Οι κριτικές του κοινού

Master Class

Δράμα του Τέρενς ΜακΝάλι
Διαρκεια : 105 '

Σκηνοθ.:Οδ. Παπασπηλιόπουλος
Ερμηνεύουν: Μ. Ναυπλιώτου, Ε. Γαλογαύρου, Λ. Μεσσήνη, Γ. Φλωράτος, Π. Μπούρας, Δ. Ψύλλος. Μετάφρ.: Στρ. Πασχάλης. Σκην.: Όλ. Μπρούμα. Κοστ.: Β. Ζούλιας, Στ. Μέγκλα. Φωτ.: Ν. Βλασόπουλος. Κατάλληλη για άνω των 15 ετών.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση
 • Γιώργος πριν από 1 χρόνια

  1,5 αστεράκΑ Είδα την παράσταση τον Δεκέμβριο κι έχω να πω τα εξής: ήταν όντως έτσι η Μαρία Κάλλας; Πολύ αμφιβάλλω καθώς σχετικό υλικό απο τα μαθήματά της στη Σχολή Τζούλιαρντ δεν έχουν καμία σχέση. Θα ήταν ποτέ η Κάλλας τόσο υστερική και μανιακή ενώπιον άλλων και δη μαθητών της; Όχι. Με τίποτα. Αυτο που είδαμε ήταν η εκδοχή του Τερενς ΜακΝαλι για μία Κάλλας. Με αυτό το δεδομένο μπορεί η Μαρία Ναυπλιώτου να παίζει με την ψυχή της και με πάθος αλλα προσωπικά αισθάνθηκα ότι όλο αυτό ήταν άκυρο. Πολύ καλοί οι ηθοποιοί που την πλαισιώνουν. Αλλά τελικά, δεν σου μένουν πολλά μετά την αυλαία.

  • ΕΕ πριν από 1 χρόνια

   Προφανώς και θα είχε η γυναίκα αυτή ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα της,αυτό που είδαμε όμως δεν είναι η εκδοχή του Τέρενς ΜακΝάλι για τη γυναίκα αυτή.
   Κατά τη δική μου άποψη,αυτό που είδαμε αντιπροσωπεύει την καλλιτέχνιδα σε μια άσχημη περίοδο για τη ζωή της.
   Τοποθετείται χρονικά στην αρχή της παρακμής της,στην αρχή του τέλους της
   σπουδαίας καριέρας της,στην εποχή που τίποτα δεν πήγαινε καλά ούτε στα επαγγελματικά ούτε στα προσωπικά της,στην εποχή που ,πιθανότατα,είχε κυριευτεί από άγχος,από ανασφάλεια,από υστερία,από κατάθλιψη,από κακία,από δυστυχία!!!
   Με αυτά τα δεδομένα,μπορεί μόνο να "δικαιολογηθεί" η συμπεριφορά της στο κομμάτι της παράστασης,που βλέπουμε και που ομολογώ ότι ούτε και σε εμένα άρεσε,θα προτιμούσα να δω ίσως κάποιες άλλες πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής της πορείας.

  banner