"Μισάνθρωπος": Πέτερ Στάιν, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στις πρόβες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ξεκίνησε η προπώληση για τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου που θα ερμηνεύσει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού ηθοποιός σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Πέτερ Στάιν κι ενός από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Πέτερ Στάιν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος

Το 2023 θα αποτελέσει μια σημαντική χρονιά για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αφού σηματοδοτείται από τη σκηνοθεσία του Πέτερ Στάιν πάνω στον "Μισάνθρωπο” του Μολιέρου, σε μια εποχή που έχει την τιμητική του. Ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες καθοδηγεί τον αγαπημένο στο ελληνικό κοινό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον επώνυμο ρόλο καθώς και έναν εξαιρετικό θίασο που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου από 19 Απριλίου στην παράσταση με τίτλο "Ο Μισάνθρωπος" ή "Ο πικρόχολος ερωτευμένος" . Η προπώληση μόλις ξεκίνησε. 

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος
Ο "Μισάνθρωπος" Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Μετά από 360 χρόνια, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο κεντρικός ήρωας, ο Αλσέστ θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων. Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά. Στην παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του "έτους Μολιέρου", καθώς το 2022 συμπληρώθηκαν τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του, συμπρωταγωνιστούν στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου οι Γιωργής Τσαμπουράκης, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου και η Όλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Αρσινόης. Τη μετάφραση υπογράφει η Λουΐζα Μητσάκου, τα σκηνικά ο Φέρντιναρντ Βεμπερμπάουερ, τα κοστούμια η Άννα Μαρία Χάινριχ και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. 

Πέτερ Στάιν Μισάνθρωπος
Πέτερ Στάιν

Διαβάστε Επίσης

Ο "Μισάνθρωπος” σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν ανέβηκε στο Παρίσι το 2018 και έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

Μισάνθρωπος Πέτερ Στάιν Πρόβες
Στην πρόβα του "Μισάνθρωπου"

Τα κοστούμια της παράστασης κατασκευάστηκαν στο Παρίσι από το "Atelier Caraco Anezou” και είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη γαλλική παραγωγή.

Όλια Λαζαρίδου Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος
Όλια Λαζαρίδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Όλια Λαζαρίδου Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.