Τα πάντα μπορούν να τροφοδοτήσουν τη σκέψη του Λάκη Λαζόπουλου με ιδέες που μετουσιώνονται σε θεατρική έκφραση. Ένα προσωπικό βίωμα τον οδήγησε στη συγγραφή και στη παρουσίαση μιας μεταφυσικής, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, κωμωδίας με τίτλο "Όταν πέθανα”. Την παρουσίασε στο θέατρο Βέμπο τον περασμένο χειμώνα και στο ερώτημα πως ήρθε η έμπνευση γι’ αυτό το έργο είπε στο "α”: "Η έμπνευση ήρθε με την αφορμή μιας περιπέτειας που πέρασα μετά το δεύτερο εμβόλιο. Τότε ήταν μια περίοδος όπου όποιος μιλούσε ήταν καταδικασμένος να λέει κάτι και αυτό να του χρεώνεται "σε διαφορετική τιμή" απ’ ό,τι το είπε. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι από πολύ μικρός έβλεπα το ίδιο όνειρο, ότι είχα πεθάνει, με πήγαιναν στην εκκλησία κι εκεί σηκωνόμουν από το φέρετρο κι έκανα σόου. Και, τέλος, επειδή πιστεύω ότι, αν ο δημιουργός του ανθρώπου του έδινε να ζήσει λίγο από το θάνατό του, θα μπορούσε να καταλάβει όσα δεν κατάλαβε σε ολόκληρη τη ζωή του”.
Συγγενείς, νεκροταφεία, μοναστήρια, μια καθαρίστρια, μια γκόμενα, ένας κολλητός κι ένας ψυχίατρος συνθέτουν το απίθανο παζλ αυτού του έργου που μπορείς να το δεις και ως μια ιστορία ψυχανάλυσης, ένα τρελό ταξίδι στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της ανθρώπινης σκέψης. "Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή".
Μετά από τη μεγάλη επιτυχία ο Λάκης Λαζόπουλος αποφάσισε να "ταξιδέψει" το τελευταίο του θεατρικό έργο σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας πρεμιέρα στην Αττική, στο Κατράκειο Νίκαιας (15/9) και στο Βεάκειο Πειραιά (16/9). Ο τίτλος της παράστασης πλέον, είναι "Όταν ξανά πέθανα” και μαζί του θα έχει ως συμπρωταγωνίστρια την Παρθένα Χοροζίδου (σε αντικατάσταση της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) και τον Τόλη Παπαδημητρίου (σε αντικατάσταση του Διονύση Ατζαράκη). Τους πλαισιώνει μια ταλαντούχα ομάδα ηθοποιών με τους: Αντώνη Στάμο, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Βασιλική Σουρρή, Μαρία-Νεφέλη Χρονοπούλου, Φαίδρα Σκλήρη, Κωνσταντίνο Γιάννη, Λαζάρια Σαζεΐδου και Χρήστο Ντούλα. τα σκηνικά είναι της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια των Ιωάννας Τσάμη και Ιφιγένειας Νταουντάκη, η μουσική του Βάιου Πράπα, ο φωτισμός του Περικλή Μαθιέλη και οι χορογραφίες της Κατερίνας Φώτη. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λάρισα (Αλκαζάρ) και το Βόλο (Δημοτικό Θέατρο), πριν παρουσιαστεί για τρεις εβδομάδες στο κοινό της Θεσσαλονίκης (Radiocity). Η περιοδεία ολοκληρώνεται με τις παραστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης (Αστόρια).
Ο Λάκης Λαζόπουλος πότε δε σταμάτησε να έχει επαφές με τον τόπο του, τη Λάρισα, και η επιστροφή του στο Θεσσαλικό Θέατρο σηματοδοτεί πολλά για το κομμάτι της εξωστρέφειας που ανέλαβε ως Σύμβουλος. Η απόφαση αυτή, ήρθε μετά την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Ορέστη Τάτση. Το Θεσσαλικό Θέατρο είναι ένας ιστορικός οργανισμός με πλούσια ιστορία καθώς λειτούργησε ως φυτώριο για πολλούς καταξιωμένους, σήμερα, ηθοποιούς οι οποίοι έκαναν τα πρώτα βήματα τους σε αυτό. Το Θεσσαλικό Θέατρο, όπως και τα ΔΗΠΕΘΕ κρατούν τη φλόγα του θεάτρου αναμένη στην περιφέρεια και κάθε είδους απόφαση που μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των παραγωγών, την διεύρυνση των συνεργατών και την όποια θετική εξέλιξη, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.