Οι νέες Τζωρτζίνα Λιώση και Νάνσυ Μπούκλη παίζουν και σκηνοθετούν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Οι δύο ταλαντούχες ηθοποιοί σκηνοθετούν από κοινού το έργο του Ευθύμη Φιλίππου “Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα”.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου οι νέες και ταλαντούχες ηθοποιοί Τζωρτζίνα Λιώση και Νάνσυ Μπούκλη πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν από κοινού το έργο του Ευθύμη Φιλίππου "Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα”. Διαφορετικές ιστορίες που συνδέονται ή και όχι μεταξύ τους συνθέτουν το έργο του σεναριογράφου των ταινιών του νέου ελληνικού σινεμά "Κυνόδοντας", "L" και "Άλπεις". Σε απροσδιόριστο χρόνο, σ’ ένα ζαχαροπλαστείο του αθηναϊκού κέντρου, δύο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας, καθώς προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε μικρές και μεγάλες ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Παραμένουν καθισμένοι εκεί, πολλές φορές σκεπτόμενοι να φύγουν: "Πώς θα ήταν, άμα δε φεύγαμε ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο;". Ο χρόνος περνά και αυτή είναι ίσως η μόνη κοινή απόφαση που θα πάρουν. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ας μπούμε στο κλίμα του "Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα"

"Παλιά, όταν ήμουν δέκα περίπου ετών, παραθέριζα με τους γονείς μου στο εξοχικό μας. Ένα βράδυ, την ώρα που τρώγαμε, η μητέρα μου έβαλε τα κλάματα. Έκλαιγε σπαρακτικά πάνω από το πιάτο της, χωρίς να μιλάει, και ύστερα ο πατέρας μου σηκώθηκε, της έφερε ένα ποτήρι νερό και της χάιδεψε τα μάγουλα. Όταν ηρέμησε ύστερα από λίγη ώρα, ο πατέρας μου τη ρώτησε τι της συνέβη και εκείνη τον κοίταξε, τίναξε τα μαλλιά της προς τα πίσω, έκοψε μια μπουκιά από το κρέας που είχε στο πιάτο της και μασώντας το αργά του είπε: "Τίποτα. Μην ανησυχείς. Απλώς θέλω να μου υποσχεθείς ότι το σκάφος που θα πάρουμε θα το ονομάσουμε "Bobby”. Χωρίς να με ρωτήσεις γιατί". Ύστερα συνεχίσαμε το φαγητό μας”.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Δήμητρας Λιάκουρα, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Ελένης Μπούκλη.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©
Νάνσυ Μπούκλη
Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©
Τζωρτζίνα Λιώση

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Σε απροσδιόριστο χρόνο σ' ένα ζαχαροπλαστείο του αθηναϊκού κέντρου δύο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας, καθώς προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Πώς θα ήταν, άμα δεν έφευγαν ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο; Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Το στοίχημα που έθεσαν η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη μεταφράστηκε σε θεατρική επιτυχία και τώρα επιστρέφει.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.