Δημήτρης Λάλος: 9 tips για την «Αρρώστια της νιότης»

Ο Δημήτρης Λάλος σκηνοθέτης της παράστασης «Αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ μοιράζεται μαζί μας σκέψεις που θα κάνουν το σύγχρονο θεατή να μπει στην ουσία του ψυχογραφήματος που διαδραματίζεται λίγο πριν την άνοδο του φασισμού στην Αυστρία του Μεσοπολέμου

Δημήτρης Λάλος: 9 tips για την «Αρρώστια της νιότης»

Ο Δημήτρης Λάλος σκηνοθέτης της παράστασης «Αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ μοιράζεται μαζί μας σκέψεις που θα κάνουν το σύγχρονο θεατή να μπει στην ουσία του ψυχογραφήματος που διαδραματίζεται λίγο πριν την άνοδο του φασισμού στην Αυστρία του Μεσοπολέμου

Δημήτρης Λάλος: 9 tips για την «Αρρώστια της νιότης» - εικόνα 1

Αρρώστια είναι…..μια νεολαία χωρίς στόχο.
Η νεότητα είναι το Όνειρο του γήρας.
Το έργο είναι το αντικείμενο που έχει τη δύναμη να ενώσει δυο υποκείμενα. Τον καλλιτέχνη και το θεατή μέσα στο χρόνο.
Το ψυχολογικό υπόβαθρο των ηρώων, που ζουν με τον μηδενισμό και στον κυνισμό παρότι είχε τα εφόδια για κάτι καλύτερο, αποδεικνύει πως η πληροφορία δεν είναι πάντα και γνώση. Η γνώση δεν είναι πάντα σοφία.

Η εποχή των άκρων τότε και σήμερα…
Από τις περίφημες Επιστολές περί της αισθητικής αγωγής του ανθρώπου του Σίλερ μέχρι σήμερα λίγα πράγματα φαίνετε να έχουν αλλάξει. Πολλές φορές πίσω από τις πιο αντιφασιστικές δράσεις κρύβεται ο φασισμός.
Μέσα από το έργο ανακάλυψα πόσο τα παιχνίδια εξουσίας είναι μέρος της ζωής μας.
Αυτό που με φοβίζει είναι να ξυπνήσω μια μέρα μόνος.
Εύχομαι, παρόλο που δεν έχει μάθει τίποτα η ανθρωπότητα από την ιστορία κάποια στιγμή να το κάνει.
Πρόσθεσα το Τempus Verum στο όνομα του θεάτρου Εν Αθήναις όχι απλά ως τίτλο αλλά για να ξανά συστήσω στο θεατρόφιλο κοινό το θέατρο με το νέο στίγμα της δικής μου δουλειάς. Tempus Verum. Ο Καιρός της Αλήθειας στο Εν Αθήναις

Περισσότερες πληροφορίες

Η αρρώστια της νιότης

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Γραμμένο το 1926, το έργο παρακολουθεί μια ομάδα φοιτητών Ιατρικής που άθελά τους προετοιμάζουν το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ιδέας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.