«Όρνιθες»: Η γιορτή συνεχίζεται στη Στέγη

Μια γιορτή των αισθήσεων με ευαισθησία, μεταδοτικό οπτιμισμό αλλά και με ελαττώματα οι αριστοφανικοί «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου θα παιχτούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 17, 18 και 21-23/9.

«Όρνιθες»: Η γιορτή συνεχίζεται στη Στέγη

Μια γιορτή των αισθήσεων με ευαισθησία, μεταδοτικό οπτιμισμό αλλά και με ελαττώματα οι αριστοφανικοί «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου θα παιχτούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 17, 18 και στις 21-23/9.

Περίπου 20.000 θεατές παρακολούθησαν στις 19 και 20 Αυγούστου τους «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου στην Επίδαυρο. Αυτή κι αν είναι ευτυχισμένη εισπρακτικά στιγμή για το φετινό φεστιβάλ! Και καλλιτεχνικά όμως αυτή η παράσταση έχει την αξία της καθώς ο θίασος, οι συντελεστές και ο σκηνοθέτης της παράσταση κατέθεσαν μια συγκροτημένη και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση. Η παράσταση δίχασε κοινό και κριτικούς στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Καραθάνος κοίταξε τους «Όρνιθες» μέσα από το φακό των αισθήσεων και πήρε το ρίσκο να μιλήσει με απροκάλυπτο ενθουσιασμό και σχεδόν «παιδιάστικη» χαρά για έναν άγνωστο κόσμο που δεν το γνωρίζει πάρα μέσα από την φαντασία του. Άνθρωποι-πουλιά με ή χωρίς ρούχα, ένας χαριτωμένος συνειρμός της Βασίλισσας Ελισάβετ, τουρτοπόλεμος, χαρές και τα πανηγύρια, μια δύσκολη ποίηση εντελώς αντίθετη με την εποχή μας είχαν τη θέση τους σ’ αυτή τη παράσταση που σύντομα έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (στις 21/9 δεν συμμετέχει η Νατάσα Μποφίλιου και τα τραγούδια θα ερμηνεύσει o θίασος). Πολλές ιδέες- λίγη φλυαρία- στοχαστικό βάθος, μοντέρνος λυρισμός…Ο σκηνοθέτης μάλλον χρησιμοποίησε το κείμενο ως αφορμή για να αναπτύξει κάποιους δικούς του στοχασμούς γι’ αυτούς που ανυποκρίτως ποθούν και κυνηγούν την ουτοπία της ουτοπίας. Αυτή η παράσταση θα δώσει μια φιλόδοξη μάχη με τις εντυπώσεις και το χρόνο…Διαβάστε την κριτική του «α» για την παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες

Όρνιθες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 130 '

Με τη Ν. Μποφίλιου σε ρόλο-έκπληξη κι έναν θίασο ολκής, παρουσιάζεται το έργο του μεγάλου σατιρικού ποιητή με κεντρικούς ήρωες δύο ηλικιωμένους και απογοητευμένους Αθηναίους που αναζητούν την ιδανική πολιτεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.