"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" με φωτόσπαθα και αθλητικά στο Θέατρο Χώρος

Η Έλενα Μαυρίδου μετατρέπει το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε ένα πάρτι live ηλεκτρονικής μουσικής που θίγει ταξικά ζητήματα.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA Elias Joidos©

Στις 19 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα παράσταση σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona”. Στο Θέατρο Χώρος στον Βοτανικό ανεβαίνει το διαχρονικό ερωτικό δράμα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μια φρέσκια εκδοχή με γκράφιτι, αθλητικά ρούχα και φωτόσπαθα, όπου το υπηρετικό προσωπικό των Καπουλέτων, ο Πέτρος και η Παραμάνα διηγούνται την ιστορία των δύο ερωτευμένων νέων.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©

Η ανεξήγητη βεντέτα των Μοντέκων και των Καπουλέτων φέρνει τον θάνατο στη Βερόνα-Βοτανικό. Η Ιουλιέτα Καπουλέτου ερωτεύεται και εμείς γινόμαστε μάρτυρες του μυστικού της αλλά και των συγκυριών που θα οδηγήσουν στο τραγικό τέλος της αγνής αγάπης. Το ποιητικό αυτό σύμπαν συμπληρώνει η συνοδεία του βιολιού και της λύρας ζωντανά επί σκηνής.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©

Η παράσταση

Η Ιουλιέτα μας έχει για γονείς μια μητέρα βάρκα γιαλό και έναν πατέρα υπόδειγμα ωμής πατριαρχίας. Θέλουν να την παντρέψουν με τον Πάρη, ο οποίος είναι ένα χαϊβάνι και μισό, ενώ αυτή θέλει τον Ρωμαίο. Στο πλάι του Ρωμαίου, ο πάτερ Λαυρέντιος ασχολείται με κάτι χορτάρια, ο Τυβάλδος πουλάει μαγκιά, ο Μερκούτης σίγουρα κάτι έχει πάρει, ο Μπεμβόλιο είναι ψυχούλα. Η χρήση της μάσκας κυριαρχεί και δίνει ζωή στους χαρακτήρες. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της σκηνοθέτιδας και του θεάτρου Χώρος, με μια μακρά εργασία και έρευνα πάνω στην υποκριτική. Τα ζητήματα που στοχεύει να θίξει η σκηνοθέτης είναι ταξικά. Η κοινωνία μας σήμερα βρίσκεται κατακερματισμένη σε αντιμαχόμενα πεδία εξουσίας και πλούτου, όπως η κοινωνία των Καπουλέτων και των Μοντέκων. Ακόμη και ο έρωτας είναι ζήτημα πολιτικό. Η πραγματικότητα των δύο οικογενειών της Βερόνας δεν είναι μακριά από τη δική μας. Τα αθώα συναισθήματα θυσιάζονται στο βωμό των μεγαλύτερων και σκοτεινότερων δυνάμεων. Οι νέες φωνές καταπνίγονται με σκληρότητα για μάταιους σκοπούς. Η παράσταση προσκαλεί τον θεατή να στοχαστεί πάνω σε αυτά τα ζητήματα, προτείνοντας παράλληλα μια διαφορετική αισθητική ανεβάσματος ενός κλασικού έργου.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©

Πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Κούζα, Γιάννης Καράμπαμπας, Δημήτρης Μανδρινός, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης και Πέτρος Αλαφούζος. Η μετάφραση είναι του Αθανάσιου Τσακνάκη. Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι Κυριακή Μουλιού και Άρτεμις Γιαννοπούλου. Ο Γιώργος Μαυρίδης υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τον ηχητικό σχεδιασμό, η Γεωργία Μπούρδα τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Newman’s Commedia Mask Company τις μάσκες και ο Περικλής Μαθιέλλης τους φωτισμούς.

Έλενα Μαυρίδου ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©
Έλενα Μαυρίδου

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Μέσα σε ένα πάρτι live ηλεκτρονικής μουσικής, το διαχρονικό ερωτικό δράμα συνομιλεί με σύγχρονα παραστατικά εργαλεία, σε μια παράσταση-κάτοπτρο του πραγματικού κόσμου γεμάτη πικρό χιούμορ.

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.