Τελευταίες παραστάσεις για τη "Μοναξιά της Δύσης"

Ο Νίκος Κουρής επέλεξε το έργο «Μοναξιάς της Δύσης» του Μάρτιν ΜακΝτόνα για την πρώτη του σκηνοθεσία. Η παράσταση του παίζεται για λίγο ακόμα στο θέατρο Αθηνών.

Η μοναξιά της δύσης Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©

Τη "Μοναξιά της Δύσης" του Ιρλανδού "παραμυθά" Μάρτιν ΜακΝτόνα διάλεξε ο Νίκος Κουρής για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο που παίζεται στο θέατρο Αθηνών. Ο Μακντόνα εκτός από θεατρικός συγγραφέας είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης και αν και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους Ιρλανδούς θεατρικούς συγγραφείς. Ο Νίκος Κουρής λάτρης της τεχνικής του μέσα από τη σκηνοθεσία του επιχείρησε να αναδείξει τις χάρες του μοναδικού στυλίστα της γραφής. Στο άγρια ευαίσθητο, με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ έργο του (1997) ένας άξεστος, βίαιος κόσμος, γεμάτος μαύρο χιούμορ μάς αποκαλύπτεται μέσα από τη συγκρουσιακή σχέση δύο αδερφών (Νίκος Κουρής, Χρήστος Μαλάκης), που περνούν τις μέρες τους κάπου στην ιρλανδική επαρχία, μεθώντας και καβγαδίζοντας. Η κατάληξη θα είναι δραματική, όταν ένας ιερέας (Γιώργος Ηλιόπουλος) και ένα ιδιαίτερο κορίτσι (Δανάη Μιχαλάκη) αποφασίζουν να τους βοηθήσουν. Προλαβαίνετε να δείτε τη "Μοναξιά της Δύσης", έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αθηνών. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η μοναξιά της δύσης

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η αγριότητα που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες οικογενειακές σχέσεις απασχολεί και σε αυτό το έργο τον σηματικό συγγραφέα μέσα από την ιστορία δύο αδελφών που έρχονται σε σύγκρουση.

Αθηνών

Βουκουρεστίου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
23/04/2024

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.