Μια "Ωδή στο ανεκπλήρωτο" παρουσιάζεται στο Bios

Η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γραμματικάκη φέρνει στη σκηνή τρία κορίτσια που προσπαθούν να τελειώσουν μια ιδέα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ωδή στο ανεκπλήρωτο © Κατερίνα Τρίκογλου

Γιατί τόσες ιδέες μένουν ανεκπλήρωτες; Από ποια στάδια θα περάσει κάποιος μέχρι να ολοκληρώσει μια ιδέα; Με τι έρχεται αντιμέτωπος; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Πού κρύβεται η έμπνευση; Τι μπορεί να είναι τελικά ολοκλήρωση; Αυτά τα ερωτήματα έρχεται να προσεγγίσει η παράσταση "Ωδή στο ανεκπλήρωτο" σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γραμματικάκη.

Στη σκηνή του Bios (έως 23/5 και για λίγες παραστάσεις), με αφετηρία έντεκα πρωτότυπα ποιήματα τα οποία ενώθηκαν, μπλέχτηκαν, συνδέθηκαν, τσαλακώθηκαν, ντύθηκαν
με μουσική και βρήκαν ζωή περνώντας από το χαρτί στον λόγο, παρουσιάζεται μια παράσταση σχετικά με την εκπλήρωση των ιδεών, την διαδικασία του γραψίματος, τον φόβο της έκθεσης, την μοναξιά, την έμπνευση, τα γραφεία κάστινγκ και την σημαντικότητα του μαζί. Μέσα από τα έντεκα ποιήματα, τις προσωπικές ιστορίες, ένα κρεβάτι και στιγμιότυπα της ζωής που καταγράφτηκαν σε βίντεο, τρία κορίτσια (Δέσποινα Γραμματικάκη, Ελένη Δημητροπούλου, Μαρία Πολυμεροπούλου) προσπαθούν να τελειώσουν μια ιδέα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ωδή στο ανεκπλήρωτο
© Κατερίνα Τρίκογλου

Ένα απόσπασμα της παράστασης αποτυπώνεται στο ποίημα με τίτλο "Όχι στο ανεκπλήρωτο": "Εκείνο που δεν δόθηκε χρωστάς./  Εκείνο που το νιώσαμε και δεν μπορούμε να το πούμε./ Αυτό που μόνο εμείς ξέρουμε χρωστάς./ Παραμελημένο ανεκπλήρωτο απ’ τις ψυχές γυρεύεις σημασία."

Η σκηνογραφία φέρει την υπογραφή του Ζάχου Σιάγκα, τα κοστούμια της σκηνοθέτιδος και της Ελένης Δημητροπούλου, η πρωτότυπη μουσική της Μαρίας Πολυμεροπούλου και της Ελένης Δημητροπούλου, ενώ τη χορογραφία επιμελήθηκε η Μυρτώ Παγκάλου και τα φώτα ο Σπύρος Δασκαλάκης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.