Χορευτικό "Symposium" για τον έρωτα στο Μέγαρο Μουσικής

H Ηρώ Βασάλου και η ΣΝΑΠ Dance Company αντλούν έμπνευση από το “Συμπόσιο” του Πλάτωνα και δημιουργούν ένα πολύχρωμο κολάζ αισθήσεων, σωμάτων και υλικών στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας “Αλεξάνδρα Τριάντη”.

Symposium Archlabyrinth©

Οι αφηγήσεις από το "Συμπόσιο” του Πλάτωνα για τον έρωτα μετατρέπονται από την Ηρώ Βασάλου και την ΣΝΑΠ Dance Company σε ένα πολύχρωμο κολάζ αισθήσεων, σωμάτων και υλικών. Στο "Symposium", που εντάσσεται στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών @Μegaron Underground, τέσσερις χορευτές και μία μουσικός αλληλεπιδρούν με διάφορα σκηνικά υλικά, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο σωματικό κολάζ.
Αυτοί οι χαρακτήρες, βγαλμένοι από το "Συμπόσιο" του Πλάτωνα, εμψυχώνουν αντικείμενα, μυρωδιές και υφές, "χορεύοντας" τον έρωτα πέρα από το ανθρώπινο. Τα ανθρώπινα και μη σώματα αναπτύσσουν έναν χορογραφικό διάλογο με ειρωνική διάθεση και προκλητική εγγύτητα, εξερευνώντας "τι είναι ο έρωτας", παίρνοντας υπόψη ποιότητες, όπως το μαλακό, το υγρό ή το ελαφρύ.

Symposium
Archlabyrinth©

Το "Symposium" μεταφράζει σε  κινούμενες ζωντανές εικόνες το εγκώμιο που πλέκει ο Πλάτωνας για τον έρωτα ως θεό, ως σωματική κατάσταση, πνευματική αναζήτηση και κοινωνική συνθήκη. Ο χορός είναι η κύρια παραστασιακή γλώσσα, μεταμορφώνοντας τους μηχανισμούς του γραπτού λόγου σε (κιν)αισθητικά ερεθίσματα. Με την ύλη στο επίκεντρο, η δραματουργική μέθοδος της παράστασης παίρνει μια νεοϋλιστική τροπή που μας προτείνει να καταλάβουμε τον έρωτα μέσα από τα σκηνικά υλικά, τα οποία γίνονται κανάλια συνδημιουργίας και αισθητηριακής ενεργοποίησης.

Symposium
Archlabyrinth©

Η παράσταση ανεβαίνει για τρία βράδια, την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη”. Χορεύουν και συνδημιουργούν οι Ραλλού Καρέλλα, Κωνσταντίνος Χαιρέτης, Lula Amir και Ηρώ Βασάλου. Η Αλίκη Λευθεριώτη (Saber Rider) ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που δημιούργησε ειδικά για την παράσταση. Τους φωτισμούς υπογράφει η Μαριέττα Παυλάκη.

Οι παραστάσεις αποτελούν συμπαραγωγή της ΣΝΑΠ Dance Company και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη στήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν καθώς και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Webhelp.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Κίτσου-Μουρατίδης συναντιούνται στη "Μήδεια"

Η Κύπρια σκηνοθέτρια Λέα Μαλένη στελεχώνει την ομάδα της και προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περιοδεία της "Μήδειας" του Ευριπίδη με πρωταγωνιστές τη Μαρία Κίτσου και τον Φάνη Μουρατίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

Ο Μιχάλης Σαράντης ιδανικός "Αίαντας" σε έναν υποκριτικό άθλο

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη που μεταφέρει το σοφόκλειο δράμα σε κλειστό χώρο αναδεικνύεται μέσα από τις ερμηνευτικές ικανότητες του ταλαντούχου ηθοποιού που υποδύεται όλους τους ρόλους του έργου στη σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς.

"Don’t look back": Open call για την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για εθελοντές ερμηνευτές απευθύνουν η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς για την παράσταση που θα μεταμορφώσει το Μάιο τις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε ένα εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο και στοιχειωμένο ξενοδοχείο.

Νίκος Ψαρράς και Μαρίνα Ασλάνογλου στις "Σκηνές από ένα γάμο" του Μπέργκμαν

Στο Δημοτικο Θέατρο Πειραιά οι δύο πρωταγωνιστές ερμηνεύουν, σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη, ένα έργο-σημείο αναφοράς για τις συζυγικές σχέσεις.

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.