Το θέατρο συναντά την επιστήμη στο "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο"

Οι "Science Reactors" επιστρέφουν στην "Άτρακτο" και προσεγγίζουν με χιούμορ την επιστήμη σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο που συνδυάζεται με εργαστήριο εγκληματολογίας.

The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο

Οι "Science Reactors", μια δημιουργική ομάδα που συνδυάζει με χιούμορ τη γνώση με το θέατρο, επιστρέφουν στην "Άτρακτο" στις 18 Μαρτίου με την παράσταση "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο" με ελεύθερη είσοδο, που συνοδεύεται από εργαστήριο εγκληματολογίας. Η πρωτότυπη παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις και φεστιβάλ, καθώς και σε παραστάσεις στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ανεβαίνει και πάλι ανανεωμένη υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττού και παρουσιάζει μια εκλαϊκευμένη μορφή της επιστήμης, καθώς μας βοηθάει να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητα μας, αλλά και να τη συνδυάσουμε με την τέχνη. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα και με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Ντίνου Πρασσά. Το σενάριο είναι της Άννας Χριστοδούλου. 

Η υπόθεση

Ένα ιδιόρρυθμο αστυνομικό δίδυμο (ο οξύθυμος αστυνομικός επιθεωρητής με τον "αφελή" βοηθό του), οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου που έγινε σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και να βρουν τον δολοφόνο. Στην προσπάθειά τους αυτή ανατρέχουν στη βοήθεια πολλών επιστημών, από τη βιολογία, εγκληματολογία και πληροφορική μέχρι τη νανοτεχνολογία. 

Πριν από την παράσταση, δύο ερευνήτριες από το Ινστιτούτο Παστέρ, η Δήμητρα Τουμπανάκη και η Αντωνία Ευσταθίου, θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο εργαστήριο "CSI τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος με τη βοήθεια της χημείας και της βιολογίας". Με οχημα τις παραπάνω επιστήμες οι δύο ερευνήτριες θα "διαλευκάνουν" ένα εικονικό έγκλημα βρίσκοντας τον ένοχο με τη βοήθεια του κοινού που θα μπει στον χώρο του εγκλήματος, θα συλλέξει στοιχεία και θα τα αξιολογήσει. Κάπως έτσι, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη δομή του DNA και τον τρόπο που διαβάζεται το αλφάβητο της ζωής, πώς μοιάζουν τα κύτταρα σε διάφορα βιολογικά υλικά, τι μας κάνει ίδιους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικούς. 

Δήλωση συμμετοχής εδώ 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η κωμική παράσταση για νέους από 14 ετών συνδυάζει την τέχνη με την επιστήμη σε μια ιστορία εξιχνίασης του φόνου μιας ερευνήτριας με τη συνδρομή της βιολογίας, της εγκληματολογίας, της πληροφορικής, κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.