Θριαμβευτικά ξεκίνησε ο "Δον Κιχώτης" στη Λυρική

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου συνεχίζεται το sold out μπαλετικό θέαμα σε χορογραφία του διεθνώς καταξιωμένου Τιάγκο Μπορντίν πάνω σε ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου με τη συμμετοχή σταρ χορευτών παγκόσμιου βεληνεκούς.

Δον Κιχώτης Χ. Ακριβιάδης©

Στην κατάμεστη Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του "Δον Κιχώτη” του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά από δύο αναβολές λόγω της πανδημίας. Το κοινό χειροκρότησε τους συντελεστές της παραγωγής και ιδιαιτέρως τους δύο διεθνώς καταξιωμένους χορευτές. Τον σούπερ σταρ Ρώσο χορευτή Ντανιίλ Σίμκιν και τη σπουδαία Γεωργιανή χορεύτρια Μάια Μακατέλι.

Δον Κιχώτης
Χ. Ακριβιάδης©

Ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Τιάγκο Μπορντίν αναβίωσε την κλασική χορογραφία του Μάριους Πετιπά, βλέποντας την ιστορία του κλασικού αριστουργήματος μέσα από τις φαντασιώσεις του Δον Κιχώτη και με την πίστη ότι "στο τέλος νικάει πάντα η αγάπη".

Δον Κιχώτης
Valeria Isaeva©

Τα σκηνικά του διεθνή Έλληνα σκηνογράφου Γιώργου Σουγλίδη δημιούργησαν ένα παραμυθένιο περιβάλλον που συμπληρώθηκε από το εμπνευσμένο animation που υπέγραψε η Ειρήνη Βιαννέλη και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα. Η διάσημη Ελληνίδα fashion designer Μαίρη Κατράντζου υπέγραψε τα δεκάδες υψηλής αισθητικής πολύχρωμα κοστούμια της παράστασης, με αέρινα υφάσματα που αναδείκνυαν την κίνηση των χορευτών. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διεύθυνε ο Στάθης Σούλης.

Δον Κιχώτης
Χ. Ακριβιάδης©

Στον ρόλο του Μπαζίλιο εντυπωσίασε με την άνεση, το ταλέντο, την τεχνική και την μοναδική ερμηνεία του ο σούπερ σταρ των Μπαλέτων της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου Ντανιίλ Σίμκιν. Η μοναδική παρτενέρ του στον ρόλο της Κίτρης, η Γεωργιανή πολυβραβευμένη χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας Μάια Μακατέλι μάγεψε το κοινό με την ιδιαίτερη εκφραστικότητα της και χειροκροτήθηκε θερμά για τη σπουδαία ερμηνεία της. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους το κοινό χειροκρότησε τους χορευτές της ΕΛΣ Μαρία Κουσουνή, Ντανίλο Ζέκα, Θανάση Σολωμό, Στέλιο Κατωπόδη, Έλενα Κέκκου, Ελευθερία Στάμου, καθώς και το σύνολο των Χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ, που πέτυχε μια υψηλού επιπέδου ερμηνεία ενός τόσο απαιτητικού έργου.

Επόμενες παραστάσεις: 27 Νοεμβρίου & 4, 23, 24, 30, 31 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Κιχώτης

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 135 '

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου παρουσιάζεται σε χορογραφία βασισμένη σε εκείνη του Μάριους Πετιπά, με εμφανίσεις διεθνών σταρ χορευτών που συνεργάζονται με την ΕΛΣ.

Εθνική Λυρική Σκηνή - αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.