Να ποιοί είναι οι σταρ του αύριο!

Είναι αδύνατο να χωρέσουν σε ένα θέμα οι αυριανοί πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ξεχωρίσαμε όμως εκείνους που μας έχουν πείσει ακράδαντα πως αξίζει να τους ανακαλύψετε κι εσείς.

Να ποιοί είναι οι σταρ του αύριο!

Είναι αδύνατο να χωρέσουν σε ένα θέμα οι αυριανοί πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ξεχωρίσαμε όμως εκείνους που μας έχουν πείσει ακράδαντα πως αξίζει να τους ανακαλύψετε κι εσείς.

Να ποιοί είναι οι σταρ του αύριο! - εικόνα 1

Kάποιοι είναι γόνοι καλλιτεχνών, μεγαλωμένοι στα καμαρίνια ή τα ατελιέ των γονιών τους: η Ηρώ Μπέζου (τη βλέπουμε στο Εθνικό Θέατρο, στο «Συγχώρεσέ με» των Α. και Κ. Κούφαλη) είναι η κόρη του Γιάννη Μπέζου και της Ναταλίας Τσαλίκη, ενώ η Ελληνοϊταλίδα Αλεξάνδρα Αϊδίνη (η πρωταγωνίστρια της «Μεγάλης Χίμαιρας» στο Θέατρο Πορεία) είναι η κόρη του εικαστικού Διαμαντή Αϊδίνη. Εκείνη, πάντως, με το πιο «βαρύ» επώνυμο είναι η Λένα Παπαληγούρα. η κόρη του Αναστάσιου Παπαληγούρα είναι φέτος η Νύφη στον «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα διά χειρός Γιάννη Κακλέα, η «Κατερίνα» του Κορτώ (στο Θησείον) και παρτενέρ της Μαρίας Κίτσου στις «Δούλες» του Ζενέ (Εθνικό). Σημειώστε εδώ πως η Κίτσου, η οποία έχει λάμψει και στη μικρή οθόνη ως Μαρία Πολυδούρη στη σειρά «Καρυωτάκης», πρωταγωνιστεί επίσης στο «Κρίμα που είναι πόρνη» (Εθνικό).

Σχεδόν όλοι αυτοί οι νέοι ηθοποιοί έχουν υπάρξει υποψήφιοι ή έχουν ήδη διακριθεί με κάποιο βραβείο κι έχουν συνεργαστεί με την αφρόκρεμα των Ελλήνων σκηνοθετών: την Αϊδίνη, λ.χ., έχρησε προ δεκαετίας πρωταγωνίστριά του ο αξέχαστος Θόδωρος Αγγελόπουλος στο «Λιβάδι που δακρύζει», ενώ τον 25χρονο σήμερα Αργύρη Πανταζάρα (παίζει στο «Σλάντεκ» του Θεάτρου Πόρτα και κάνει ένα μπεκετικό σόλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων) προόριζε για Οιδίποδα Τύραννο ο εκλιπών Λευτέρης Βογιατζής. Πολλοί φλερτάρουν εξίσου και με τη σκηνοθεσία: ο βραβευμένος ηθοποιός Χάρης Φραγκούλης (θα παίξει στον κατά Γιάννη Χουβαρδά «Άμλετ» της Στέγης) θα σκηνοθετήσει για την ομάδα Kursk, στην οποία συμμετέχει και η Ηρώ Μπέζου, το ελάχιστα γνωστό έργο του 1500 «Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ» (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων). ο δε Πανταζάρας θα υπογράφει εδώ τα σκηνικά.

Να ποιοί είναι οι σταρ του αύριο! - εικόνα 2

Χάρη στον Ένκε Φεζολάρι ανακαλύψαμε και τη Βασιλική Τρουφάκου (η σέξι Ματζέντα στο «Rocky Horror Show») – την εμπιστεύτηκε στην παρθενική του σκηνοθεσία στην «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη το 2011 ο αλβανικής καταγωγής σκηνοθέτης, ο οποίος εκτός από τις σκηνοθεσίες του στην Αθήνα («Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν στο Πόλη Θέατρο, «Επάγγελμα πόρνη» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και «Πλατόνοφ» του Τσέχοφ στο Cartel), θα ανεβάσει το 2015 και τον «Άμλετ» στο Εθνικό Θέατρο της πατρίδας του. Και αν η Νάντια Κοντογεώργη (η δική μας Τζούλι Άντριους στη φετινή «Μελωδία της ευτυχίας» στο Παλλάς) διαθέτει το ταμπεραμέντο ζουμερής σουμπρέτας, η Γαλήνη Χατζηπασχάλη είναι η ήρεμη εκείνη δύναμη που μαγεύει (θα τη δούμε στον –κατά Νίκο Καραθάνο– «Βυσσινόκηπο» στη Στέγη).

Η εξίσου εύθραστη Λένα Δροσάκη χτίζει επίσης ισχυρές περσόνες στις παραστάσεις του Γιάννη Σκουρλέτη – είναι, βλέπετε, η μούσα του (θα τη δούμε στο «αχ!» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»). Ωστόσο, εκείνος που συνάντησε ήδη φέτος το πεπρωμένο του σταρ είναι ο 33χρονος Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Δεν θα σας γράψουμε περισσότερα, απλώς μην τον χάσετε ως εξωφρενικό Φρανκ στο «Rocky Horror Show» του Rex.

Περισσότερες πληροφορίες

Αχ!

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Οι Bijoux de Kant δοκιμάζουν μια άλλη ανάγνωση της «Κερένιας κούκλας» του Κ. Χρηστομάνου και μεταφέρουν στο σήμερα το παράξενο ερωτικό τρίγωνο του 1911 ανάμεσα στην ασθενική Βιργινία, στον ωραίο σύζυγό της και στην αθώα Λιόλια

Πλατόνοφ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Στο πρώιμο έργο του Τσέχοφ οι ήρωες καθοδηγούνται από τα πάθη τους, οι προσδοκίες διαψεύδονται και η ζωή παγιδεύεται στη διαρκή αναζήτηση της ευτυχίας

Επάγγελμα Πόρνη

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Οι συναρπαστικές εξομολογήσεις της συγγραφέως από το ομότιτλο βιβλίο που αναφέρεται στα χρόνια της δικτατορίας

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Σλάντεκ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 95 '

Ένα υπαρξιακό δράμα κι ένας προβληματισμός πάνω στην αγωνιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν θυσιάσει την υπόστασή του

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Μέσα από την ιστορία της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ, η οποία ερωτεύεται και παντρεύεται έναν Έλληνα εφοπλιστή, η γυναικεία ματιά και η αντρική επιθυμία φωτίζουν αποκαλυπτικά τη διαχρονική αμφιθυμία που χαρακτηρίζει τη σχέση της Δύσης με την Ανατολή

Η μελωδία της ευτυχίας

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια πολύ επιτυχημένη ταινία με την Τζούλι Άντριους, ανεβαίνει στο θέατρο, σε ένα θέαμα για όλους. Το ρόλο της μοναχής/γκουβερνάντας ερμηνεύει η Ν. Κοντογεώργη.

Συγχώρεσέ με

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 135 '

Σε ένα χώρο αναμονής συναντιούνται οκτώ φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Οι προσωπικές ιστορίες τους, κομμάτια του ίδιου μωσαϊκού, φωτίζουν τα γεγονότα από μια καινούργια οπτική

Κρίμα που είναι πόρνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Στην τραγωδία του 1633 παρουσιάζεται ο αιμομικτικός έρωτας της Αναμπέλα και του Τζιοβάνι, που συντρίβεται από το θρησκευόμενο περίγυρό τους

Σκηνές από έναν γάμο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η πορεία από έναν ανώδυνο γάμο σε ένα επώδυνο διαζύγιο, από την ανεμελιά στην αυτογνωσία, από την απόρριψη στην αποδοχή σε μια σειρά σκηνών-σταθμοί.

Ματωμένος γάμος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ο έρωτας αναμετριέται με το θάνατο στο έργο, που αντλεί στοιχεία από την ποίηση της Ανδαλουσίας αλλά και από χαρακτήρες της καθημερινής ζωής.

Rocky Horror Show

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Τα κόμικς, το rock ’n’ roll και οι ταινίες τρόμου συνθέτουν το εκκεντρικό κοκτέιλ ενός από τα πλέον επιτυχημένα και δημοφιλή cult μιούζικαλ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.