Με τέρμα τα γκάζια ξεκίνησε το Athens Comedy Festival!

Η πρώτη μέρα του Athens Comedy Festival ξεκίνησε θριαμβευτικά στον “Βοτανικό”, τον “Βοτανικό Plus” και το Θέατρο Άβατον, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το stand up comedy πιο πολύ από ποτέ. Εσύ ακόμα να κλείσεις το εισιτήριό σου για το τριήμερο non stop κωμωδίας που συνεχίζεται;

Athens Comedy Festival 2023 © Δημήτρης Μαόφης

Σε πανηγυρικό sold out αναδείχθηκε η πρώτη μέρα του Athens Comedy Festival 2023 στον "Βοτανικό”, τον "Βοτανικό Plus” και το Θέατρο Άβατον, αποδεικνύοντας ότι οι πιστοί του stand up comedy και του improv είναι πλέον πολλοί. Στην πέμπτη του πια διοργάνωση από το "αθηνόραμα", το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας συμπορεύεται με την αναγέννηση που περνάει το είδος της "όρθιας κωμωδίας" (στην οποία έχει συνδράμει σημαντικά) με όλο και περισσότερους κωμικούς να μπαίνουν στα "ranks", όπως δηλώνει και ο εντυπωσιακός αριθμός των 70 κωμικών και guest stars που συμμετέχουν στο φετινό Athens Comedy Festival, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Δημήτρη Μακαλιά και Λάμπρου Φισφή. Το non stop τριήμερο κωμωδίας συνεχίζεται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, πάμε όμως να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πρώτη μέρα που εξελίχθηκε πολύ δυναμικά. 

​​​​Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Οι 1.000"

Η θεατρική μεταφορά της αγαπημένης τηλεοπτικής εκπομπής του Star TV "Οι 100", με τίτλο "Οι 1000" αυτή τη φορά, ήταν το καλύτερο ζέσταμα για το ξεκίνημα του φετινού Athens Comedy Festival στον "Βοτανικό”. Με παρουσιαστή τον Λάμπρο Φισφή, καπετάνιο τον Ζήση Ρούμπο και special καλεσμένους τους Διονύση Ατζαράκη, Ευγενία Σαμαρά, Θωμά Ζάμπρα και Μαντώ Γαστεράτου απολαύσαμε ζωντανά την αποκάλυψη των ξεκαρδιστικών απαντήσεων με τη ζωντανή ψηφοφορία του κοινού (μέσω εφαρμογής) σε διλήμματα όπως μούσι ή μουστάκι, Παπακαλιάτης ή Λάνθιμος, τακούνι ή φλατ, ερωτήματα των ίδιων των θεατών, όπως ποιος θέλει να παραιτηθεί από τη δουλειά του και ποιος θα βγει κυβέρνηση, ανατρεπτικά γκάλοπ που έδειξαν πόσοι από τους 1000 έχουν δοκιμάσει μαριχουάνα, πόσοι έχουν πάρει μέρος σε όργιο (μετά από πρόσκληση του Λάμπρου Φισφή ένας θαρραλέος θεατής ανέβηκε στη σκηνή!), πόσοι έχουν σκεφτεί έστω και φευγαλέα να σκοτώσουν κάποιον, πόσοι έχουν προσποιηθεί οργασμό έστω και μια φορά και πολλά ακόμα. Στη συνέχεια μάθαμε πότε ξέρεις ότι είσαι πραγματικός Αθηναίος (μεταξύ άλλων, όταν τα έχεις βάλει με ιπτάμενη κατσαρίδα και όταν βρίσκεις καλή θέση πάρκινγκ και δεν κουνάς το αμάξι!) και ότι το 89% έχει προλάβει τηλέφωνο που αν δεν το έκλεινε ο άλλος δεν έκλεινε η γραμμή! Κοντολογίς, ανυπομονούμε οι "1000" να επιστρέψουν και στο επόμενο Athens Comedy Festival. 

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης

Το καθιερωμένο comedy club έκλεψε φυσικά για άλλη μια φορά την παράσταση (επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς συμμετέχοντες το Σάββατο και την Κυριακή) με τους Δημήτρη Χριστοφορίδη, Χρύσα Κατσαρίνη, Θανάση "Cain" Σαμαρά και Βύρων Θεοδωρόπουλο να αποδεικνύονται οι ιδανικοί κωμικοί για να μας πάνε από το ζέσταμα μέχρι το σβήσιμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με νέα αλλά και παλαιότερα κείμενα. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή της ταυτόχρονης διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατά τη διάρκεια του "Friday Comedy Club". 

Big Talk Live 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Big Talk Live"

Στον "Βοτανικό Plus” οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης και Γιώργος Αγγελόπουλος άνοιξαν το γνωστό και αγαπημένο "Big Talk Live" με την απαραίτητη βοήθεια του κοινού που συμμετέχει ενεργά, ενώ 12 ταλαντούχοι κωμικοί της Gen-Z - Σπήλιος Φλώρος, Μιχάλης Σεβαστέρης, Κώστας Κρύος, Χρήστος Πέτρου, Θοδωρής Αδαμάκος, Αλέξανδρος Μαλιάτσης, Nefeli Meg, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Μελίνα Κόλλια, Διογένη Παπαδάκη, Σταμάτης Αθανασάκης- απέδειξαν ότι το χιούμορ δεν έχει ηλικία (boomer alert!) στην παράσταση "ΟK Zoomer". Στο late night "Raw comedy" οι Κατερίνα Βρανά, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Δήμητρα Νικητέα, Άλεξ Kenshin Αποστολόπουλος, Πάρις Ρούπος, Θανάσης "Cain" Σαμαράς και Βύρωνας Θεοδωρόπουλος έκαναν δυνατό κωμικό roast μεταξύ συναδέλφων, ενώ τέσταραν τα όριά μας με "σκοτεινό” υλικό που ίσως να μην ήθελαν να έχουν γράψει. 

Οι χορηγοί του Athens Comedy Festival 2023, το αγαπημένο ουίσκι της Σκωτίας "The Famous Grouse” και τα παγωτά "Ben & Jerry’s” συντροφεύουν ιδανικά τους ουρανίσκους μας στη μεγάλη αθηναϊκή γιορτή της κωμωδίας. 

Προπώληση εισιτηρίων από το www.viva.gr
 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenscomedyfestival.gr
 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Οι 1000"
Χρύσα Κατσαρίνη Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
Χρύσα Κατσαρίνη
Raw Comedy Night Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Raw Comedy Night "

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης

Δημήτρης Χριστοφορίδης Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
Δημήτρης Χριστοφορίδης

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης

Οι 1000 Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Οι 1000"
Οι 1000 Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Οι 1000"

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης

Οι 1000 Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"Οι 1000"
OK Zoomer Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης
"OK Zoomer!"

Athens Comedy Festival 2023
© Δημήτρης Μαόφης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Athens English Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό αποκλειστικά αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα. Μέσα στην περίοδο λειτουργίας το Athens English Comedy Club έχει διοργανώσει πολλά σόου κωμωδίας με αγαπημένους stand up περφόρμερ αλλά και ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους στα open mic, ενώ έχει πραγματοποιήσει διαδικτυακούς διαγωνισμούς και εργαστήρια κωμωδίας -και όλα αυτά με εγχώριους αλλά και ξένους καλλιτέχνες από είκοσι τέσσερις χώρες. MC για το επερχόμενο σόου ο Joel Bryant.

Musical Comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Οι Στέλιος Ανατολίτης, Μάριος Δημητρόπουλος, Αριστοτέλης Ρήγας, Απόλλων Roach, Πάρις Ρούπος και Αλέξανδρος Χαριζάνης παίρνουν τα μουσικά όργανα ανά χείρας και δημιουργούν ένα μοναδικό mash up μουσικής και κωμωδίας, ακολουθώντας ξεκαρδιστικά μελωδικά μονοπάτια, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Science + Comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Ο απόλυτος συνδυασμός κωμωδίας και επιστήμης όπου έμπειροι κωμικοί και ταλαντούχοι επιστήμονες επιστρατεύουν το χιούμορ τους στην υπηρεσία της γνώσης σε ένα σόου από το Athens Comedy Festival 2023 που χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μισό θα δούμε stand up comedy με επιστημονική θεματολογία, ενώ στο δεύτερο δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να κάνει ερωτήσεις. Αν κανείς από την ομάδα επί σκηνής δεν μπορεί να απαντήσει «έχει χρέος να βγάλει από το μυαλό του επιστημονικοφανή ψέματα!». Συμμετέχουν οι Δημήτρης Δούκογλου, Στέλιος Ανατολίτης, Λάλα Κολωπή, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου και Τάκης Λάζος, που μετρούν πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν πολλαπλές συμμετοχές στο «Athens Science Festival», στο «Athens Comedy Festival», τη «Βραδιά του Ερευνητή» αλλά και στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Science Reactors».

Κάψε το σενάριο

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Οι τρεις κωμικοί δημιουργούν μια παράσταση από το μηδέν, που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στις ιδέες του κοινού, με καταιγιστικό ρυθμό, «καμένο» χιούμορ, χωρίς σενάριο και πρόβες.

Σύμφωνο συμβίωσης

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Το γνωστό κωμικό δίδυμο υπογράφει ένα καταιγιστικό, σκληροπυρηνικό δίωρο, όπου σχολιάζει, σατιρίζει, υποκρίνεται, εκνευρίζει και ερεθίζει το κοινό, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Keep it short

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Ύστερα από πολλά χιλιόμετρα στη σκηνή, οι δύο κωμικοί ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε ένα double bill που ευελπιστούν «να εντυπωσιάσει, να συζητηθεί και κάποιο άλλο κλισέ!».

TESSER4 (Work in Progress)

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Στον τέταρτο stand up μονόλογό του που βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση, ο κωμικός τεστάρει «νέα κείμενα που ακόμα δεν ξέρει αν βγάζουν γέλιο», στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Σόλο Τιτκώβ

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Ο δημοφιλής κωμικός με τις εφηβικές ανησυχίες και τα εφηβικά ξεσπάσματα, που ξέρει να τραβά την προσοχή του κοινού, τρολάρει και σολάρει πλέον και επίσημα με την πρώτη του παράσταση, ένα αιρετικό σόλο το οποίο προκαλεί άφθονο γέλιο.

Εν δυνάμει

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Στο πρώτο προσωπικό του stand up, που βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση work in progress, ο Β. Μουλαράς παρουσιάζει δοκιμασμένα αλλά και νέα κείμενα, στο πλαισιο του Athens Comedy Festival 2023.

Προσοχή δαγκώνει

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Τρεις νέοι εκπρόσωποι του stand up παρουσιάζουν την πρώτη τους «δοκιμασμένη» παράσταση, όπου κάνουν αστεία για σκυλιά, αεροπλάνα, αμάξια, καράβια και άλλα μεταφορικά μέσα, άβολες στιγμές στο σεξ, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Χωρίς

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Οι δύο κωμικοί από δύο διαφορετικές γενιές αντλούν υλικό από το κοινό και φτιάχνουν μία νέα ιστορία χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια «με δεκάδες ρόλους, εφέ, αγωνία, συγκίνηση, δράση, ανατροπές και ότι άλλο προκύψει!», στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Logopaignia Fight Night

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Αν αγαπάς με πάθος τα λογοπαίγνια, τότε σίγουρα ξέρεις γιατί πρέπει να έρθεις σε αυτήν την παράσταση. Αν πάλι μισείς με εξίσου μεγάλο πάθος τα λογοπαίγνια, τότε, ναι, και πάλι ξέρεις γιατί πρέπει να έρθεις! Οι masters των λογοπαιγνίων συγκεντρώνονται σε μια και μοναδική βραδιά στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να ακουστούν τα περισσότερα “Πωωωω” από κάθε άλλη βραδιά έβερ.
Κείμενα γεμάτα λογοπαίγνια, άφθονα one-liners, καθώς και ένα δεύτερο διαγωνιστικό μέρος για τον απόλυτο νικητή περιμένουν τους θεατές.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.