Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό

Ζεστά φιλιά, μεγάλοι έρωτες, απογοητεύσεις κι ερωτικά καβγαδάκια: επτά θεατρικές παραστάσεις μετρούν τη θερμοκρασία των σχέσεων και μας κάνουν να αναρωτηθούμε «αγάπη είναι...»

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό

Ζεστά φιλιά, μεγάλοι έρωτες, απογοητεύσεις κι ερωτικά καβγαδάκια: επτά θεατρικές παραστάσεις μετρούν τη θερμοκρασία των σχέσεων και μας κάνουν να αναρωτηθούμε «αγάπη είναι...»

Caveman

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 1

Ο ήρωας του Ρομπ Μπέκερ προσπαθεί εδώ και χρόνια να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τους άντρες και αφρούν τις σχέσεις των δύο φύλων. Και καθώς πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων, ο μονήρης άντρας (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) θα συνεχίσει να αναζητά την ιδανική Cavewoman στη σκηνή του Coronet.

Σκηνές από έναν γάμο

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 2

Οι δύο δημοφιλείς ηθοποιοί ζουν «Σκηνές από έναν γάμο» στο θέατρο Πόλη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι και πρωτότυπη μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. Το αριστούργημα του Σουηδού σκηνοθέτη ανεβαίνει με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή σε avant premiere για τους αναγνώστες του έντυπου «α» στις 14/2, ιντριγκάροντάς μας να το δούμε με τον/την αιώνιο/-α αγαπημένη μας...(Περισσότερες πληροφορίες στο τεύχος της Πέμπτης, 13/2)

Ερωτικά γράμματα

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 3

Για τους ρομαντικούς ένα like ή ένα tweet δεν είναι αρκετά για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Γι’ αυτούς ο έρωτας κρατά πάντα χαρτί και μολύβι και η αλληλογραφία μένει ως το πιο ισχυρό πειστήριό του. Ο Νίκος Δαφνής και η Κάρμεν Ρουγγέρη το επιβεβαιώνουν στο έργο του Α.Ρ. Γκέρνι, που παίζεται στη σκηνή του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα.

Περασμένες μου αγάπες

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 4

Για παθιασμένους έρωτες με άδοξο τέλος, όπως αυτοί των Ρίτσαρντ Μπάρτον - Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μαρίας Κάλλας - Αριστοτέλη Ωνάση, τραγουδούν ο Γ. Γιαννίμπας και η Ι. Παυλίδου σε ένα «κωμικοτραγικό» live με ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα σε ρυθμούς swing, bossa nova, tango, reggae κ.ά., στις 13 και 19/2, στο «Booze».

Δείπνο με φίλους

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 5

Ο γάμος δεν είναι «παίξε γέλασε», είναι κατάσταση ζόρικη που εξαρχής απαιτεί ειδικό εξοπλισμό: εκτός από παπά και κουμπάρο, πρέπει να έχεις και υπομονή και κατανόηση. Αυτό μας διδάσκει το έργο του Ντόναλντ Μάργκιουλις, με πρωταγωνιστές δύο ζευγάρια που ενσαρκώνουν στη σκηνή του Ιλίσια οι Γρ. Βαλτινός, Μπ. Μάλφα, Ρ. Λουιζίδου και Π. Χαϊκάλης.

Κυρία με τας Καμελίας vs Τραβιάτα

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 6

Ο έρωτας της Μαργαρίτας και του Αρμάνδου ταξίδεψε στους αιώνες κι έφτασε στο Θέατρο Διάχρονο. Η Μαίρη Βιδάλη παρουσιάζει μια παράσταση-ύμνος στον έρωτα, διασκευάζοντας τα έργα του Αλέξανδρου Δουμά και του Τζουζέπε Βέρντι αντίστοιχα, που πραγματεύονται τη διαχρονική ιστορία έρωτα και πάθους.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

Βαλεντίνος με προφίλ θεατρικό - εικόνα 7

Η απόλυτη αγάπη προσωποποιείται στις μορφές των δύο κατατρεγμένων εραστών και ζωντανεύει σε μια παράσταση για δύο στη σκηνή του 104 από τον Κώστα Γάκη. Η Αθηνά Μουστάκα (Ιουλιέτα) και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (Ρωμαίος) παίζουν όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρία με τας καμελίας VS Τραβιάτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά και η εμπνευσμένη από αυτό όπερα του Βέρντι ενώθηκαν σε μια παράσταση με θέμα τον έρωτα της Μαργαρίτας για τον Αρμάνδο

Caveman

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 120 '

Για έβδομη χρονιά, σε αυτήν την έξυπνη κωμωδία ένας άντρας αναλύει μέσα από κωμικά επεισόδια τη σχέση των δύο φύλων

Ερωτικά γράμματα

  • Ψυχογράφημα
  • Διάρκεια: 80 '

Το χρονικό της σχέσης ενός άντρα και μιας γυναίκας μέσα από τη μακροχρόνια αλληλογραφία τους

Σκηνές από έναν γάμο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η πορεία από έναν ανώδυνο γάμο σε ένα επώδυνο διαζύγιο, από την ανεμελιά στην αυτογνωσία, από την απόρριψη στην αποδοχή σε μια σειρά σκηνών-σταθμοί.

Περασμένες μου αγάπες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 140 '

Παθιασμένοι έρωτες αναμετριούνται στη σκηνή μέσα από ένα κωμικοτραγικό live με ελληνικά και ξένα τραγούδια

Δείπνο με φίλους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο γυναίκες και δύο άντρες, ζευγάρια και φίλοι μεταξύ τους, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας όμως αποφασίζει να σπάσει αυτόν το δεσμό και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.