"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη».

Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει...

Στο Βυζαντινολόγο Γεώργιο Δ. Λαμπράκη είναι αφιερωμένο το δρώμενο "Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει...", που θα φιλοξενηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο έως 9 Απριλίου. Η Όλγα Ποζέλη έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, έγραψε το κείμενο με τους Διονύση Μουρελάτο, Βασίλη Λιανό, Δανάη Γεροντοπούλου και μέσα από τις περιπλανήσεις του Γεωργίου Λαμπάκη στις πόλεις της Μικράς Ασίας αποκαλύπτουν τη δική του εκδοχή για τις εμπειρίες που σημάδεψαν τη ζωή του με αφορμή το βιβλίο του "Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως". Το δρώμενο που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη",  όπου οι ηθοποιοί και το κοινό "γίνονται μέρος ενός, κυρίως, πνευματικού ταξιδιού με οδηγό τα αυτούσια κείμενα των προσωπικών αναμνήσεων της εξέχουσας αυτής προσωπικότητας". 
Ο Κωστής Δάβαρης διαμορφώνει τον σκηνικό χώρο, ενώ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Τίτος Γρηγορόπουλος, Βασίλης Καραμπούλας και Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει...

Η συμμετοχή στο δρώμενο (διάρκειας 20 λεπτών) και την ξενάγηση γίνεται με το εισιτήριο του Μουσείου (€ 4), εκτός των περιπτώσεων που εξαιρεί ο νόμος, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτ.-Παρ. από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.) ή/και ηλεκτρονικά στο edu.bma@culture.gr. Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε παράσταση και ξενάγηση: 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει...

Το δρώμενο πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη (12 μ., 1 μ.μ.), Πέμπτη και Παρασκευή (2 μ.μ.) και Σάββατο (12.30 μ.μ., 1.15 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει...

  • Δρώμενο
  • Διάρκεια: 20 '

Με οδηγό το βιβλίο του σπουδαίου βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη, «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», όπου ξεδιπλώνονται οι αναμνήσεις του ταξιδιού του στη Μικρά Ασία πραγματοποιείται η παράσταση και έπειτα ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη».

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.