Το "Τender Napalm" του Philip Ridley για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή

Σε αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο, ο συγγραφέας θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης.

Tender Napalm

Το "Τender Napalm" του Philip Ridley αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που έρχεται αντιμέτωπο με την απώλεια της μοναχοκόρης τους και ερευνά το κενό που γεννιέται στη σχέση εξαιτίας του πένθους. Τα δύο πρόσωπα του έργου, σαν έναν περίεργο μηχανισμό αντιμετώπισης προβλημάτων, δημιουργούν alter egos επί σκηνής και μέσω αυτών "μεταφέρονται" σε φανταστικούς τόπους και χρόνους, προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους συναισθήματα που είναι δύσκολο να ειπωθούν. Με όχημα τον λόγο (με αριστουργηματικά δομημένους, μακροσκελείς μονολόγους αλλά και καταιγιστικούς διαλόγους) οι χαρακτήρες μεταφέρονται από τη μια "πραγματικότητα" στηνάλλη δημιουργώντας έτσι "θέατρο μέσα στο θέατρο".
Σ’αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό από 2/2 στην Κάμιρο, ο Ridley θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Θέτει επίσης και περαιτέρω ερωτήματα πάνω στα δίπολα: ισχυρός– αδύναμος, εξουσιαστής – εξουσιαζόμενος και, αναπόφευκτα, άντρας – γυναίκα. Τους Κατερίνα Μαυρογεώργη και Κωνσταντίνο Γώγουλο καθοδηγεί σκηνοθετικά η Εύα Βλασσοπούλου.

Tender Napalm

Ο θεατρικός συγγραφέας Philip Ridley γεννήθηκε στο Ανατολικό Λονδίνο. Απόφοιτος του St. Martin’s School of Arts, εκτός από θεατρικός συγγραφέας  ο Ridley είναι καλλιτέχνης, ποιητής, νοβελίστας, κινηματογραφιστής, φωτογράφος, συγγραφέας παιδικών διηγημάτων καθώς και ένας από τους πιο διακεκριμένους εν ζωή συγγραφείς της Αγγλίας. Τα έργα του έχουν βραβευτεί με Time Out Theatre Awards, ενώ ο ίδιος έχει κερδίσει το πολυσυζητημένο βραβείο New Theatre Writing του οργανισμού Meyer Whitworth Award, καθώς και το βραβείο Most Promising Playwright του Critics' Circle. Επίσης, είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει βραβευτεί ως Most Promising Newcomer από την Evening Standard και για το θέατρο και για τον κινηματογράφο: στο θέατρο για το έργο του "Το πιο γρήγορο ρολόι του κόσμου" και στον κινηματογράφο για την μεγάλου μήκους ταινία του "Διάφανο Δέρμα", η οποία απέσπασε έντεκα διεθνή βραβεία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τender Napalm

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα ζευγάρι μετά το χαμό της κόρης του βρίσκει ένα μηχανισμό αντιμετώπισης του πένθους, δημιουργώντας alter ego σε φανταστικούς χωροχρόνους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".