Το Θέατρο Πορεία αναζητά νέους σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες

Πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνει ο θεατρικός οργανισμός που διευθύνει ο Δημήτρης Τάρλοου στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ «Νέο Αίμα».

Δημήτρης Τάρλοου

Το Θέατρο Πορεία, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ "Νέο Αίμα" και σε συνέχεια των παραστάσεων των σύγχρονων ελληνικών έργων "Νυχιάνγκ” και "Labor” που ανέβασε την προηγούμενη χρονιά και "Garamond 12” που παρουσιάζει φέτος (έως 30/5), καλεί νέους σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την παράσταση ενός από τα δύο έργα που ξεχώρισαν το 2022 από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, η οποία θα ενταχθεί στον προγραμματισμό της σεζόν 2023-2024. Τα δύο έργα "Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου” της Αργυρώς Βώβου και "Οι οικογενειάρχες δεν είναι εμπρηστές” του Χρήστου Νταμπακάκη επελέγησαν από την επιτροπή που αποτελείται από τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Μιχάλη Βιρβιδάκη, την δραματουργό και μεταφράστρια Έρι Κύργια και τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου Πορεία Δημήτρη Τάρλοου. Θα βρείτε τα έργα αναρτημένα παρακάτω.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες έως 35 ετών, οι οποίοι θα ήθελαν να συνεργαστούν με το Θέατρο Πορεία. Οι ενδιαφερόμενοι / -ες καλούνται να διαβάσουν τα δύο έργα και να επιλέξουν ένα από τα δύο, καταθέτοντας στη συνέχεια την αίτησή τους η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει:
1.      Βιογραφικό σημείωμα
2.      Συνδέσμους με αποσπάσματα από προηγούμενες δουλειές τους ή / και ολόκληρες παραστάσεις τους
3.      Μία παράγραφο, στην οποία θα περιγράφουν τους λόγους που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο έργο
4.      Σκηνοθετική / δραματουργική πρόταση για το συγκεκριμένο έργο. Σε αυτή μπορούν να περιλαμβάνονται προαιρετικά αισθητικές αναφορές, εικονογραφημένο storyboard, κλπ.
5.      Προτεινόμενους συντελεστές

Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2024. Η παραγωγή θα γίνει από το Θέατρο Πορεία, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τον προϋπολογισμό της, με διαθέσιμα όλα τα μέσα του (εξοπλισμό, χώρους, ανθρώπινο δυναμικό  front & back of house, προώθηση / διαφήμιση, κ.ά.).

Οι ενδιαφερόμενοι / -ες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@poreiatheatre.com μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023.

Σημειώνεται ότι είναι πιθανό, πριν από την τελική επιλογή, να ζητηθεί διά ζώσης συνάντηση κάποιων από τους ενδιαφερόμενους / -ες με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Δημήτρη Τάρλοου ή / και τις υπεύθυνες παραγωγής του Θεάτρου Πορεία. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η παράσταση "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά" μάς στρέφει ξανά στο έργο της μεγάλης ζωγράφου

Παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας 2510, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας για το έργο που φέρνει στη σκηνή τη μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
31/05/2023

Φεστιβάλ Αθηνών: Ήρθε η ώρα για τις "Εξομολογήσεις" του Αλεξάντερ Ζέλντιν

Το ανερχόμενο αστέρι του βρετανικού θεάτρου έρχεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μια παράσταση που σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ολόκληρης ζωής, από τη γέννηση μέχρι τα γηρατειά.

"Τιτάνες": Έξτρα παράσταση και νέο trailer για την παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Μια ακόμα ευκαιρία να δούμε την πολυταξιδεμένη παράσταση του δημιουργού που έχει κλέψει τις εντυπώσεις διεθνώς, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αιμιλία Υψηλάντη: "Οι ήρωες δεν γεννιούνται, δημιουργούνται από τις περιστάσεις"

Η κυρία του θεάτρου μιλά στο "α" με αφορμή την "Σκιά του Μαρτ" του Στιγκ Ντάγκερμαν όπου πρωταγωνιστεί στη Μικρή Σκηνή του θεάτρου "Αργώ", σε σκηνοθεσία της Χρύσας Καψούλη.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος "συναντά" τον Takis

Στο πλαίσιο της νέας ενότητας δράσεων "Takis – Διάλογοι", ο γνωστός χορογράφος καθοδηγεί πέντε ερμηνευτές του Χοροθεάτρου Οκτάνα σε μία περφόρμανς που συνδιαλέγεται με τα έργα του Takis, σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία.

Οι θερινές "Παραβάσεις" ταιριάζουν μόνο με ένα "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας"

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, ολοκληρώνει τον σαιξπηρικό της κύκλο με τη γνωστή κωμωδία του μεγάλου δραματουργού.

Γιώργος Νανούρης: Σκηνοθετεί τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον "Θάνατο του Εμποράκου"

Τη νέα σεζόν ο γνωστός σκηνοθέτης ανεβάζει το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Ζίνα.