4 ξεχωριστές επαναλήψεις

Ξαναπαίζονται από αυτήν την εβδομάδα. Μην τις ξαναχάσετε!

4 ξεχωριστές επαναλήψεις

Ξαναπαίζονται από αυτήν την εβδομάδα. Μην τις ξαναχάσετε!

«Domino»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 1

Η βουβή χορογραφία, εμπνευσμένη από το έργο του Ιονέσκο «Παιχνίδια Σφαγής», δομείται μέσω του ιδιαίτερου αφηγηματικού κώδικα και της σκηνικής γλώσσας που αναπτύσσει η ομάδα Vasistas (Ροές).

«Οι 12 ένορκοι»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 2

Η πλοκή διατηρεί αμείωτο το σασπένς, ωστόσο το ισχυρότερο ατού είναι ο εξαιρετικός θίασος ενόρκων, που κατά τη συνεδρίασή τους επιτρέπουν να φανεί το ψυχογραφήματα των προσώπων που ερμηνεύουν (Αλκμήνη).

«Εβίβα»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 3

Ένα ταξίδι ζωής, για δυο συνταξιδιώτισσες στο ίδιο βαγόνι. Επίκαιρο όσο ποτέ, εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, συγκίνηση και χιούμορ και με τους θεατές και να τραγουδούν «ακόμα ένα ποτηράκι...» (Τρένο στο Ρουφ).

«Δάσος-ταμπού»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 4

Έρχεται με δύναμη από Φεστιβάλ Αθηνών. Πρωταγωνιστές, ένας άντρας και μια γυναίκα που αναζητούν τη σύνδεση με την πηγή και τη γέννηση του απαγορευμένου. Την ανάγκη των ιερών και απαράβατων ορίων που προστατεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις (Θέατρο Τέχνης).

Περισσότερες πληροφορίες

Δάσος-Ταμπού

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Δύο χορευτικά ντουέτα εστιάζουν στις διάφορες εκφάνσεις της δυαδικής σχέσης μεταξύ άνδρα και γυναίκας

Εβίβα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Δύο νέες γυναίκες σ' ένα ταξίδι στο χρόνο, με χιούμορ και συγκίνηση. Απ' τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, στη δική μας ταραγμένη εποχή.

Οι 12 ένορκοι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να βγάλουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Domino

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Η ομάδα διερευνά το ερώτημα «τι μπορεί να συμβεί πριν από την πτώση» και δημιουργεί μια σειρά από ζωντανά ταμπλό για το παρόν που μας διαφεύγει και το αόριστο μέλλον

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Ακούστε τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά για το "Περλιμπλίν και Μπελίσα"

Ο σημαντικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης του Πορεία, η οποία μόλις κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή.