Παρουσίαση αποτελεσμάτων του βιωματικού σεμιναρίου "Εισαγωγή στο Αρχαίο Θέατρο και το Έργο του Ευριπίδη"

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του ΕΟΤ για την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας και την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας του νησιού.

Σπηλιά Ευρυπίδη

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) πραγματοποιεί εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του βιωματικού σεμιναρίου: "Εισαγωγή στο Αρχαίο Θέατρο και το Έργο του Ευριπίδη", το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο 2022, στο Σπήλαιο του Ευριπίδη, στην Σαλαμίνα με συμμετέχοντες φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του ΕΟΤ για την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας και την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας του νησιού. Η προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια από την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου επιδιώκει παράλληλα την ανάδειξη ενός σπουδαίου, αλλά άγνωστου στο ευρύ κοινό τοπόσημου, του Σπηλαίου του Ευριπίδη το οποίο, ενώ ανασκάφηκε το 1997, παραμένει στην αφάνεια. Στον χώρο αυτό, μέσα στην γαλήνη της φύσης και με θέα τη θάλασσα, ο μεγάλος μας ποιητής αποσυρόταν για να διαλογιστεί και να συγγράψει τα έργα του. 

Εισαγωγή στο Αρχαίο Θέατρο και το Έργο του Ευριπίδη

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την σκηνοθέτη και καθηγήτρια Αρχαίου Θεάτρου κ. Χρύσα Γεωργαντά, η οποία τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί και διδάσκει αρχαίο θέατρο στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και την εικαστικό-εκπαιδευτικό κ. Τζελίνα Πάλλα.

Εισαγωγή στο Αρχαίο Θέατρο και το Έργο του Ευριπίδη

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν: η πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν κ. Μαριάννα Κάλμπαρη, η σκηνοθέτης κ. Χρύσα Γεωργαντά,  η εικαστικός-εκπαιδευτικός κ.Τζελίνα Πάλλα και οι φοιτητές της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής κ. Γιάννος Λώλος, αρχαιολόγος, επικεφαλής της ανασκαφής στο Σπήλαιο του Ευριπίδη, ο οποίος προσέφερε στους συμμετέχοντες τις πολύτιμες γνώσεις του κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γνωρίστε την χορογράφο Πηνελόπη Μωρούτ

Στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥ.ΦΑ παρουσιάσει η Πηνελόπη Μωρούτ τη χορογραφική της δουλειά "The Box - That dead space between us", ένα χορευτικό "παιχνίδι" που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 1 έως 7/12 και ξεχωρίζουν.

Ο γάμος

Ο ρεαλισμός και το ντοκουμενταρίστικο ύφος συναγωνίζονται σε αυτήν τη σκηνική απόδοση του σημαντικού νεοελληνικού έργου, που εκθέτει χωρίς ωραιοποιήσεις την κακοποίηση που επιφυλάσσει η οικογένεια και η κοινωνία στα θύματα βιασμού.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Δυνατές στιγμές και δύο κορυφαίες γυναικείες ερμηνείες σε μια αξιοσημείωτη αλλά και άνιση σκηνική ανάγνωση ενός έργου που συναρπάζει ακόμη, κυρίως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας γυναίκας η οποία διεκδικεί με πάθος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Τάσος Σωτηράκης: "Ποτέ δε λες ποτέ στη ζωή και προχωράς ρισκάροντας"

Το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία έλαβε ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης με το "Ρίσκο" της Δήμητρας Παπαδήμα στο Olvio κι αυτό έγινε η αφετηρία για μια όμορφη συζήτηση.

O "Παιχνιδοποιός" παίρνει παράταση λόγω επιτυχίας

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ "Παιχνιδοποιός" του Γκάρντνερ ΜακΚέυ, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη συνεχίζει με επιτυχία στο Μικρό Γκλόρια.

Η "Μελωδία της ευτυχίας" επιστρέφει τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα η Θέμις Μαρσέλου ανεβάζει ξανά ανανεωμένο το διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών με την Νάντια Κοντογεώργη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.