Το "Τender Napalm" του Philip Ridley για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή

Σε αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο, ο συγγραφέας θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης.

Tender Napalm

Το "Τender Napalm" του Philip Ridley αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που έρχεται αντιμέτωπο με την απώλεια της μοναχοκόρης τους και ερευνά το κενό που γεννιέται στη σχέση εξαιτίας του πένθους. Τα δύο πρόσωπα του έργου, σαν έναν περίεργο μηχανισμό αντιμετώπισης προβλημάτων, δημιουργούν alter egos επί σκηνής και μέσω αυτών "μεταφέρονται" σε φανταστικούς τόπους και χρόνους, προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους συναισθήματα που είναι δύσκολο να ειπωθούν. Με όχημα τον λόγο (με αριστουργηματικά δομημένους, μακροσκελείς μονολόγους αλλά και καταιγιστικούς διαλόγους) οι χαρακτήρες μεταφέρονται από τη μια "πραγματικότητα" στηνάλλη δημιουργώντας έτσι "θέατρο μέσα στο θέατρο".
Σ’αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό από 2/2 στην Κάμιρο, ο Ridley θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Θέτει επίσης και περαιτέρω ερωτήματα πάνω στα δίπολα: ισχυρός– αδύναμος, εξουσιαστής – εξουσιαζόμενος και, αναπόφευκτα, άντρας – γυναίκα. Τους Κατερίνα Μαυρογεώργη και Κωνσταντίνο Γώγουλο καθοδηγεί σκηνοθετικά η Εύα Βλασσοπούλου.

Tender Napalm

Ο θεατρικός συγγραφέας Philip Ridley γεννήθηκε στο Ανατολικό Λονδίνο. Απόφοιτος του St. Martin’s School of Arts, εκτός από θεατρικός συγγραφέας  ο Ridley είναι καλλιτέχνης, ποιητής, νοβελίστας, κινηματογραφιστής, φωτογράφος, συγγραφέας παιδικών διηγημάτων καθώς και ένας από τους πιο διακεκριμένους εν ζωή συγγραφείς της Αγγλίας. Τα έργα του έχουν βραβευτεί με Time Out Theatre Awards, ενώ ο ίδιος έχει κερδίσει το πολυσυζητημένο βραβείο New Theatre Writing του οργανισμού Meyer Whitworth Award, καθώς και το βραβείο Most Promising Playwright του Critics' Circle. Επίσης, είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει βραβευτεί ως Most Promising Newcomer από την Evening Standard και για το θέατρο και για τον κινηματογράφο: στο θέατρο για το έργο του "Το πιο γρήγορο ρολόι του κόσμου" και στον κινηματογράφο για την μεγάλου μήκους ταινία του "Διάφανο Δέρμα", η οποία απέσπασε έντεκα διεθνή βραβεία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τender Napalm

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα ζευγάρι μετά το χαμό της κόρης του βρίσκει ένα μηχανισμό αντιμετώπισης του πένθους, δημιουργώντας alter ego σε φανταστικούς χωροχρόνους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/03/2023

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.

Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Ένα μοναδικό διαδραστικό υπερθέαμα γεμάτο κλόουν, εκπλήξεις και παιχνιδιάρικη διάθεση έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Slava Polunin.

Η "Ανατολή" του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση σε κείμενο της Έλλης Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αρχαία Τίρυνθα έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Κόσμου με μια δυνατή υποκριτική ομάδα.

Τέλος οι ανασφάλιστες πρόβες στο θέαμα - ακρόαμα

Θεσπίζεται ρυθμιστικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης πρόβας και την προστασία και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των απασχολούμενων στον πολιτισμό.

H Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει στο νεοϋορκέζικο "The Tank Theatre"

Το "The Tank" της Νέας Υόρκης υποδέχεται την Ιόλη Ανδρεάδη με δυο παραστάσεις για την Αρτό, που αγάπησε το αθηναϊκό κοινό.

"Rudolf - Άλμα προς την ελευθερία": Η ιστορία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση που εμπνέεται από τη ζωή του κορυφαίου χορευτή του 20ου αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ κι έρχεται στο Christmas Theatre.