"The point of pointe / από το πραγματικό στο φανταστικό": Μια performance χορού για τη σχέση του σώματος με τη φύση

Το νέο έργο του διεθνώς καταξιωμένου χορογράφου Γιάννη Αντωνίου εμπνέεται από το σύγχρονο χορευτικό σώμα και επιχειρεί να επαναφέρει τη δημιουργία στο επίκεντρο της ζωής.

Point of Pointe © Κάρολος Καρύδης

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας χορογράφος Γιάννης Αντωνίου, στο νέο του έργο, "The point of pointe / από το πραγματικό στο φανταστικό", που κάνει πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου στο Θέατρο Ροές, εμπνέεται από το σύγχρονο χορευτικό σώμα και το νέο σουρεαλισμό, ως κατάσταση του νου, και αποσκοπεί στην ανατροπή της "πραγματικότητας”. Μαζί με τους συνεργάτες του Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνο Αργυρίου Ευαγγελούδη, Σπύρο Ντόγκα, Andrius Mulokas, Αναστασία Μπρουζιώτη μάς μεταφέρουν σε ένα ουτοπικό περιβάλλον.

Point of Pointe
© Κάρολος Καρύδης

Το ον "κηπουρός” έρχεται να φροντίσει, να καλλιεργήσει και να αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα, που στον πυρήνα της τοποθετεί τη σχέση του αμοιβαίου και πραγματικού αυθορμητισμού. Αναπτύσσει μία πιο προσωπική σχέση, όπου η φύση ξεχύνεται ορμητικά από όλους τους πόρους του σώματος ποτίζοντας το ζωή. Το σώμα λειτουργεί άμεσα ως μέσο δημιουργίας και υλοποίησης επιθυμιών και καταστάσεων, φωτίζοντας την ύπαρξη εναλλακτικών ταυτοτήτων.

Point of Pointe
© Κάρολος Καρύδης

Στον ουτοπικό κήπο συναντάμε ως έκπληξη τα παπούτσια pointe, ιστορικά συνώνυμα του μπαλέτου και της μπαλαρίνας σε όλο τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζονται σαν σημείο ελευθερίας και πειραματισμού, προσπερνώντας τις συμβατικές κινήσεις του μπαλέτου, τους στιλιστικούς και ιεραρχικούς περιορισμούς του. Το ον "κηπουρός” πλέον εξυψώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ένα αιθέριο πλάσμα μακριά από την ανθρώπινη υπόστασή του και την έμφυλή του ταυτότητα (gender bender).

Who is who

Η ομάδα του Γιάννη Αντωνίου KUNST-STOFF productions, βραβευμένη με το βραβείο Goldie Award, δημιουργεί πρωτότυπα έργα, διεθνείς συνεργασίες και συμπαραγωγές . Με την πολυμορφία των εκδηλώσεων και δράσεων της, απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει φεστιβάλ και πολυμορφικές παραστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The point of pointe/από το πραγματικό στο φανταστικό

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 70 '

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας χορογράφος μάς μεταφέρει μια ουτοπία στον πυρήνα της οποίας καλλιεργεί τη φαντασία, την αποδοχή, τη δημιουργία και τη σχέση του σώματος με τη φύση. Συμμετέχει η psych rock μπάντα «The Steams».

Ροές

Ιάκχου 16

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.