Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022 από το αθηνόραμα: Δείτε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022 από το περιοδικό «αθηνόραμα» απονεμήθηκαν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια λαμπερή, ανατρεπτική και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά.

Θεατρικά βραβεία Κοινού 2022 © Studio Panoulis

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Ρώμας ανέλαβε τη βράβευση των τριών καλύτερων παραστάσεων που ανέδειξαν οι αναγνώστες του Αθηνοράματος. Τα βραβεία παρέλαβαν οι Γιάννης Κακλέας (1ο Βραβείο: "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού"), Βανέσα Αδάμ  (3ο Βραβείο: "Η μηχανή του Τούρινγκ") και Γιώργος Κουτλής (2ο Βραβείο: "Οι παίχτες"). Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Νάντια Κοντογεώργη και Αντώνης Λουδάρος.

Αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα δραματουργό, Ιάκωβο Καμπανέλλη που το "αθηνόραμα" αποφάσισε να τιμήσει με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του, η 23η απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού έφερε μαζί τον κόσμο του θεάτρου και το θεατρόφιλο κοινό και πάλι διά ζώσης στη δική τους γιορτή, χειροκροτώντας τους καλύτερους της θεατρικής σεζόν 2021-22.

Την τελετή απονομής σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Τους παρουσιαστές Αντώνη Λουδάρο και Νάντια Κοντογεώργη πλαισίωσαν οι σπουδαστές του δεύτερου έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Άλκηστης Πολυχρόνη, Γιώργου Σαμαρτζή και Φωτεινής Χατζηδάκη.  

Δείτε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις 

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Τα βραβεία σκηνοθεσίας απέσπασαν οι Δημήτρης Τάρλοου (3ο Βραβείο: "Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου"), Γιάννης Κακλέας (1ο Βραβείο: "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού") και Γιώργος Κουτλής (2ο Βραβείο: "Οι παίχτες"). Την απονομή έκανε η διευθύντρια του "αθηνοράματος" Δέσποινα Ζευκιλή.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Τα βραβεία ανδρικού ρόλου κέρδισαν οι Ορφέας Αυγουστίδης (1ο Βραβείο: "Η μηχανή του Τούρινγκ"), Πάνος Βλάχος (2ο Βραβείο: "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού"), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Γιάννης Μπέζος (3ο Βραβείο: "Αινιγματικές παραλλαγές"). Τα βραβεία των τελευταίων παρέλαβε ο παραγωγός της παράστασης Τάκης Γεώργας. Τα βραβεία απένειμε η Άννα Βαγενά, που συμμετείχε στην ιστορική εναρκτήρια παράσταση της "Αυλής των θαυμάτων" του Θεσσαλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου. Μαζί με τους βραβευθέντες οι παρουσιαστές της βραδιάς Νάντια Κοντογεώργη και Αντώνης Λουδάρος.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Τα βραβεία γυναικείου ρόλου κέρδισαν οι Ευδοκία Ρουμελιώτη και Βίκυ Βολιώτη (3ο Βραβείο: "Μια ιστορία αγάπης"), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (1ο Βραβείο: "Ο κήπος με τις αλήθειες") και Παναγιώτα Βλαντή (2ο Βραβείο: "Η σιωπηλή λίμνη"). Τα βραβεία απένειμε ο Νίκος Γαλανός που συμμετείχε στην παράσταση της "Αυλής των θαυμάτων" του Εθνικού Θεάτρου που σκηνοθέτησε ο Κώστας Μπάκας το 1982-83.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Τα βραβεία ενδυματολογίας απέσπασαν οι Πάρις Μέξης (1ο Βραβείο: "Αυτόχειρ!"), Ιωάννα Τσάμη (2ο Βραβείο: "Οι παίχτες") και  Deux Hommes/ Γρηγόρης Τριανταφύλλου - Δημήτρης Αλεξάκης (3ο Βραβείο: "Γυάλινος κόσμος"). Τα βραβεία απένειμε η Λένα Παπαληγούρα που συμμετείχε στην παράσταση της  "Αυλής των θαυμάτων" του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας, το 2011-12, η οποία και παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό των Deux Hommes. Το βραβείο για την παράσταση "Οι παίχτες" παρέλαβε ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουτλής. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Νάντια Κοντογεώργη και Αντώνης Λουδάρος.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Τα βραβεία σκηνογραφίας απέσπασαν οι Όλγα Μπρούμα (3ο Βραβείο: "Η μηχανή του Τούρινγκ"),  Βασίλης Παπατσαρούχας (2ο Βραβείο: "Πόσο κοστίζει να ζεις;") και Γιάννης Κακλέας, Ηλένια Δουλαδίρη (1ο Βραβείο: "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού"). Την απονομή έκανε ο Νίκος Κουρής που συμμετείχε στην "Αυλή των θαυμάτων" του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας, το 2011-12.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Τα βραβεία μουσικής σύνθεσης παρέλαβαν οι Άγγελος Τριανταφύλλου (3ο Βραβείο: "Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου"), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (1ο Βραβείο: "Οι παίχτες") και Θοδωρής Οικονόμου (2ο Βραβείο: "Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς"). Τα βραβεία απένειμε ο Θάνος Καληώρας που συμμετείχε στην "Αυλή των θαυμάτων" του Εθνικού Θεάτρου που σκηνοθέτησε ο Κώστας Μπάκας το 1982-83.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Η Σοφία Δήμτσα, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ (δεξιά), απένειμε τα βραβεία φωτισμού στους Αντώνη Παναγιωτόπουλο (3ο Βραβείο: "Η σιωπηλή λίμνη"), Ελευθερία Ντεκώ (1ο Βραβείο: "Ο κήπος με τις αλήθειες") και Χριστίνα Θανάσουλα (2ο Βραβείο: "Οι μάγισσες του Σάλεμ"). Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Νάντια Κοντογεώργη και Αντώνης Λουδάρος.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2022
© Studio Panoulis
Η Χριστίνα Τζεβελέκου, Marketing Manager του Viva.gr παρέδωσε στον Παναγιώτη Γασπαράτο το βραβείο για τον σχεδιασμό ήχου στην παράσταση "Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου" 

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία εδώ.

Η τελετή απονομής των 23ων Θεατρικών Βραβείων διεξήχθη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής. 

Μεγάλος χορηγός των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2022: ΔΕΗ
Χορηγοί: Schweppes, Viva.gr 
Υποστηρικτής: METAXA

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.