"Pomona": Μη χάσετε το εφιαλτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος

Μια σπάνια θεατρική εμπειρία υπόσχεται η «Pomona», το δυστοπικό έργο του Βρετανού Άλιστερ ΜακΝτάουαλ που εμπνέει την πιο ξεχωριστή παράσταση της σεζόν.

Pomona Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η ιστορία του Βρετανού Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, που μας συστήνει ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε συνεργασία με τον Ισλανδό conceptual artist, Sigurdur F3, είναι βγαλμένη από τον κόσμο των Role Playing Games και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Η δράση τοποθετείται σε ένα εγκαταλελειμμένο, μυστηριώδες αλλά υπαρκτό νησί στο κέντρο του Μάντσεστερ, τροφοδοτώντας ένα καταιγιστικό θρίλερ στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Με επίκεντρο μία νεαρή κοπέλα που ψάχνει την εξαφανισμένη αδερφή της, μια ομάδα ανθρώπων εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, που αφορά στο εμπόριο βρεφών, τη μαστροπεία, το εμπόριο οργάνων, τη μαφία, όλα αυτά μαζί ή… είναι απλώς ένα παιχνίδι ρόλων.

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η "Pomona" αποτελεί μία από τις πλέον εκκεντρικές θεατρικές προτάσεις της σεζόν, όπως παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής, που μεταδίδει μοναδικά την κλειστοφοβική και εφιαλτική ατμόσφαιρα του έργου. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις προβολές υπογράφει ο Βασίλης Παπατσαρούχας, το σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασόπουλος και το σχεδιασμό ήχου ο Λευτέρης Δούρος. Πρωταγωνιστούν, σε εξαιρετικές ερμηνείες, οι Σίμος Κακάλας, Φώτης Στρατηγός, Άννα Μάσχα, Γιώργος Παπαπαύλου, Ειρήνη Μακρή, Άλκης Μπακογιάννης, Στεφανία Ζώρα

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Άλιστερ ΜακΝτάουαλ θεωρείται μία από τις καλύτερες νέες φωνές της βρετανικής δραματουργίας, με σταθερές συνεργασίες με το Royal Court. Η "Pomona" είναι το τρίτο του έργο, το οποίο έγραψε σε ηλικία 27 ετών. Το ύφος του προσεγγίζει σύγχρονες σειρές μυστηρίου όπως το "Lost" και το "Stranger Things" και έχει παρουσιαστεί ήδη στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Σικάγο, τη Μελβούρνη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές που κάνουν λόγο για ένα "άγριο δυστοπικό δράμα με φοβερό κωμικό πλεονέκτημα", "διεστραμμένο παιχνίδι ή παραμύθι στο οποίο τα τέρατα είναι πολύ αληθινά" και "θρίλερ που σε κρατά κολλημένο στην άκρη του καθίσματος σου".

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Περισσότερες πληροφορίες

Pomona

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Η συνεργασία του Θ. Μοσχόπουλου με τον Ισλανδό conceptual artist που αποκρύπτει την ταυτότητά του, στο σουρεαλιστικό θρίλερ με κωμικά στοιχεία όπου όλα τα δεινά των προσώπων αποδίδονται σε ένα «υπέρτατο κακό».

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.