"When our eyes touch" στον Χώρο Τέχνης O.art.ath

Η νέα σόλο παράσταση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου διερωτάται αν το άγγιγμα είναι μια πράξη αντίστασης.

When our eyes touch – solo

Η νέα σόλο παράσταση "When our eyes touch" της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου, που παρουσιάζεται για τρεις μόνο παραστάσεις στον χώρο τέχνης o.art. ath στην Κυψέλη, δημιουργεί μια σωματική εγκατάσταση που εστιάζει στη στιγμή, στο παρόν, ως ένα σημείο συνάντησης διαφορετικών χρονικοτήτων.
Με αφορμή το έργο δυο μεγάλων σύγχρονων φιλοσόφων, του Ζακ Ντεριντά και του Ζαν-Λυκ Νανσί, η Μαρία Κολλιοπούλου διερωτάται πώς μαθαίνουμε εκ νέου να αναπνέουμε, να υπάρχουμε σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και απρόβλεπτη καθημερινότητα, όπου η σωματικότητα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και τα σώματα δεν λαμβάνουν χώρα και χώρο στην πόλη. Πρόκειται για μία σωματική περίηγηση στο άγγιγμα που, σύμφωνα με τον Ντεριντά, συνεπάγεται πάντα μια στιγμή απαλλαγής, μια στιγμή απόσυρσης, ένα βήμα προς τα πίσω, έναν χορό διαχωρισμού και έναν χορό απόστασης.

Μαρία Κολλιοπούλου
Y. Isidorou©
Μαρία Κολλιοπούλου

Η παράσταση συμπυκνώνει τη χορογραφική έρευνα των τελευταίων ετών της Κολιοπούλου πάνω στο έργο των δύο αυτών φιλοσόφων και ξεκίνησε ως μια πρόταση για ένταξη στον διετή προγραμματισμό των επιχορηγήσεων το 2021. Υποστηρίχτηκε τελικά από το Skånes Dansteater στο Μάλμε της Σουηδίας τον Αύγουστο του 2021 και ένα χρόνο μετά από τον πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Shantom στην Αθήνα τον Ιούλιο 2022. Ο τίτλος του έργου προέρχεται από την φράση "When our eyes touch, is it day or is it night?" του Ζακ Ντεριντά από το έργο του "On Touching – Jean-Luc Nancy". 

8, 9, 10 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Πληροφορίες: 6944561694

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.