6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε!

Έκαναν αίσθηση, πήραν καλές κριτικές και τώρα επανέρχονται. Όσοι δεν τις είδατε πέρυσι είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε τις θεατρικές σας εξόδους από αυτές.

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε!

Έκαναν αίσθηση, πήραν καλές κριτικές και τώρα επανέρχονται. Όσοι δεν τις είδατε πέρυσι είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε τις θεατρικές σας εξόδους από αυτές.

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε! - εικόνα 1

Το φιλί της γυναίκας αράχνης
Ο Αποστόλης Τότσικας ως μαρξιστής επαναστάτης και ο Μιλτιάδης Φιορέντζης ως ομοφυλόφιλος ακτιβιστής μοιράζονται το ίδιο κελί στο έργο του Μανουέλ Πουίγκ, που εστιάζει στο θέμα του πολιτικού ιδεαλισμού. Είναι το γνωστότερο έργο του συγγραφέα και διαδραματίζεται στην Αργεντινή του 1976. (104, από 17/10)

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε! - εικόνα 2

Γράμματα αγάπης στον Στάλιν
Με ανανεωμένο καστ, τον Mελέτη Ηλία, την Άννα Ελεφάντη και τον ΣπύροΤσεκούρα, παρουσιάζει ο Δημήτρης Μυλωνάς την ιστορία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ γραμμένη από έναν σύγχρονο δεξιοτέχνη του λόγου, τον Χουάν Μαγιόργκα, ο οποίος την εμπλουτίζει με στοιχεία μυθοπλασίας. (Επί Κολωνώ, από 18/10)

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε! - εικόνα 3

Γράμματα στα κοριτσάκια
Η Violet Louise –κατά κόσμον Λουίζα Κωστούλα– βάσισε τη σόλο παράστασή της στη μυστική αλληλογραφία του διάσημου συγγραφέα Λιούις Κάρολ με τις ανήλικες φίλες του. Με κύρια στοιχεία τη live επεξεργασία φωνής και τα βίντεο, δημιουργεί ηλεκτρονικά ηχοτοπία που αφηγούνται την εμμονή για το ανεκπλήρωτο. (Από Μηχανής, από 18/10)

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε! - εικόνα 4

Τα ραδίκια ανάποδα
...συνεχίζει να βλέπει ο Γιώργος Γαλίτης, συγγραφέας και πρωταγωνιστής της κωμωδίας που σκηνοθέτησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και παίζεται για τέταρτη χρονιά, αυτήν τη φορά στο Eliart. Οι συντελεστές ενημερώνουν: «Σε περίπτωση που, κούφια η ώρα, δεν σας αρέσει η παράσταση, σας κάνουμε δώρο ένα φτυάρι για να τη θάψετε». (Από 17/10)

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε! - εικόνα 5

Σκηνές από ένα γάμο
Ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώ­τα Βλαντή ζωντανεύουν στη σκηνή την εκρηκτική σχέση ενός ζευγαριού που αναθεωρεί τα πάντα ύστερα από είκοσι χρόνια γάμου. Το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολάρι, με την πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. (Πόλη Θέατρο, από 17/10)

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να ξαναχάσετε! - εικόνα 6

Βόυτσεκ
Ο Ηλίας Μελέτης μπαίνει στη συντροφιά της ομάδας Σημείο Μηδέν κι ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο. Ο Σάββας Στρούμπος παρουσιάζει μια γυμνή και ασκητική εκδοχή του έργου-σταθμός για το σύγχρονο θέατρο του Γκέοργκ Μπίχνερ, με τους ηθοποιούς να εγγράφουν στο σώμα και στη φωνή τους την τραγωδία του ήρωα. (Άττις, από 17/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Βόυτσεκ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Πρωτοποριακό για την εποχή του έργο, βυθίζεται στα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής και κοινωνίας

Το φιλί της γυναίκας αράχνης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Στην Αργεντινή του 1976 ένας μαρξιστής προσηλωμένος στην πολιτική του δράση κι ένας ομοφυλόφιλος βρίσκονται στο ίδιο κελί. Η έντονη στην αρχή σύγκρουσή τους θα μετατραπεί σε μια φιλία που θα φτάσει μέχρι τον έρωτα.

Σκηνές από έναν γάμο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η πορεία από έναν ανώδυνο γάμο σε ένα επώδυνο διαζύγιο, από την ανεμελιά στην αυτογνωσία, από την απόρριψη στην αποδοχή σε μια σειρά σκηνών-σταθμοί.

Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα έργο για τη σχέση εξουσίας και καλλιτεχνών με πρωταγωνιστές τον Μπουλγκάκοφ, την Μπουλγκάκοβα και τον Στάλιν

Γράμματα στα κοριτσάκια

  • Performance
  • Διάρκεια: 70 '

Μουσική περφόρμανς για τη σκοτεινή πλευρά της δημιουργίας, βασισμένη στις μυστικές επιστολές του Λούις Κάρολ προς ανήλικα κορίτσια

Τα ραδίκια ανάποδα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Πρόκειται για μια μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, αστεία και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν. Τους ρόλους (δημόσιος υπάλληλος, μάγειρας, πολιτικός, Ρωμαίος συγκλητικός, ηγούμενος, κλέφτης κ. ά.) έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μια παράσταση που θα ζείτε για να τη θυμόσαστε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.