Έργο για δύο άντρες και ένα άλογο οι "Σκληρές Φωτογραφίες"

Άνθρωποι που έκαναν τις επαναστάσεις τους και τώρα αναλογίζονται αν κέρδισαν ή όχι, αναμετριούνται με το παρελθόν και το μέλλον στο έργο που επέστρεψε στο Studio Μαυρομιχάλη.

Σκληρές Φωτογραφίες

Το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν έκανε τους συντελεστές της παράστασης "Σκληρές Φωτογραφίες" του Κυριάκου Βέη να επιστρέψουν για περιορισμένες παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη (έως 21/2). Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χριστοφή και εστιάζει σε τρεις δυνατούς χαρακτήρες, δύο άντρες και ένα άλογο, που άλλοτε συγκρούονται και άλλοτε συνεργάζονται, τρία πρόσωπα με παράλληλες διαδρομές αλλά την ίδια ανάγκη συμφιλίωσης με τις επιλογές, τα ταλέντα, την τύχη και τα λάθη τους.

Σκληρές φωτογραφίες

Ο Δημοσθένης Φίλιππας (Πρίγκιπας/άλογο), ο Σπύρος Ασημένιος (Οδυσσέας/αναβάτης) και ο Δημήτρης Μαργαρίτης (Πατέρας) ερμηνεύουν τα τρία πρόσωπα που έκαναν τις επαναστάσεις τους και τώρα αναλογίζονται αν κέρδισαν ή όχι, που αναμετρώνται με εθισμούς και φόβους, με το παρελθόν τους αλλά και το μέλλον που δείχνει δύσκολο και αβέβαιο. Όπως και στον ιππόδρομο, στη ζωή ποντάρεις στο πιο δυνατό άλογο ή στο άλογο που δεν θα ποντάρουν οι άλλοι, δοκιμάζεις την τύχη σου, κάνεις επιλογές, κυνηγάς την επιτυχία, βάζεις στόχους, θέλεις με επιμονή και πείσμα να κερδίζεις για να καταλάβεις στο τέλος ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Στο τέλος του αγώνα, στο σκληρό φώτο φίνις, οι χαμένοι από τους νικητές έχουν μόνο μια τρίχα διαφορά.

Σκληρές φωτογραφίες

Η υπόθεση

Ο Οδυσσέας είναι, ή μάλλον ήταν, ένας κορυφαίος τζόκεϊ. Με άλογό του τον Πρίγκιπα, ένα δύστροπο αλλά καθαρόαιμο άλογο που δέχεται μόνο αυτόν για αναβάτη, κερδίζει το ένα τρόπαιο μετά το άλλο. Ο ιππόδρομος, ο αγώνας, ήταν η ζωή του, αλλά ο πιεστικός τρόπος ζωής, οι υφηλές απαιτήσεις και προσδοκίες τον οδήγησαν στις καταχρήσεις. Ο Οδυσσέας, στη δύση πια της καριέρας του, έχοντας πλέον και ένα μικρό παιδί και σύντροφο που μένουν στη Γαλλία, κάνει ακόμα μία προσπάθεια να αποτοξινωθεί. Έρχεται λοιπόν στην Κούβα λίγες μέρες μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, γιατί εδώ είχε καταφέρει να αποτοξινωθεί την τελευταία φορά. Στην Κούβα συναντάει τον πατέρα του ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Αβάνα. 

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Σκληρές φωτογραφίες

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Το ρίσκο, η τύχη, το κυνήγι της ευτυχίας και οι επιλογές που μας καθορίζουν απασχολούν τα τρία πρόσωπα του έργου που βλέπουν τη ζωή μέσα από ένα ποντάρισμα στον ιππόδρομο.

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.