"Απόγνωση": Η νέα θεατρική ομάδα Ρέκτις μιλάει για θέματα που μάς απασχολούν

Η παράσταση που μιλάει για τη βία κατά των γυναικών, τον έρωτα, την εκδίκηση και την προδοσία κάνει πρεμιέρα στα τέλη Απριλίου σε avant premiere με το Αθηνόραμα.

Απόγνωση Σοφία Μανώλη©

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Ρέκτις μάς συστήνεται φέτος μέσα από την παράσταση "Απόγνωση" που ανεβαίνει από 27 Απριλίου στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη. Βασισμένη σε σύγχρονα κείμενα του σκηνοθέτη Περικλή Μοσχολιδάκη, η παράσταση που μιλάει για τη βία, την γυναικοκτονία, τον έρωτα, την εκδίκηση και την προδοσία.    

Φωτιές ή Η απόγνωση
Σοφία Μανώλη©

Στην εποχή μας η θεματολογία της παράστασης αποκτά μια δραματική επικαιρότητα, καθώς, όλο και πιο συχνά έρχονται στη δημοσιότητα ειδήσεις που συγκλονίζουν με τη βιαιότητα τους, έχοντας, σχεδόν ως αποκλειστικό τους θύμα τις γυναίκες. Οι πέντε μονόλογοι είναι εμπνευσμένοι από την αποτρόπαια, σκληρή καθημερινότητα, γραμμένοι σε ένα ύφος ποιητικού ρεαλισμού. Όπως σημειώνουν τα μέλη της ομάδας, αυτά τα συγκλονιστικά θέματα που εξοργίζουν τις καρδιές και τις συνειδήσεις όλων είναι το υλικό από το οποίο αντλούν για την εναρκτήρια της παράσταση με στόχο "να μελετήσουν, να στοχαστούν, να πειραματιστούν, να προκαλέσουν, να κινητοποιήσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να πάρουν θέση, να ακουστούν δυνατά”. Παίζουν οι ηθοποιοί Φωτεινή Βακάκη, Ιωάννα Νικολάου, Κατερίνα Στρατή και Χριστίνα Αναστασιάδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η ομάδα, την ηχητική εγκατάσταση ο Δημήτρης Βακάκης και τους φωτισμούς ο Άκης Σαμώλης.

Η θεατρική ομάδα Ρέκτις είναι μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη ύπαρξης μιας αλλιώτικης φωνής στον θεατρικό χώρο, που προσπαθεί να ερμηνεύσει τα βαθύτερα νοήματα ενός ανήσυχου κόσμου. "Μέσα από το έργο μας προσπαθούμε να δώσουμε φωνή σε όλα εκείνα που παλεύουν να γεννηθούν. Ορμώμενοι από την πηγαία αγάπη για το θέατρο και την ανάγκη μας για δημιουργία, μεταμορφωνόμαστε… Μέσα από ποικίλους πειραματισμούς, στρεφόμενοι στον εσώτερο εαυτό μας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της νέας γενιάς για έναν καλύτερο κόσμο, για την ισότητα, τον έρωτα, την ελευθερία".

Οι αναγνώστες του "α” θα έχουν την ευκαιρία να δουν την παράσταση σε avant premiere στις 26/4.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.