Οι πρώτες πρεμιέρες της θεατρικής σεζόν

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 5 έως 11 Ιανουαρίου και ξεχωρίζουν.

Τι θα έλεγε ο Φιλοκτήτης © Ίων Ευθυμίου

"Τι θα έλεγε ο Φιλοκτήτης"

Η νεοσυσταθείσα ομάδα Σιμουλτανέ, που δημιουργήθηκε για να εκπληρώσει την ανάγκη των μελών της να εκφράσουν τις ανησυχίες τους μέσα από ιστορίες και μύθους, εμπνέεται από την τραγωδία του Σοφοκλή "Φιλοκτήτης" και πλάθει μια αλληγορία σχετικά με τον εργασιακό μεσαίωνα, την απομόνωση, το συναισθηματικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βιώνουν οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή. Ερμηνεύουν οι Νεφέλη Κράλλη, Κωνσταντίνα Ράικου και Κωνσταντίνος Σωτηριάδης(Ίσον, από 9/1)

R.I.P.
© Έλενα Τηνιακού

"R.I.P."

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης διάλεξε έναν από τους πιο διάσημους θεατρικούς έρωτες, αυτόν του "Ρωμαίου και της Ιουλιέτας" και τον έφερε στο σήμερα μέσα από το έργο του που διακρίθηκε στο φεστιβάλ Off-Off Athens του θεάτρου Επί Κολωνώ. Ο Γιάννης Αγγελάκης το σκηνοθετεί και οι Πηνελόπη Σαραφίδη και Δημήτρης Χριστοφορίδης πρωταγωνιστούν για τέσσερις παραστάσεις στον ίδιο χώρο. (Επί Κολωνώ, από 7/1)

After the end
Γιώργος Γιαννίμπας©

"After the end"

Ο Θοδωρής Βουρνάς μάς συστήνει ακόμη ένα έργο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Ντένις Κέλι. Στο ψυχολογικό θρίλερ που μιλάει για τα παιχνίδια του μυαλού που μας κατακλύζουν σε αγχωτικές και κλειστοφοβικές καταστάσεις και θίγει τα μεγάλα θέματα της ζωής, οι Άρης Κανέλλος και Σοφία Φυτιάνου υποδύονται δύο συναδέλφους που βρίσκονται σε ένα καταφύγιο μετά από μια έκρηξη σε ένα μπαρ. (Bios, από 9/1)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

After the end

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Ελλάδα το ψυχολογικό θρίλερ του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα που μέσα από παιχνίδια του μυαλού θίγει διαχρονικά θέματα, όπως η πολιτική, η εξουσία, ο έρωτας και το σεξ, ο φασισμός, η φιλία και η εμπιστοσύνη.

R.I.P.

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 60 '

Αντλώντας έμπνευση από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το έργο που διακρίθηκε στο Off-Off Athens 12 φέρνει έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς έρωτες στο σήμερα.

Τι θα έλεγε ο Φιλοκτήτης

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Η νεοσύστατη ομάδα εμπνέεται από τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή και δημιουργεί μια αλληγορία για τον εργασιακό μεσαίωνα και την απομόνωση που βιώνουν οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή.

Bios

Πειραιώς 84

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94

Ίσον

Μελενίκου 33, Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.