Μια "Ωδή στο ανεκπλήρωτο" παρουσιάζεται στο Bios

Η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γραμματικάκη φέρνει στη σκηνή τρία κορίτσια που προσπαθούν να τελειώσουν μια ιδέα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ωδή στο ανεκπλήρωτο © Κατερίνα Τρίκογλου

Γιατί τόσες ιδέες μένουν ανεκπλήρωτες; Από ποια στάδια θα περάσει κάποιος μέχρι να ολοκληρώσει μια ιδέα; Με τι έρχεται αντιμέτωπος; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Πού κρύβεται η έμπνευση; Τι μπορεί να είναι τελικά ολοκλήρωση; Αυτά τα ερωτήματα έρχεται να προσεγγίσει η παράσταση "Ωδή στο ανεκπλήρωτο" σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γραμματικάκη.

Στη σκηνή του Bios (έως 23/5 και για λίγες παραστάσεις), με αφετηρία έντεκα πρωτότυπα ποιήματα τα οποία ενώθηκαν, μπλέχτηκαν, συνδέθηκαν, τσαλακώθηκαν, ντύθηκαν
με μουσική και βρήκαν ζωή περνώντας από το χαρτί στον λόγο, παρουσιάζεται μια παράσταση σχετικά με την εκπλήρωση των ιδεών, την διαδικασία του γραψίματος, τον φόβο της έκθεσης, την μοναξιά, την έμπνευση, τα γραφεία κάστινγκ και την σημαντικότητα του μαζί. Μέσα από τα έντεκα ποιήματα, τις προσωπικές ιστορίες, ένα κρεβάτι και στιγμιότυπα της ζωής που καταγράφτηκαν σε βίντεο, τρία κορίτσια (Δέσποινα Γραμματικάκη, Ελένη Δημητροπούλου, Μαρία Πολυμεροπούλου) προσπαθούν να τελειώσουν μια ιδέα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ωδή στο ανεκπλήρωτο
© Κατερίνα Τρίκογλου

Ένα απόσπασμα της παράστασης αποτυπώνεται στο ποίημα με τίτλο "Όχι στο ανεκπλήρωτο": "Εκείνο που δεν δόθηκε χρωστάς./  Εκείνο που το νιώσαμε και δεν μπορούμε να το πούμε./ Αυτό που μόνο εμείς ξέρουμε χρωστάς./ Παραμελημένο ανεκπλήρωτο απ’ τις ψυχές γυρεύεις σημασία."

Η σκηνογραφία φέρει την υπογραφή του Ζάχου Σιάγκα, τα κοστούμια της σκηνοθέτιδος και της Ελένης Δημητροπούλου, η πρωτότυπη μουσική της Μαρίας Πολυμεροπούλου και της Ελένης Δημητροπούλου, ενώ τη χορογραφία επιμελήθηκε η Μυρτώ Παγκάλου και τα φώτα ο Σπύρος Δασκαλάκης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 έρχεται για τέταρτη χρονιά!

Ο χώρος 2510 φέρνει και φέτος στου Ψυρρή μία μοναδική διοργάνωση με 120 καλλιτέχνες και 20 παραστάσεις θέατρου, χορού και μουσικής καθώς και ταινίες μικρού μήκους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 85 της χρόνια, η "μεγάλη κυρία του θεάτρου" μας αποχαιρέτησε για πάντα.

Σε πορεία πρεμιέρας οι "Βάκχες" με τον Δημήτρη Λάλο και τον Γιώργο Χριστοδούλου

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου ξεκινάει το θερινό ταξίδι της ανά την Ελλάδα από το Κηποθέατρο Παπάγου.

"O dark dark dark": Ο Φώτης Νικολάου χορογραφεί τα σκοτάδια μας

Στο Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζεται η χορευτική παράσταση που στοχάζεται πάνω στη μοναξιά, τους φόβους και τις αδυναμίες μας, αντλώντας έμπνευση από τον Τ. Σ. Έλιοτ και τον Έντουαρντ Χόπερ.

Φεστιβάλ Αθηνών: Η Νατάσα Τριανταφύλλη γράφει για το "Σχέδιο Μάρσαλ"

Η σκηνοθέτρια, που συχνά εξερευνά ιστορικά γεγονότα μέσα από τη φόρμα του θεάτρου, καταγράφει τα βασικά σημεία της νέας της παράστασης "Σχέδιο Μάρσαλ - A path of perspectives" που θα δούμε στον Χώρο Ε' του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο "Οιδίπους Τύραννος" με τον Γιάννη Στάνκογλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Η παράσταση "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά" μάς στρέφει ξανά στο έργο της μεγάλης ζωγράφου

Παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας 2510, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας για το έργο που φέρνει στη σκηνή τη μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο.