοδοξία της αριστοκρατίας.

Ο Κατάθλας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος απομονώνεται στο πατρικό του σπίτι στο χωριό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και να απομυθοποιήσει τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ευτυχισμένες μέρες

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η Γουίνι, θαμμένη στην κορυφή ενός λόφου, γραπώνεται από τις λέξεις και τα μικροπράγματα στον εμβληματικό μονόλογο του 1961.

Η δίκη του Κ.

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Ο βραβευμένος Θωμάς Μοσχόπουλος διασκευάζει τη «Δίκη» του Φραντς Κάφκα, εστιάζοντας στο μαύρο χιούμορ και στη διάσταση του θεάτρου του παραλόγου που εντοπίζει στο έργο του Τσέχου συγγραφέα.

Ομπίντα, Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Οι ανθρώπινες στιγμές, τα λάθη και τα αδιέξοδα που οδήγησαν τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη στην αυτοκτονία ξετυλίγονται μέσα από ένα κείμενο που προέκυψε έπειτα από έρευνα ντοκουμέντων και αφηγήσεις του γιου του.

Φιλιώ Χαϊδεμένου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Έργα και ημέρες στη Μικρά Ασία μέσα από τις αληθινές, προσωπικές ιστορίες μιας γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.