H σατιρική παντομιμική παράσταση "Scarmface" επιστρέφει

Ο Johnny O, εμπνευσμένος από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία "Ο Σημαδεμένος" , παρουσιάζει στο θέατρο Olvio μια παντομιμική παράσταση, με πρωτότυπο σενάριο, δίνοντας έμφαση στη σωματική κίνηση.

Scarmface

Σε μια παλιότερη επιτυχία της επιστρέφει η ομάδα Splish Splash, το "The ScarMface". Είχαμε δει την παράσταση στο 2009 και μας είχε εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Ν. Οικονομίδης, η χορογράφος Ιωάννα Καμπυλαυκά και οι ηθοποιοί ακουμπούσαν την παντομίμα και τον βωβό κινηματογράφο. Η κλασική, αγαπημένη κινηματογραφική ιστορία του "Σημαδεμένου" παρουσιάζεται σε μια ξεχωριστή θεατρική έμπνευση από την ομάδα με πρωταγωνιστές τους Johnny O, Γιώργο Ντούση, Αλέξη Βιδαλάκη, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλη Καζή, Εύη Κολιούλη και Χριστίνα Δενδρινού. Το δε στήσιμο θύμιζε το "The Cabinet of Dr Caligari", ταινία που εγκαινίασε το κίνημα του εξπρεσιονισμού στο σινεμά: τα ζωγραφισμένα σκηνικά, το βαμμένο πρόσωπο των ηθοποιών και ο φωτισμός που τόνιζε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα των εικόνων…Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Olvio, στις 28 Ιανουαρίου.

Scarmface

Η υπόθεση

Ν. Υόρκη, 1932. Ποτοαπαγόρευση… Εποχή όπου το οργανωμένο έγκλημα και η δράση της Μαφίας είναι παγκοσμίως ξακουστή. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της Μαφίας, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της. Η αλαζονεία του και ένα.. σημάδι.. αρκεί να φέρει την καταστροφή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αρχίζει… 

Εισιτήρια: viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

ScarMface

  • Performance
  • Διάρκεια: 80 '

Σατιρική παράσταση παντομίμας, βασισμένη στην ταινία βωβού κινηματογράφου του Χάουαρντ Χοκς ο «Σημαδεμένος» (1932), με χειροποίητα σκηνικά και κοστούμια και μουσική εποχής.

Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.