Εννιά τραγουδιστές πιάνουν το μικρόφωνο και ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή

Διάσημοι τραγουδιστές γοητεύονται από το θέατρο και ανεβαίνουν στην θεατρική σκηνή δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς. Ποιοι είναι και πού θα τους δούμε;

alexiou-kotsiras

Στο Εθνικό Θέατρο REX - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" βρίσκεται η Σαβίνα Γιαννάτου για "Τα φώτα της πόλης" σε σκηνοθεσία της Αμάλια Μπένετ και ερμηνεύει τα υπέροχα τραγούδια σε μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και στίχους του Σταύρου Σταύρου. Η παράσταση διαδραματίζεται στον χώρο ενός κινηματογραφικού στούντιο και ακολουθεί την πλοκή της ταινίας του 1931, όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν, ως άνεργος περιπλανώμενος Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Ο ρακένδυτος ήρωας αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού και με όπλο του τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία, καταφέρνει να προσφέρει στην αγαπημένη του το πολυτιμότερο δώρο.

Διαβάστε Επίσης

Στην ίδια σκηνή θα δούμε τη νέα χρονιά και δυο άλλες σπουδαίες πρωταγωνίστριες του ελληνικού πενταγράμμου, Η Χάρις Αλεξίου, που μας έχει εκπλήξει εδώ και χρόνια με τις υποκριτικές της ικανότητες, θα παίξει στο "Μια νύχτα στην Επίδαυρο" των Λένας Κιτσοπούλου, Γιάννη Αστερή και Νίκου Καραθάνου, όπως και η Έλλη Πασπαλά. "Μια νυχτερινή φάρσα για τα ξέγνοιαστα και καμένα καλοκαίρια της ζωής μας στην Επίδαυρο, ένα μεταφυσικό μιούζικαλ για το σφίξιμο της καρδιάς μας στο πήγαινε και στο έλα αυτής της εκδρομής. Μια τρελή κωμωδία για την αληθινή τραγωδία που συμβαίνει όχι στο θέατρο, αλλά εκεί έξω… στη ζωή. Ένα μουσικό ντελίριο για την παραζάλη της υπεροψίας, ένας "εθνικός" σαρκασμός για την Ελλάδα, την αλαζονεία και την ασημαντότητά μας". Η παράσταση θα παιχτεί στο Θέατρο REX - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου από τις 22 Φεβρουαρίου.

Scrooge ghosts n rock n roll
Fotis Fotopoulos©
O Πάνος Μουζουράκης στο "Scrooge & Ghosts and Rock 'n' Roll"

Διαβάστε Επίσης

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Θοδωρής Μαραντίνης ροκάρουν στο "Scrooge & Ghosts and Rock 'n' Roll" σε σκηνοθεσία του Θανάση Δόβρη στο Μέγαρο Μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Σκρούτζ (Πάνος Μουζουράκης) δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως του Έλβις (Θοδωρής Μαραντίνης) που θέλουν να τον προειδοποιήσουν ότι εάν δεν αναθεωρήσει και δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Το μουσικό υπερθέαμα που βασίζεται σε μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως, τη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Κάρολου Ντίκενς θα παίζεται έως τις 8 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Γιάννης Κότσιρας βρίσκεται ήδη στη σκηνή του ίδιου θεάτρου Ακροπόλ που έχει μεταμορφωθεί σε "Κατάστρωμα Α". Στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κουτλής και τα κείμενα έγραψε ο Οδυσσέας Ιωάννου ο γνωστός ερμηνευτής χρωματίζει με τραγούδια την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο καθώς και τραγούδια από τη σπουδαία κληρονομιά των μεγάλων μας δημιουργών. Στην παράσταση συμμετέχουν έξι μουσικοί και τρεις ηθοποιοί, ο Γιώργος Γάλλος, η Νάνσυ Μπούκλη και ο Άρης Τρουπάκης.

γεια – the musical
Γιώργος Καλφαμανώλης©
Αγνώριστη είναι στο κέντρο της φωτογραφίας του "Γεια – The musical" η Αλέκα Κανελλίδου

Στο "Γεια – The musical" συναντιούνται ο Φοίβος και οι Αλέκα Κανελλίδου και Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος "Μπλέ". Ο έμπειρος στο μιούζικαλ Δημήτρης Μαλισσόβας σκηνοθέτησε τη θεατρική μεταφορά ενός από τα πλέον επιτυχημένα, εμβληματικά άλμπουμ της τελευταίας 20ετίας, το "Γεια" της Δέσποινας Βανδή, σε δικό του σενάριο και σκηνοθεσία. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή εμπνευσμένη από τον δίσκο της μεγάλης τραγουδίστριας με την υπογραφή του Φοίβου που το 2001 τραγουδήθηκε, ακούστηκε και χορεύτηκε όσο κανένα άλλο μουσικό κομμάτι αλλά και άλμπουμ. Έρωτας, προδοσία, μετάνοια, προσμονή, συγχώρεση, αγάπη συνυπάρχουν στη παράσταση που είναι γεμάτη τραγούδι, χορό και πρόζα και παίζεται στο θέατρο Ριάλτο.

Διαβάστε Επίσης

Ο Κώστας Μακεδόνας θ’ "ανεβαίνει" στο "Έκτο πάτωμα" υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Βάλαρη, από τις 2 Φεβρουαρίου στο Ακροπόλ. Η θρυλική παράσταση σε διασκευή Άννας Παναγιωτοπούλου με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου αναβιώνει σε μια θεαματική παραγωγή με ζωντανή μουσική. Τη μουσική ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ανδρεάδης και κάποια από τα δέκα επτά συνολικά τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου είναι πλέον εμβληματικά όπως η "Κουτσομπόλα", "Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά", "Το τραγούδι της ζήλειας", "Η κουπαστή".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 125 '

Ένα μουσικό υπερθέαμα με ροκ διάθεση, βασισμένο στην κλασική «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», που πέρυσι παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ ο Σκρουτζ είναι ένας παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ, τον οποίο επισκέπτονται τα φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη των Έλβις Πρίσλεϊ, Μαρία Κάλλας, Έιμι Γουάινχαουζ, Φρέντι Μέρκιουρι, Μάικλ Τζάκσον, Τίνα Τέρνερ, Μπετόβεν και Μπομπ Μάρλεϊ, που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στην πορεία που θα τον παρασύρουν τα φαντάσματα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα και θα δει τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή με νέα ματιά. Πρόκειται για μια ελεύθερη απόδοση του έργου σε σύγχρονη γλώσσα με φράσεις ή εικόνες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν, σε σχέση με τους θεατές ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Τα φώτα της πόλης

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Ένας άνεργος περιπλανώμενος, ο Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο ήρωα που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου παίρνει τη μορφή ενός ιδιότυπου θεατρικού μιούζικαλ που αφηγείται μέσα από τη γλώσσα της μουσικής και του χορού, μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Η ζωντανή μουσική, το τραγούδι και η ενέργεια των δημιουργών συστρατεύονται, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων και τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.

Κατάστρωμα Α

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Μέσα από την τυχαία συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας σε ένα πλοίο, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με δικά του τραγούδια αλλά και κομμάτια μεγάλων μας δημιουργών.

γεια – the musical

  • Μιούζικαλ

Το άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή μετατρέπεται σε ένα σκοτεινό παραμύθι που βλέπει το μύθο της Σταχτοπούτας με μιαν άλλη ματιά, μιλώντας για την κακοποίηση αλλά και για την αγάπη.

Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.