Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού

Σε ρόλους εραστών, βιοπαλαιστών, μπαμπάδων, καταραμένων αοιδών, απόστρατων στρατηγών αλλά και χρεοκοπημένων… γυμνών, οι άρρενες πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου ξέρουν πώς να δίνουν ρεσιτάλ!

Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού

Σε ρόλους εραστών, βιοπαλαιστών, μπαμπάδων, καταραμένων αοιδών, απόστρατων στρατηγών αλλά και χρεοκοπημένων… γυμνών, οι άρρενες πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου ξέρουν πώς να δίνουν ρεσιτάλ!

Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού - εικόνα 1

Δημήτρης Καταλειφός
Έχοντας επάξια συνοδό τη Φιλαρέτη Κομνηνού, ο ηθοποιός-φαινόμενο που μπορεί να παίξει τα πάντα, ερμηνεύει τον απόστρατο στρατηγό και αδυσώπητο σύζυγο στην αιχμηρή τραγικωμωδία του Στρίντμπεργκ «Ο χορός του θανάτου» (Εμπορικόν).

Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού - εικόνα 2

Γιώργος Νινιός
Ρόλος ζωής είναι για τον καλό ηθοποιό εκείνος του ασυμβίβαστου αλλά και αυτοκαταστροφικού λαϊκού συνθέτη στο δυνατό έργο «Ζεϊμπέκικο» της Λ. Βιτάλη που ανεβάζει, για τρίτη σεζόν, ο Φ. Μακρής συνοδεία ζωντανής μουσικής (Studio Μαυρομιχάλη).

Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού - εικόνα 3

Τάκης Σπυριδάκης
Σαν να γράφτηκε πάνω του είναι ο ρόλος του βιοπαλαιστή καντινιέρη στον «Άγριο σπόρο» του Γιάννη Τσίρου και η Ελ. Σκότη σκηνοθετεί για πρώτη φορά τον καρατερίστα του ελληνικού κινηματογράφου (Επί Κολωνώ).

Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού - εικόνα 4

Σταμάτης Φασουλής
Ρόλος-πρόκληση είναι για τον γνωστό πρωταγωνιστή εκείνος του ηλικιωμένου, στα πρόθυρα της άνοιας πατέρα στην τραγική οικογενειακή φάρσα «Ο Μπαμπάς» του Φλοριάν Ζελέρ. Μαζί του, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Κώστας Κάππας («Δημήτρης Χορν»).

Ρόλοι αυστηρά γένους αρσενικού - εικόνα 5

5 άνδρες …έτοιμοι για όλα!
Η ελληνική version της ταινίας «Full Monty» αποδείχθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων και οι Κ. Ευρυπιώτης, Κ. Αποστολάκης, Τ. Δημητρίου, Μ. Παπαγιάννης και Π. Σκαρτσολιάς συνεχίζουν να γδύνονται για καλό σκοπό (Λαμπέτη).

Περισσότερες πληροφορίες

Ζεϊμπέκικο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου, το έργο της βραβευμένης συγγραφέως μιλάει για τον έρωτα, το πάθος και την καταστροφή μέσα από την ιστορία ενός ασυμβίβαστου καλλιτέχνη

Άντρες έτοιμοι για όλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 135 '

Για 4η χρονιά, με ανανεωμένο καστ, ζωντανεύει η απίθανη ιστορία μιας αντροπαρέας, που αποφασίζει να λύσει τα προβλήματά της με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Άγριος σπόρος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο Τσίρος σκιαγραφεί μια αρχετυπική μορφή του σύγχρονου Έλληνα της επαρχίας για να σχολιάσει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Ο Στάθης Σταμουλακάτος αντικαθιστά τον Τάκη Σπυριδάκη στον πρώτο ρόλο.

Ο χορός του θανάτου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 140 '

Ένα επικίνδυνα γοητευτικό ταξίδι στο λαβύρινθο της ανθρώπινης συμπεριφοράς με φόντο τον έγγαμο βίο ενός ζευγαριού, που μπορεί να συνθηκολογεί, αλλά βαθιά μέσα του σιγοκαίει το πάθος και το μίσος

Ο μπαμπάς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Τραγική οικογενειακή φάρσα με πρωταγωνιστή έναν πατέρα, ο οποίος καλείται να ζήσει με τη κόρη του και το σύντροφό της. Η αγάπη είναι δεδομένη, η συγκατοίκηση όμως αποδεικνύεται μια δοκιμασία για όλους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.