"Κωλόκαιρος": Χριστούγεννα με την talk of the town παράσταση της σεζόν

Ο Γιώργος Παλούμπης σκηνοθετεί το νέο έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου στην πολυσυζητημένη παράσταση που δυναμιτίζει τη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη».

Κωλόκαιρος

Σε talk of the town παράσταση αναδεικνύεται ο "Κωλόκαιρος", το δυνατό έργο που έγραψε ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του "μετρ" του ρεαλιστικού θεάτρου Γιώργου Παλούμπη με ένα εξαιρετικό καστ. Οικογενειακές συγκρούσεις, μυστικά και ενοχές δυναμιτίζουν τη σκηνή του θεάτρου "Τζένη Καρέζη" σε μια ιστορία που επιφυλλάσσει μεγάλες συγκινήσεις. Η δράση εκτυλίσσεται στο "Διυλιστήριο", ένα σκυλάδικο στην Ελευσίνα, όπου καταφτάνει ο Σοφοκλής, ενός εκ των δύο ιδιοκτητών, ύστερα από απουσία πέντε χρόνων, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της μητέρας του. Από εδώ ξετυλίγεται το κουβάρι μίας συναρπαστικής ιστορίας γεμάτης εκπλήξεις και δραματικά μυστικά.

Κωλόκαιρος
©Patroklos_Skafidas

Ο σκληρός ρεαλισμός, η ωμή, αγοραία γλώσσα, οι λαϊκοί, λούμπεν χαρακτήρες, οι σκληρές καταστάσεις και το χιούμο συναρπάζουν με τη γνησιότητα και την αλήθεια τους και αναδεικνύουν τον "Κωλόκαιρο" σε must-see θεατρική εμπειρία. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη ακολουθεί τον σκληρό ρεαλισμό του έργου και στήνει επί σκηνής μια ζωντανή μικρογραφία του κόσμου της νύχτας, που κρύβει όχι μόνο ενοχές αλλά εξίσου την ανάγκη για αποδοχή και συγχώρεση.

Κωλόκαιρος
©Patroklos_Skafidas

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί, με επικεφαλής τον Στάθη Σταμουλακάτο στον ρόλο του Σοφοκλή, και οι Στέλιος Δημόπουλος, Θάνος Αλεξίου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος και Βασιλική Διαλυνά, ερμηνεύουν με πάθος τους λαϊκούς ανθρώπους του έργου, που αναμετρώνται με το παρελθόν τους και καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους. Την εύστοχη σκηνογραφία του δευτεροκλασάτου σκυλάδικου και τα κοστούμια υπογράφει η Νατάσσα Παπαστεργίου, τη μουσική ο Κώστας Νικολόπουλος, τους φωτισμούς ο Βασίλης Κλωτσοτήρας και τον σχεδιασμό ήχου ο Ανδρέας Μιχόπουλος.

Κωλόκαιρος
©Patroklos_Skafidas

Περισσότερες πληροφορίες

Κωλόκαιρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Με φόντο το «Διυλιστήριο», ένα παρακμιακό νυχτερινό κέντρο της Ελευσίνας, το έργο διερευνά τον κόσμο της νύχτας με σασπένς, χιούμορ, άγριες συγκρούσεις και σκληρή γλώσσα.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.