Το Θέατρο "Μπέλλος" συνεχίζει με ένα δυναμικό προγραμματισμό μέχρι τον Ιούνιο

Το ιστορικό θέατρο της Πλάκας που έχει αναλάβει η ομάδα The Young Quill συνεχίζει να εστιάζει στην ελληνική δραματουργία και τη στήριξη των θεατρικών ομάδων, ενώ έχει στόχο και τις διεθνείς συνεργασίες.

Πάμε στοίχημα «Πάμε στοίχημα;»

Μετά την επιτυχημένη επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου "Μπέλλος” στην Πλάκα τη φετινή σεζόν με την ομάδα The Young Quill στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του προγραμματισμού που θα παρακολουθήσουμε από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Η στήριξη των θεατρικών ομάδων, η ελληνική δραματουργία και η σύγχρονη ελληνική μουσική παράδοση εξακολουθούν να αποτελούν τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η ομάδα, ενώ στοχεύει και στις διεθνείς συνεργασίες.

Νύχτα των Μυστικών
© Ελίνα Γιουνανλή
"Η νύχτα των μυστικών"

Διαβάστε Επίσης

Η "Νύχτα των μυστικών" του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου που εγκαινίασε το χώρο φέτος συνεχίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Αθήνα, ενώ τον Μάρτιο θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη. Στην παράσταση για τον κόσμο του τσίρκου και του θεάματος πρωταγωνιστούν οι Ορέστης Τζιόβας, Τάσος Λέκκας, Αλέξανδρος Βάρθης, Ελίζα Σκολίδη, Εριφύλη Κιτζόγλου και Γιώργος Μαρτίνος. Στην Παιδική Σκηνή φιλοξενούνται σταθερά η αντιπολεμική "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σε μια σύγχρονη διασκευή για παιδιά και εφήβους από την ομάδα The Young Quill αλλά και ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους "Στη γειτονιά του Καραγκιόζη”. Το ραντεβού στην "Τοποθεσία Πλάκα” παραμένει επίσης σταθερό κάθε Τετάρτη, με την μουσική παράσταση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, με τον ίδιο να ερμηνεύει στο πιάνο σε σύμπραξη με την Ελπίδα όλες τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και απρόσμενες διασκευές από το κλασικό ελληνικό ρεπερτόριο.

Διαβάστε Επίσης

Ειρήνη
Ελίνα Γιουνανλή©
"Ειρήνη"

Οι νέες παραγωγές που έρχονται στο Μπέλλος

Παράσταση σε τέσσερις γλώσσες 

Η devised/documentary παράσταση "Δια μίαν ανάμνησιν" σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Λιαρόπουλου παρουσιάζεται από 6/2 και για οκτώ παραστάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος "ECHO III - For Memory’s Sake". "Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, βαφτίζεις "επιλογή” τον δρόμο που άλλοι σου χάραξαν και πορεύεσαι με αυτό. Και τι μένει τελικά; -Οι μνήμες- οι μνήμες σε κρατάνε και σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις". Μια ωδή για το προξενιό είναι η παράσταση που βασίζεται σε μαρτυρίες καταπίεσης, έρωτα και επιλογών, στην παράδοση αλλά και στην καλλιτεχνική αντίληψη των νέων ανθρώπων πάνω στον έρωτα, την οικογένεια και το καθήκον. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι ζωντανεύει μέσα από μία συλλογική πολυπολιτισμική εμπειρία με ηθοποιούς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία, που υποστηρίζεται από ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Τα κείμενα υπογράφουν οι Ζωή Δαρβουλή, Νεφέλη Μαϊστράλη, Παναγιώτης Λιαρόπουλος. Παίζουν οι ηθοποιοί Mara Căruțașu, Delyan Iliev, Aulona Lupa, Πένη Μπουκουβάλα, Σταύρια Νικολάου, Βασίλης Τρυφουλτσάνης.

Δια μίαν ανάμνησιν
Παναγιώτης Διαπούλης©
"Δια μίαν ανάμνησιν"

Οι 4Frontal με νέα παράσταση 

Η ελληνική λογοτεχνία και δραματουργία χαρακτηρίζει σταθερά την παρουσία της ομάδας 4Frontal στη σκηνή. Μετά τους "Αριστερόχειρες", η θεατρική ομάδα παρουσιάζει τα "Μπλε καστόρινα παπούτσια" τον Μάρτιο, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου. Μια παράσταση για τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στο μεταίχμιο της ιστορίας, με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του ΄60. "Ήταν οι μέρες που' χε ανοίξει στο Μεταξουργείο, η Χαβάη. Ένα υπόγειο, συνδυασμός ταβέρνας και Φολί Μπερζέρ, που' χε σεπαρέ κι αντί για γυναίκες σέρβιραν άνδρες ντυμένοι γυναίκες. Φορούσαν φουρό και ξύριζαν τα πόδια τους κι είχαν φτιάξει βυζιά γυναικεία πάνω στα ανδρικά στήθη τους". Εκεί, ανάμεσα στα πορνεία που μυρίζουν ντετόλ και πατσουλί, τα χαμόσπιτα που μπάζουν νερά και τα ιδιόμορφα καμπαρέ με τις πρώτες τραβεστί, ξετυλίγεται η ιστορία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων του περιθωρίου. Παίζουν οι Σταύρος Γιαννουλάδης, Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Λατουσάκης, Νεφέλη Μαϊστράλη, Διονύσης Πιφέας και Πάνος Τοψίδης, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη.

Διαβάστε Επίσης

Νέο αίμα 

Τον Μάιο η νεοσύστατη ομάδα "Who Am I To” μας ανεβάζει ένα έργο για την Ελλάδα του τζόγου με τίτλο "Πάμε στοίχημα;". Πέντε ηθοποιοί της γενιάς των late 90's μετ-επισκέπτονται επί σκηνής τους μεγάλους σταθμούς μνήμης της παιδικής, της εφηβικής και της μετεφηβικής τους ηλικίας που σκιαγραφούν την πορεία της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στάσεις σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι αποτελούν οι σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στιγμές εθνικής υπερηφάνειας και εθνικού πανικού. Μια ποπ γενιά μεγαλώνει χορεύοντας, τραγουδώντας και βάζοντας γκολ και καλάθια με γαλανόλευκα water tattoos στο μπράτσο, μέχρι να μεγαλώσει και να αναρωτηθεί τι ακριβώς σημαίνει νίκη και ήττα σήμερα. Πρωταγωνιστούν οι Νοεμή Βασιλειάδου, Ειρήνη Μαυρικάκη, Ιωάννης Μπάστας, Σπύρος Μπόσγας και Γιώργος Φασουλάς. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Παύλου. Το κείμενο υπογράφει όλη η ομάδα.

The Young Quill
The Young Quill

Διεθνείς συνεργασίες

Η ομάδα The Young Quill διοργανώνει ένα φεστιβάλ διεθνών συνεργασιών με τίτλο "Connect to share" από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο, όπου καλλιτέχνες από την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα από το Royal Central School of Speech and Drama, το Royal Holloway University Of London και την Babel Theatre Company θα επισκεφτούν το θέατρο με σκοπό να συν-δημιουργήσουν με Έλληνες καλλιτέχνες υπό το πρίσμα της θεματικής ενότητας "Σύγχρονη οικογένεια". Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στη γειτονιά του Καραγκιόζη

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 70 '

Με ένα διαφορετικό έργο κάθε εβδομάδα, από κωμωδίες, περιπέτειες και έργα φαντασίας μέχρι ιστορικά και ηρωικά, μας περιμένει ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης που κλείνει 35 χρόνια στο θέατρο σκιών.

Ειρήνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Διασκευή της επίκαιρης αριστοφανικής κωμωδίας σε ένα σύγχρονο παραμύθι-ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό που εστιάζει στα πεδία ενδιαφέροντος των παιδιών και των εφήβων του σήμερα.

Η νύχτα των μυστικών

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Ένα ζευγάρι χάνεται στον κόσμο ενός τσίρκου, όπου το θέαμα αντιπαρατίθεται με τη βίαιη πραγματικότητα σε μια αλληγορία για την έννοια της κακοποίησης σε όλες της τις εκφάνσεις μιας σχέσης.

«Τοποθεσία Πλάκα»

  • Μουσική παράσταση

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος υποδέχεται την Ελπίδα και μαζί μάς ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα των παλιών μπουάτ της Πλάκας που συναντούν το σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μέσα από 17 ονόματα επιλέχθηκε αυτό του Γιάννη Καλατζόπουλου από το ΔΣ του θεατρικού οργανισμού. Διαβάστε εντός το σκεπτικό της επιτροπής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/07/2024

Η "Κοκκινοσκουφίτσα" και η "Μπαγιαντέρα" έρχονται στο Μέγαρο

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παρουσιάζει τον Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής δύο μαγευτικά έργο κλασικού χορού.

Η "Ιφιγένεια η εν Αυλίδι" από τον Τιμοφέι Κουλιάμπιν έρχεται στην Αθήνα

Η πολυσυζητημένη παράσταση που άνοιξε το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου θα παρουσιαστεί για δύο βραδιές στο Ηρώδειο.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Αυτό είναι το πρόγραμμα για την εβδομάδα 22-28 Ιουλίου

Οκτώ νέες παραγωγές φέρνει η τέταρτη εβδομάδα του προγράμματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων θέατρο για εφήβους, μια παράσταση για την εργασία σεζόν και μια περιπατητική περφόρμανς.

Γιολάντα Μαρκοπούλου: "Το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα σύνορα μέσα από την τέχνη είναι πάρα πολύ ωραίο"

Η δραστήρια σκηνοθέτρια μας μίλησε για τη δημιουργία της ομάδας Station Athens, που αποτελείται από πρόσφυγες και μετανάστες, τους θεατρικούς σταθμούς της μακράς διαδρομής της καθώς και για την παράσταση "Σφάλμα σύνδεσης" που θα δούμε στον κύκλο Grape του Φεστιβάλ Αθηνών.

16 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση, σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη πήρε μια πρώτη γεύση από την παράσταση "Σφάλμα Σύνδεσης", ένα υβριδικό θεατρικό θέαμα με τη χρήση AI

Η Ναταλία Δραγούμη παρακολούθησε την πρόβα της παράστασης που σκηνοθετεί η Γιολάντα Μαρκοπούλου και μίλησε με τη σκηνοθέτρια και τους ηθοποιούς.