Το θέατρο συναντά την επιστήμη στο "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο"

Οι "Science Reactors" επιστρέφουν στην "Άτρακτο" και προσεγγίζουν με χιούμορ την επιστήμη σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο που συνδυάζεται με εργαστήριο εγκληματολογίας.

The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο

Οι "Science Reactors", μια δημιουργική ομάδα που συνδυάζει με χιούμορ τη γνώση με το θέατρο, επιστρέφουν στην "Άτρακτο" στις 18 Μαρτίου με την παράσταση "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο" με ελεύθερη είσοδο, που συνοδεύεται από εργαστήριο εγκληματολογίας. Η πρωτότυπη παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις και φεστιβάλ, καθώς και σε παραστάσεις στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ανεβαίνει και πάλι ανανεωμένη υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττού και παρουσιάζει μια εκλαϊκευμένη μορφή της επιστήμης, καθώς μας βοηθάει να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητα μας, αλλά και να τη συνδυάσουμε με την τέχνη. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα και με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Ντίνου Πρασσά. Το σενάριο είναι της Άννας Χριστοδούλου. 

Η υπόθεση

Ένα ιδιόρρυθμο αστυνομικό δίδυμο (ο οξύθυμος αστυνομικός επιθεωρητής με τον "αφελή" βοηθό του), οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου που έγινε σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και να βρουν τον δολοφόνο. Στην προσπάθειά τους αυτή ανατρέχουν στη βοήθεια πολλών επιστημών, από τη βιολογία, εγκληματολογία και πληροφορική μέχρι τη νανοτεχνολογία. 

Πριν από την παράσταση, δύο ερευνήτριες από το Ινστιτούτο Παστέρ, η Δήμητρα Τουμπανάκη και η Αντωνία Ευσταθίου, θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο εργαστήριο "CSI τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος με τη βοήθεια της χημείας και της βιολογίας". Με οχημα τις παραπάνω επιστήμες οι δύο ερευνήτριες θα "διαλευκάνουν" ένα εικονικό έγκλημα βρίσκοντας τον ένοχο με τη βοήθεια του κοινού που θα μπει στον χώρο του εγκλήματος, θα συλλέξει στοιχεία και θα τα αξιολογήσει. Κάπως έτσι, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη δομή του DNA και τον τρόπο που διαβάζεται το αλφάβητο της ζωής, πώς μοιάζουν τα κύτταρα σε διάφορα βιολογικά υλικά, τι μας κάνει ίδιους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικούς. 

Δήλωση συμμετοχής εδώ 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η κωμική παράσταση για νέους από 14 ετών συνδυάζει την τέχνη με την επιστήμη σε μια ιστορία εξιχνίασης του φόνου μιας ερευνήτριας με τη συνδρομή της βιολογίας, της εγκληματολογίας, της πληροφορικής κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/03/2023

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.

Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Ένα μοναδικό διαδραστικό υπερθέαμα γεμάτο κλόουν, εκπλήξεις και παιχνιδιάρικη διάθεση έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Slava Polunin.

Η "Ανατολή" του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση σε κείμενο της Έλλης Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αρχαία Τίρυνθα έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Κόσμου με μια δυνατή υποκριτική ομάδα.

Τέλος οι ανασφάλιστες πρόβες στο θέαμα - ακρόαμα

Θεσπίζεται ρυθμιστικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης πρόβας και την προστασία και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των απασχολούμενων στον πολιτισμό.

H Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει στο νεοϋορκέζικο "The Tank Theatre"

Το "The Tank" της Νέας Υόρκης υποδέχεται την Ιόλη Ανδρεάδη με δυο παραστάσεις για την Αρτό, που αγάπησε το αθηναϊκό κοινό.

"Rudolf - Άλμα προς την ελευθερία": Η ιστορία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση που εμπνέεται από τη ζωή του κορυφαίου χορευτή του 20ου αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ κι έρχεται στο Christmas Theatre.