"Οδύσσεια": Το ομηρικό έπος ανεβαίνει στο Νέο Ακάδημο

Η παράσταση έχει κριθεί από θεατροπαιδαγωγούς ιδιαιτέρως κατάλληλη για παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

'Οδύσσεια'

Η Μπλε productions και η Happy productions παρουσιάζουν στο θέατρο Νέος Ακάδημος μία από τις διασημότερες ιστορίες όλων των εποχών. Η "Οδύσσεια", το έπος που υπήρξε πυλώνας στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού και αποτελεί πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού, ζωντανεύει μέσα από τη σύγχρονη ματιά του Γιάννη Τσάκωνα, στην σκηνή του θεάτρου για εφήβους και ενήλικες από 27 Νοεμβρίου

Οι ηθοποιοί (Ζιάκκα Άννα, Παπανδρέου Κατερίνα, Τσάγκα Δώρα, Χρυσανθακοπούλου Μαίρη) ως σύγχρονοι ραψωδοί, ζωντανεύουν την ιστορία του Ομήρου, ακολουθώντας την διαδρομή του Οδυσσέα από την αρχή ως το τέλος. Μας μαγεύουν με την γλώσσα και τις εικόνες του Ομήρου, με τους μυθικούς ήρωες, τα τέρατα και τα μυθικά πλάσματα λέγοντάς μας πως είναι στο χέρι μας να μείνουμε πιστοί στα όνειρά μας είτε είμαστε ο Ούτις (Κανένας) είτε είμαστε ο Οδυσσέας κάθε φορά.

Σε αυτό το ταξίδι εντυπωσιάζουν η μουσική από το κοντραμπάσο ζωντανά επί σκηνής, οι φωνές των ηθοποιών, τα παραδοσιακά τραγούδια, το live μιξάρισμα ήχων, οι σκιές και οι φωτισμοί. Η συγκεκριμένη παράσταση έχει κριθεί από θεατροπαιδαγωγούς ιδιαιτέρως κατάλληλη για παιδιά γυμνασίων και λυκείων. Έχει υψηλό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων γιατί τους φέρνει σε επαφή με το έργο του Ομήρου καλλιεργώντας την φαντασία τους και δίνοντάς τους μια σφαιρική εικόνα για τους ηρωες της ιστορίας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
08/12/2022

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.

Στέλιο Ανατολίτη, πόσο κανονική είναι η δουλειά του κωμικού;

Ο γνωστός κωμικός μιλά στο "α" με αφορμή τη νέα του παράσταση "Κανονική δουλειά", η οποία συνεχίζει να παίζεται στο Alhambra Art Theatre με μεγάλη επιτυχία, αλλά και τα δέκα χρόνια που κλείνει φέτος στο stand up comedy.

"Rabbit Hole": Συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση βλέπουμε το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού δραματουργού, που μιλάει για την επιβίωση και την ελπίδα.

Μια "Άκρως συμπαντική" κωμωδία σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

Μη χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις για την "Ερμιόνη" του Ανδρέα Στάικου

Για λίγες ακόμα παραστάσεις, το θεατρικό θα παίζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

"Spiritus": Ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Ένα video art από τους bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.