"Ψευδαισθήσεις": Η ωδή στον έρωτα του Ιβάν Βιριπάγιεφ ανεβαίνει στο Ελέρ

Το έργο του Ρώσου συγγραφέα παρουσιάζεται στην Αθήνα για 12 παραστάσεις με έναν ενδιαφέροντα θίασο.

Ψευδαισθήσεις © Δομινίκη Μητροπούλου

Οι "Ψευδαισθήσεις", το έργο-ωδή στον έρωτα του Ιβάν Βιριπάγιεφ που μετέφρασε και σκηνοθετεί η Μαρία Βαρδάκα με τους Στέλλα Μαγγανά, Γιώργο Μπένο, Νεκτάριο Φαρμάκη και Μάρια Φλωράτου, μετά την παρουσίασή του στο Θέατρο Χαλκίδας, έρχεται στην Αθήνα από τις αρχές Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα αναμένουμε την παράσταση που μιλά για τις συζυγικές σχέσεις και την αγάπη που είναι αληθινή μόνο όταν είναι αμοιβαία στο Θέατρο Ελέρ.

Η υπόθεση

Δύο παντρεμένα ζευγάρια, στο λυκόφως της ζωής τους, επιδίδονται σε ένα σερί αποκαλυπτικών εξομολογήσεων, που θα επαναπροσδιορίσουν τα δεδομένα των συζυγικών σχέσεων. "Η αγάπη είναι δουλειά. Aγάπη είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη. Η αγάπη είναι ένα πολύ απλό πράγμα που το κατακτούν πολύ λίγοι. Η αληθινή αγάπη είναι μόνο αμοιβαία. Αληθινή  αγάπη είναι όταν δύο άνθρωποι αγαπάνε ο ένας τον άλλον, και αν αγαπάει μόνο ο ένας, δεν υπάρχει αληθινή αγάπη." Μέσα από τις ιστορίες ζωής των δύο ζευγαριών, που διέρχονται από κωμικοτραγικές καταστάσεις, το έργο πραγματεύεται την υποκειμενικότητα των ερωτικών σχέσεων και τις ανατροπές που μπορεί να φέρουν οι καταθέσεις ψυχής, ακόμα και λίγο πριν από το θάνατο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.