Η "Σταχτοπούτα" χορεύει στο Christmas Theater

Το Classical Ballet Of Eastern Europe ενώνει βραβευμένους χορευτές σε μια παραμυθένια παράσταση κλασικού χορού πάνω στο παραμύθι του Σαρλ Περό.

Σταχτοπούτα

Με μια θεαματική υπερπαραγωγή επισκέπτεται την Αθήνα στις 18 και 19 Μαρτίου το Classical Ballet Of Eastern Europe, το ιστορικό συγκρότημα του κλασικού μπαλέτου που δημιουργήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας και μετράει περισσότερα από εβδομήντα χρόνια ιστορίας. Η "Σταχτοπούτα" βασίζεται στο διάσημο και πολυαγαπημένο παραμύθι του Σαρλ Περό, το λιμπρέτο είναι του Νικολάι Βολκόφ και η αριστουργηματική μουσική του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη, Σεργκέι Προκόφιεφ. 

Σταχτοπούτα

Η δημοφιλής λαϊκή ιστορία που κατέγραψε ο Περό τον 17ο αιώνα πέρασε από γενιά σε γενιά και το 1945 πρωτοπαρουσιάστηκε η εκδοχή της για παράσταση κλασικού μπαλέτου με την ιστορική χορογραφία του Ροτισλάβ Ζαχάροβ και τη θρυλική μπαλαρίνα Γκαλίνα Ουλάνοβα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που θα απολαύσουμε στο Christmas Theater. H χορογραφία παρουσιάζεται σε διασκευή του Σεργκέι Μπομπρόφ. 

Διαβάστε Επίσης

Η υπόθεση του έργου είναι λίγο πολύ γνωστή. Η Σταχτοπούτα έρχεται διαρκώς αντιμέτωπη με την κακία της μητριάς της και των δύο αδελφών της, ενώ τις υπηρετεί, αναπολώντας τις όμορφες στιγμές με την μητέρα της. Μια επιστολή από το παλάτι για τον Βασιλικό Χορό του Πρίγκιπα φέρνει ενθουσιασμό στο σπίτι. Οι αδελφές της πηγαίνουν αμέσως στην πόλη για να βρουν ρούχα και αξεσουάρ. Η Σταχτοπούτα μένει μόνη της. Έχει τη συντροφιά των φίλων της, των ποντικιών, που της φτιάχνουν ένα όμορφο φόρεμα από κουρέλια. Μόλις η Σταχτοπούτα βάζει το φόρεμα, εμφανίζεται η ζητιάνα που βοήθησε δίνοντας της φαγητό και μεταμορφώνεται σε νεράιδα. Μετατρέπει το ρούχο της Σταχτοπούτας σε ένα πανέμορφο φόρεμα κατάλληλο για μια πριγκίπισσα, μια κολοκύθα σε βασιλική άμαξα και τα ποντίκια σε άλογα. Την προτρέπει να πάει στο χορό αλλά να γυρίσει πριν από τα μεσάνυχτα. Ο Πρίγκιπας γοητευμένος από την ομορφιά της, της ζητάει να χορέψουν στο Βασιλικό Χορό. Κάνεις δεν ξέρει ποιο είναι το μυστηριώδες κορίτσι, ούτε καν η μητριά και οι αδερφές της. Χορεύει μαζί του όλο το βράδυ και πριν το καταλάβει το ρολόι χτυπάει 12 ακριβώς. Φεύγει βιαστικά πριν τα ρούχα της γίνουν κουρέλια και το μόνο που μένει πίσω είναι το γοβάκι της. Το μόνο στοιχείο που έχει στα χέρια του ο πρίγκιπας για να μπορέσει να τη βρει. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σταχτοπούτα

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '

Το αγαπημένο παραμύθι του Σαρλ Περό ζωντανεύει σε μια παράσταση με σπουδαίους σολίστ και το corps de ballet με έδρα τη Βουλγαρία, πλούσια σκηνικά και λαμπερά κοστούμια. Η Σταχτοπούτα έρχεται διαρκώς αντιμέτωπη με την κακία της μητριάς της και των δύο αδελφών της, ενώ τις υπηρετεί, αναπολώντας τις όμορφες στιγμές με την μητέρα της. Μια επιστολή από το παλάτι για τον Βασιλικό Χορό του Πρίγκιπα φέρνει ενθουσιασμό στο σπίτι. Οι αδελφές της πηγαίνουν αμέσως στην πόλη για να βρουν ρούχα και αξεσουάρ. Η Σταχτοπούτα μένει μόνη της. Έχει τη συντροφιά των φίλων της, των ποντικιών, που της φτιάχνουν ένα όμορφο φόρεμα από κουρέλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.